Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
AgriculturaAsigurariComertConfectiiContabilitateContracteEconomie
TransporturiTurismZootehnie


Analiza comparativa a serviciilor de hoteluri si restaurante la nivel international

Turism+ Font mai mare | - Font mai micAnaliza comparativa a serviciilor de hoteluri si restaurante la nivel international3. Analiza comparativa a serviciilor de hoteluri si restaurante la nivel international

Tara

PO in serviciile de hoteluri si restaurante

(mii)

PO in total servicii

Romania

Franta

Pentru a analiza eficient indicatorul ales, trebuie sa avem in vedere si situatia altor tari. Pentru analiza comparativa, am ales o tara din Uniunea Europeana si anume Franta.

Conform datelor din tabel ,numarul populatiei ocupate in servicii HR este vizibil mai mare in Franta , decat in Romania. Se observa astfel ca in Romania 137 de mii de persoane lucreaza in serviciile HR iar in Franta numarul acestora este de aproximativ 9 ori mai mare, ceea ce exprima diferenta crescuta intre cele doua tari din punt de vedere al gradului de dezvoltare economica.

Atat nivelul de dezvoltare cat si populatia numeroasa a Frantei sunt factori care contribuie la crearea acestei diferente majore dintre cele 2 tari.

Pe de o parte , Franta este o tara dezvoltata din punct de vedere turistic.Ea prezinta numeroase atractii turistice ceea ce duc la cresterea numarului de hoteluri si implicit la cresterea populatiei ocupate in acest domeniu.

Pe de alta parte , populatia Frantei este de 62.998.773 locuitori fata de cea a Romaniei care este semnificativ mai mica.Este evident faptul ca si acesta reprezinta un factor important care contribuie la aceasta valoare crescuta.

In Franta,numarul mare de persoane ocupate in serviciile HR provine si din faptul ca salariile in acest domeniu sunt crescute,fapt datorat nivelului crescut de dezvoltare al tarii,in timp ce in Romania salariile sunt destul de mici neatragand populatia sa lucreze in acest domeniu.

Deasemenea graficul de mai jos reflecta cel mai bine aceasta diferenta uimitoare

Fig. Nr. 7 - Analiza comparativa a serviciilor de hoteluri si restaurante in ceea ce priveste populatia ocupata---Romania-FrantaPolitica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1574
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved