Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AgriculturaAsigurariComertConfectiiContabilitateContracteEconomie
TransporturiTurismZootehnie

Navigatie

ELEMENTELE INFRASTRUCTURII FEROVIARE

Transporturi

+ Font mai mare | - Font mai micELEMENTELE INFRASTRUCTURII FEROVIARE

Art. 21.-    Infrastructura feroviara reprezinta ansamblul elementelor necesare circulatiei trenurilor si manevrei vehiculelor feroviare, cladirilor statiilor de cale ferata cu dotarile aferente, precum si celelalte cladiri tehnologice destinate desfasurarii operatiunilor de transport feroviar.Art. 22.- Infrastructura feroviara se compune din urmatoarele elemente:

a.  liniile ferate de circulatie, manevra, de evitare si de scapare materializate prin infrastructura caii, suprastructura caii precum si terenurile situate de o parte si alta a axei caii ferate, care constituie zona de siguranta a infrastructurii feroviare potrivit legii;

b.  podurile, tunelurile, viaductele si alte lucrari de arta care au legatura cu liniile ferate deschise circulatiei si manevrei precum si terenurile aferente acestora;

c.   lucrarile geotehnice de protectie si de consolidare, plantatiile de protectie a liniilor ferate si terenurile aferente pe care sunt amplasate;

d.  instalatiile fixe de siguranta, de conducere operativa a circulatiei trenurilor si manevrei vehiculelor feroviare si cele fixe de alimentare cu energie electrica a liniei de contact, constructiile si facilitatile aferente acestora, inclusiv terenurile pe care sunt amplasate;

e.   cladirile statiilor de cale ferata, cu facilitatile aferente, inclusiv terenurile pe care sunt amplasate;

f.    statiile de triaj si terenurile aferente acestora;

g.  alte constructii, cladiri si facilitati destinate desfasurarii operatiunilor de transport feroviar.Art. 23.-    (1) Elementele infrastructurii feroviare vor fi proiectate si executate astfel incat sa asigure desfasurarea operatiunilor de transport feroviar in conditii de siguranta a circulatiei trenurilor si de securitate a transporturilor, la vitezele trenurilor si masele stabilite ale acestora.

Parametrii elementelor infrastructurii feroviare din Romania trebuie sa corespunda normelor interne si internationale sau celor stabilite prin acorduri si conventii internationale la care Romania este parte; acesti parametri trebuie sa asigure compatibilitatea infrastructurii feroviare romane cu retelele feroviare transeuropene.

Art.24.-    (1) Elementele infrastructurii feroviare se urmaresc in exploatare, in scopul mentinerii caracteristicilor tehnico - functionale, pe toata durata de existenta a acestora. Modificarile survenite se evidentiaza obligatoriu in documentele specifice prevazute in normele in vigoare.

Elementele infrastructurii feroviare vor fi intretinute si reparate astfel incat sa fie mentinute in limitele tehnice de functionare prevazute in documentatiile si normele tehnice in vigoare.

Este interzisa orice modificare a elementelor infrastructurii feroviare, fara aprobarea organelor competente stabilite prin reglementarile in vigoare.

Art.25.-    (1) Elementele infrastructurii feroviare nou construite, modernizate sau reparate vor fi verificate din punct de vedere tehnic si functional si receptionate de catre comisii ale gestionarului infrastructurii. Comisiile vor urmari daca s-a respectat documentatia tehnica si vor verifica calitatea lucrarilor.

Punerea in exploatare a liniilor, constructiilor si instalatiilor feroviare nou construite sau reparate periodic sau capital, se face numai dupa receptia acestora, respectiv numai dupa aprobarea si verificarea cunoasterii reglementarilor specifice de catre personalul, care urmeaza sa asigure functionarea acestora.

Pe durata exploatarii, se va urmari si analiza periodic starea tehnica a liniilor, constructiilor si instalatiilor, tinandu-se evidenta defectarilor, luandu-se masurile de remediere in cel mai scurt timp posibil.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 2433
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved