Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  

CATEGORII DOCUMENTE
loading...AgriculturaAsigurariComertConfectiiContabilitateContracteEconomie
TransporturiTurismZootehnie

Navigatie

Firma de shipping – obiect al managementului

Transporturi

+ Font mai mare | - Font mai mic
DOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
Logistica transporturilor de marfuri in context international
CONOSAMENTUL
Logistica depozitarii marfurilor
Relatiile dintre logistica si distributie
Planificarea logisticii comerciale a firmei
LIMITELE GABARITELOR DE „LIBERA TRECERE”, „CFR DE VAGON” SI DE „MATERIAL RULANT”
ACTIVITATEA ECONOMICA. MANAGEMENTUL RISCULUI IN TRANSPORTUL MARITIM
Locul logisticii in activitatea economica
Proiectarea marsului navei pe relatia Szczecin-Las Palmas
Asistent magaziner tranzit

TERMENI importanti pentru acest document

Firma de shipping – obiect al managementului

Firma / intreprinderea constituie veriga de baza in orice activitate. Caracteristic economiei de piata este situarea firmelor pe primul plan al activitatii economice, pornind de la premisa ca daca acestea sunt rentabile, toti cei implicati sunt afectati pozitiv, inclusiv economia nationala.
O importanta directie de realizare a economiei de piata o constituie implementarea unui management performant in care principalele schimbari ce intervin sunt cele date de : previziunea, organizarea, coordonarea, antrenarea si control-evaluarea utilizate de o maniera optima pentru obtinerea profitului. Pentru aceasta este indispensabila cunoasterea si luarea in considerare a tendintelor managementului pe plan international si proiectarea / implementarea managementului firmei in concordanta cu cele prezentate.

Prin firma sau intreprindere desemnam un grup de persoane, organizate potrivit anumitor cerinte juridice, economice, tehnologice, care concep si desfasoara un complex de procese de munca folosind cel mai adesea si anumite mijloace de munca, concretizate in produse sau servicii, in vederea obtinerii unui profit

Firmele se organizeaza in toate domeniile de activitate – industrie, constructii, agricultura, transporturi, comert, telecomunicatii, cercetare stiintifica, proiectare, invatamant, cultura, ocrotirea sanatatii, etc..

Abordata ca sistem, firma prezinta mai multe dimensiuni si trasaturi definitorii:

a) Firma este un sistem complex, intrucat incorporeaza resurse umane, materiale si financiare, fiecare dintre acestea fiind alcatuite dintr-o varietate de element. De retinut ca cele trei domenii se combina dand nastere la diferite subsisteme in cadrul    firmei, cum ar fi santierele, sectiile de productie, atelierele sau din domeniul naval, linia de navigatie, flotile specializate, etc.

b) Firma este un sistem socio-economic, in sensul ca, in cadrul sau, colectivele de salariati, ai caror componenti se afla in stransa interdependenta, desfasoara procese de munca generatoare de noi valori de intrebuintare. Resursa umana cai principala producatoare de noi valori are o pozitie centrala in cadrul firmei, a carei luare in considerare este esentiala pentru eficienta intreprinderii.c) Firma este un sistem deschis, in sensul ca se manifesta ca o componenta a numeroase alte sisteme cu care se afla in relatii continue pe multiple planuri. Concret, caracterul sau de sistem deschis se exprima prin fluxul de intrari – utilaje, materii prime, materiale, combustibili, energie electrica, informatii – si prin iesirile sale, in principal produse, servicii si informatii destinate sistemelor din care face parte. In ultimele decenii se amplifica dimensiunea internationala a caracterului deschis al firmelor, expresie a adancirii diviziunii internationale a muncii, dar si a globalizarii economice.

d) Firma este un sistem organic adaptiv, adica se schimba permanent, sub influenta factorilor interni si externi, adaptandu-se atat la evolutia pietei, cat si la cerintele generate de dinamica sustinuta a resurselor incorporate.

e) Firma este un sistem tehnico-material, in sensul ca intre mijloacele de munca, materiile prime si materialele utilizate in cadrul sau exista anumite legaturi care se manifesta prin dependenta tehnologica dintre subdiviziunile sale, evident cu prioritate intre compartimentele in care se realizeaza activitatile de productie.

f) Firma are caracter predominant operational. Concret cea mai mare parte a proceselor de munca din cadrul acestora au caracter efector. Afirmatia este valabila atat pentru atributiile de executie, in primul rand, cele de productie, care reprezinta majoritatea lor, cat si pentru cele de management.

In Romania pentru a inscrie o firma este nevoie in primul rand de un STATUT in care principalele prevederi trebuie sa fie:

1. DENUMIREA, FORMA JURIDICA, OBIECTUL, SEDIUL SI DURATA SOCIETATII

2. CAPITAL SOCIAL / PARTILE SOCIALE

3. ADMINISTRAREA SOCIETATII

4. CONTROLUL SOCIETATII

5. DIZOLVAREA SI LICHIDAREAloading...Politica de confidentialitate

DISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 693
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2020 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site