Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  

AgriculturaAsigurariComertConfectiiContabilitateContracteEconomie
TransporturiTurismZootehnie

Navigatie

ANALIZA SWOT A TRANSPORTURILOR DIN ROMANIA

Transporturi

+ Font mai mare | - Font mai mic
DOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
ORGANIZAREA SPATIULUI AERIAN
ANALIZA SWOT A TRANSPORTURILOR DIN ROMANIA
LEGAREA LA GEAMANDURA - MANEVRA NAVEI
MASURAREA ADANCIMII APEI - GENERALITATI. CLASIFICAREA SONDELOR
CALITATILE NAUTICE SI EVOLUTIVE ALE NAVEI
AMBARCATIUNI SI MANEVRA AMBARCATIUNILOR
REGIA AUTONOMA DE TRANSPORT TIMISOARA
Asistent la compartimentul reclamatii marfa
ANDOCAREA NAVEI
CALITATI ALE MARFURILOR CARE INFLUENTEAZA PROCESUL DE TRANSPORT

TERMENI importanti pentru acest document


Deprecated: mysql(): This function is deprecated; use mysql_query() instead in /home/svadan38/public_html/replace_diacritice.php on line 116
:ANALIZA SWOT A TRANSPORTURILOR DIN ROMANIA

Puncte tari

Puncte slabe

Romania are potential bun pentru noi conexiuni rutiere si feroviare cu tarile invecinate si riverane Marii Negre.

Forta de munca este calificata cu costuri reduse.

Transporturi rutiere

Romania are un amplasament avantajos pe axa cheie TEN-T si pe Coridorul IX, care furnizeaza o buna accesibilitate la tarile invecinate.

Servicile de transport auto private pentru marfa si pasageri, bine organizate si competitive, sunt disponibile in majoritatea locatilor principale.

Transporturi feroviare

Infrastructura feroviara este dezvoltata pe tot teritoriul si are o buna densitate, asigurand accesul la majoritatea localitatilor din romania.

Exista operatori feroviari privati care pot furniza servicii locale.

Transporturi nevale

Dunarea si alte cai de transport pe rauri sunt bine conectate, in vederea furnizarii unui potential nou de transport.

Portul Constanta, cel mai mare de la Marea Neagra, este pe TEN-T, detine un spatiu adecvat pentru extindere si cantitati crescute de marfa transportata, are o adancime suficienta pentru cele mai mari vase si companii de shipping.

Transporturi aeriene

Numarul companiilor care opereaza in Romania si cel a pasagerilor care utilizeaza serviciile oferite de acestea sunt in continua crestere.

In ultima vreme, se inregistreaza si o diversificare a servicilor de transport aerian

Transporturi combinate

Resursele de transport pe apa sunt dezvoltate astfel incat sa fie adecvate transportului in vrac (la costuri mici) al marfurilor cu valoare scazuta, intr-o maniera ecologiga care necesita dezvoltare si intretinere reduse ale retelei, si pot furniza o conexiune eficientain dezvoltarea sistemelor noi de transport intermodale, cu valoare ridicata.

Transportul multimodal (rutier/feroviar), cu impact redus asupra mediului, exista si detine o cota de piata ridicata a transportului teritorial de containere actual din Romania; de asemenea furnizeaza o alternativa eficienta la transportul rutier.

calitatea proiectarii si constructiei infrastructurii de transport nu a fost la standardele UE, astfel incat sunt necesare investitii semnificative pentru reabilitare.

Transporturi rutiereExista o distorsiune anterioara intre dezvoltarea infrastructurii rutiere, in favoarea celei feroviare. Putinele autostrazi nu au legatura cu UE, cu dezvoltarea regiunilor sau a tarilor invecinate.

Servicile private de buna calitate pentru transport rutier de pasageri si marfuri nu opereaza in majoritatea zonelor rurale. Reteaua rutiera este subdezvoltata in toata tara si prost intretinuta, creand un risc mare de accidente. Dunarea este o bariera naturala, existand doar cateva poduri si feriboturi de traversare pentru transportul rutier.

Transportul rutier este un mare consumator de combustibil si o sursa importanta de afectare a mediului inconjurator. Calitatea scazuta a unui numar mare de autovehicule in circulatie accentueaza acest efect.

Transporturi feroviare

Investitiile scazute in intretinerea infrastructurii feroviare determina restrictii de viteza si treceri la nivel in stare proasta.multe vagoane de tren si locomotive nu fac fata cerintelor clientilor.

Nu esista contact coordonat ci clienti feroviari,preturile sunt inflexibile, documentatia excesiva.

Numarul pasagerilor feroviari si volumele de marfa pe cale ferata sunt in scadere.

Transporturi navale

Navigarea pe Dunare pentru vasele mari este limitata de adancimea si latimea canalelor si sanalelor.

Lipsa investitiilor in gestionarea cursurilor raurilor si de servicii reduc valoarea cailor de transport pe apa, cu pierderi de trafic fata de alte molduri.

