Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  

AgriculturaAsigurariComertConfectiiContabilitateContracteEconomie
TransporturiTurismZootehnie

Navigatie

LUCRARE SCRISA LA BAZELE LOGISTICII - Optimizarea volumului de marfuri transportate

Transporturi

+ Font mai mare | - Font mai mic
DOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
Asistent magaziner tranzit
MANEVRA NAVEI
CONOSAMENTUL
ANALIZA ECONOMICO-FINANCIARA A UNUI TERMINAL MULTIFUNCTIONAL
NAVIGATIA ESTIMATA ESTIMA GRAFICA
AFISAREA INFORMATIEI IN SISTEMELE DE MANAGEMENT AL TRAFICULUI Sl TRANSPORTULUI PUBLIC
Asistent la compartimentul reclamatii marfa
ANDOCAREA NAVEI
REMORCAJUL MARITIM SI PORTUAR PROCEDEE DE REMORCAJ
TRANSPORTUL SI MANIPULAREA MARFURILOR

TERMENI importanti pentru acest documentLUCRARE SCRISA LA BAZELE LOGISTICII - Optimizarea volumului de marfuri transportate
Cel de-al noulea principiu de logistica mentioneaza faptul ca operatiunile de logistica vor trebui sa gestioneze unitar volumele de marfuri transportate, stocurile, etc. in scopul imbunatatirii performantelor financiare. Aceasta gestionare unitara a marfurilor va determina imbunatatirea serviciilor si reducerea costurilor.

Pe masura ce departamentele integrate de logistica evolueaza, se va realiza    o coordonare sporita a volumului de marfuri expediate in interiorul si in exteriorul firmei, ceea ce va contribui la economii importante in privinta costului transportului.

Indiferent ca este vorba de unificarea incarcaturii, de legaturi cu transportatorul sau cu furnizorul, de coordonarea sosirilor si expedierilor de marfa, de investitii in logistica, de rotatia stocurilor, de apelarea la terte parti sau de constituirea societatilor mixte, capacitatea de a optimiza volumul marfurilor va determina reduceri de costuri, cresterea rentabilitatii si obtinerea avantajului competitiv pe o perioada indelungata de timp.

Aceasta este una dintre cele mai importante probleme ale transportului maritim. Pe cit de veche este aceasta problema, pe atit este de actuala. Introducerea tehnologiilor moderne de ambalare, pachetizare, containerizare, incarcare si descarcare a marfurilor a rezolvat multe dintre problemele eficientei transporturilor maritime.

De asemenea proiectarea si construirea unor nave strict specializate pentru transportul de linie au condus la optimizarea volumului si a transportului anumitor tipuri de marfuri, dar tot mai ramin destul de multe situatii, teoretic o infinitate, in care este necesara cautarea, gasirea si folosirea unui volum optim de marfa pentru ca transportul sa fie rentabil.

Pana nu de mult comandantii de nave erau cei care efectuau toate calculele necesare incarcarii navelor, dar in prezent tendinta este ca aceasta sa se faca la sediul companiei, in departamentul de logistica, cu ajutorul programelor soft specializate.

Aceasta inseamna obtinerea unor avantaje substantiale astfel:

La sediul companiei lucreaza specialisti in programare si incarcarea navei.Decizia de transport se adopta la sediul companiei.

Comandantul navei si ofiterii de punte sunt degrevati de aceasta obligatie putind astfel sa se ocupe de celelalte problemele ale bordului.

Operatiunile de logistica trebuie sa conduca la gestionarea unitara a volumelor de marfuri transportate pentru cresterea performantelor financiare. Aceasta va determina atit imbunatatirea serviciilor companiei cit si reducerea costurilor. Pentru a fi obtinute aceste avantaje trebuie sa fie analizate toate optiunile logistice si chiar sa fie cautate noi abordari pentru serviciile companiei, rutele de navigatie si clienti.

Optimizarea volumului de marfuri incepe de la gruparea incarcaturii, pentru aceasta pot fi folosite aplicatiile software specializate care permit unificarea dinamica a partizilor de marfuri. Astfel ca aceste operatiuni logistice intre care se realizeaza o coordonare generalizata vor avea o eficienta mult mai mare si vor duce la o crestere a calitatii servirii clientilor si la performante financiare deosebite.

Optimizarea volumului si a fluxurilor de marfuri impune la nivelul companiei de navigatie maritima ca operatiunile de logistica sa fie foarte bine planificate si evaluate pentru ca aceasta sa ramina competitiva in privinta costurilor transportului si a pretului.

De aceea departamentul de logistica trebuie sa adune multe informatii, sa masoare si sa monitorizeze volumul marfurilor incarcate, dintr-un singur port sau mai multe, transportate pe mare si descarcate in unul sau mai multe porturi. Astfel ca toate informatiile trebuie sa prezinte o imagine clara, reala pentru intregul grup de marfuri care parcurg lantul logistic al valorii, de la incarcator, pana la descarcator.

Pe baza acestor informatii adunate in timp personalul din departamentul de logistica poate sa lucreze eficient la optimizarea activitatii logistice si la implementarea optiunilor cel mai eficiente, indiferent ca se urmareste unificarea incarcaturii, coordonarea sosirilor si a plecarilor din porturi, investitiile in logistica, folosirea unor intermediari sau infiintarea de societati mixte.

Capacitatea de a optimiza volumul marfurilor transportate de catre o nava sau mai multe va duce la obtinerea unor mari reduceri de costuri, la cresterea rentabilitatii si obtinerea avantajului fata de concurenta pentru o lunga perioada de timp.


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1367
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2021 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site