Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AgriculturaAsigurariComertConfectiiContabilitateContracteEconomie
TransporturiTurismZootehnie

Navigatie

CARACTERISTICI DE VOLUM SI GREUTATE - NAVA

Navigatie

+ Font mai mare | - Font mai micCARACTERISTICI DE VOLUM SI GREUTATE - NAVA

Greutatea volumului de apa dezlocuit de nava se numeste deplasament. Tot prin deplasament se mai intelege si greutatea navei, deoarece o nava pluteste numai atunci cand greutatea ei este egala cu greutatea apei dezlocuite de carena ei. In mod obisnuit greutatea navei se poate obtine prin insumarea tuturor greutatilor de la bord, care consta din greutatea corpului, a instalatiilor, a rezervelor de combustibil, apa, echipaj si incarcatura utila.Deplasamentul navei se modifica in functie de situatia de incarcare si apar diferite moduri de exprimare a deplasamentului:

a)     deplasamentul navei goale (Do), care reprezinta greutatea navei goale fara combustibil, apa, provizii, echipaj si marfa. Aceasta este o marime constanta calculata de catre santierul constructor si apare inscrisa in documentatia navei;

b)     deplasamentul de plina incarcare (D1), reprezinta greutatea navei incarcate pana la linia de plutire de plina incarcare, continand deplasamentul navei goale, combustibili, apa, echipaj, provizii si marfa;
c)      deplasamentul maxim (Dmax) este deplasamentul corespunzator incarcarii navei pana la nivelul ultimei puntii continue (puntea principala). In cazul continuarii incarcarii dupa aceasta situatie, nava va avea o flotabilitate negativa si se va scufunda.

Pe langa acest deplasament mai exista si valoarea incarcaturii utile maxime. Aceasta este egala cu capacitatea de incarcare si cuprinde marfa, pasageri si bagaje.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1297
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2023 . All rights reserved