Exista investitii scazute in constructii noi si in intretinerea infrastructurii portuare maritime si fluviale, incluzand echipemantele de manevrare.

. Numarul si calitatea scazuta de nave, operatori si oferte fac ca transportul naval sa nu foloseasca multe din oportunitatile de ordin geopolitic

Transporturi aeriene

Pe teritoriul romaniei exista, in continuare, un numar scazut de aeroporturi, aeronave si operatori aerieni, costul servicilor este in continuare ridicat, iar conditile, precum securitatea si confortul, nu sunt intotdeauna satisfacatoare.

Transporturi combinate

Initiativelor de transport multimodal le lipseste o dezvoltare viitosre.

Oportunitati

Amenintari

O crestere economica eficienta va conduce la un comert internatilonal mai intens. Exista noi oportunitati de a folosi fondurile suplimentare furnizate de UE pentru dezvoltarea infrastructurii de transport pe toate planutilr. Intensificarea privatizarii poate atrage investitiiin toate tipurile de transport, usurand sustinerea fiscala efectuata de catre guvern. Consolidarea climatului de afaceri va genera imbunatatiri ale sectoarelor de productie, agricultura si industrie, conducand la cresterea cererii de transport.Transporturi rutiere

Prin construirea unor noi autostrazi, va creste eficienta operatiunilor de transport rutier.

Aplicarea normelor ce reglementeaza, la nivel international, activitatile de transport va diminua impactul acestora asupra calitatii mediului si va aduce cresterea securitatii acestora.

Transporturi feroviare

Imbunatatirea serviciilor , scaderea costurilor si cresterea eficientei transportului feroviar, atat pentru pasageri, cat si pentru marfa, va putea dinamiza acest sector aflat in declin.

Transporturi navale

Accesul Romaniei la Marea Neagra si la Dunare reprezinta o oportunitate si un argument pentru a creste volumul transporturilor pe apa, datorita costurilor scazute ale acestui tip de transport, comparativ cu transportul pe uscat sau aerian.

Exista un bun potential de a furniza accesul in Europa si in statele din tarile riverane Marii Negre si de a genera puncte de transbordare cu costuri scazute intre reteaua maritima si retele de transport rutier, feroviar si pe apa din Romania.

Transporturi aeriene

Dezvoltarea calatoriilor de afaceri si turism va determina cresterea cererii clientilor de transport aerian low-cost in Bucuresti si in aerporturile regionale (bilet de avion la pret redus in schimbul renuntarii la cateva dintre serviciile oferite pasagerilor de companiile aeriene traditionale).

Transporturi combinate

Restructurarea serviciilor operationale de cale ferata va creste eficienta modurilor de transport combinat.

Exista potentialul de dezvoltare a unui nou trafic de containere si marfa, ecologic, eficient si eficace pe apa, in plus fata de traficul turistic de pe Dunare

Pregatirea proiectelor si a studiilor de fezabilitate, precum si achizitia terenurilor necesita prea mult timp de dezvoltare si implementare, putandu-se irosi bune oportunitati de folosire a fondurilor UE. Daca fondurile nationale disponibile vor fi suficiente pentru cofinantarea oportunitatilor de investitii in infrastructurile de transport, anumite proiecte vor fi intarziate. Ritmul lucrarilor de constructie a fost lenta pana la aceasta data, iar o implementare insuficienta de rapida va compromite sau va reduce finantarile lucrarilor de infrastructura rutiera. Lipsa resurselor calificate si isuficienta contractorilor si a furnizorilor experimentati vor genera costuri de dezvoltare ridicate.

Infrastructura de transport necesita modernizari semnificative, tarife si nivel de servcii atractive, pentru ca Romania sa poata fi perceputa nu doar ca retea de trafic intern, ci o ruta spre Europa.

Transporturi rutiere

Cresterea numarului de vehicule rutiere si a parcursului acestora vor face ca emisile de CO2, CO, NO si de compusi organici sa afecteze mediul in mod dramatic.

Transporturi feroviare

Scoaterea din fuctiune a unei bune parti din infrastructura feroviara, din cauza proastei intretineri sau a lipsei de cerere pentru serviciile de transport pe segmentul respectiv, va mari declinul transportului feroviar in favoarea celui rutier.

Transporturi navale

In Constanta, exista riscul unor reactii insuficiente la cererea clientilor pentru servicii imbunatatite, astfel incat atat transportul feroviar, cat si cel pe apa sa fie lipsite de oportunitati de extindere.

Lipsa de investitii in realizarea sau intretinerea cailor navigabile si in flota va continua sa impiedice dezvoltarea acestui sector.

Transporturi aeriene

Slaba preocupare pentru sporirea masurilor de securitate si amenintarile teroriste care vizeaza cu precadere transportul aerian ar putea scadea increderea calatorilor in siguranta zborurilor aeriene, determinand o diminuare a cererii.

Transporturi combinate

Cresterea eficientei operatiunilor de transport rutier prin construirea unor noi autostrazi va face transportul intermodal mai putin atractivPolitica de confidentialitate

DISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 4702
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2020 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site