Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
AgriculturaAsigurariComertConfectiiContabilitateContracteEconomie
TransporturiTurismZootehnie


Andorra

Turism+ Font mai mare | - Font mai micAndorra

Este vizitata anual de peste 8 milioane de turisti, cu un indice de receptare turistica de 11.500%.

Predomina turismul de tranzit, datorita rolului comercial al capitalei - Andorra la Vella (unele marfuri sunt aproape la jumatate pretul fata de tarile vecine, in special articolele tehnice, carburantii, bauturile si tigarile), facilitat de caile rutiere moderne si de plasarea intre Franta si Spania. Dispune de o baza de cazare adsecvata - peste 350 hoteluri si hanuri.Pe o suprafata restransa (450 km2) dispune de un peisaj natural de exceptie - varfuri inalte, creste, circuri, lacuri glaciare.

Zona turistica a Pirineilor Francezi are o traditia mai indelungata si o circulatie turistica mai mare decat cea spaniola. Turismul montan propriu-zis (sporturi de iarna, recreere si climateric) este puternic sustinut de o serie de localitati turistice si statiuni balneare de la baza muntilor, unde predomina deci turismul cultural si cel curativ - Tarbes, Lourdes, Pau, Oloron-Sainte Marie, etc.

Printr-o deosebita splendoare si insemnatate turistica se remarca Pirineii Inalti, intre Aspe si Garonne. In acest sector sunt concentrate majoritatea varfurilor de peste 3000 m, intre care Mont Perdu (3352 m) si Vignemale (3298 m). Peisajele sunt de o frumusete rar intalnita - creste ascutite cu varfuri inalte, intre care cuibaresc circuri glaciare, continuate cu vai glaciare cu numeroase praguri si cascade. Asa sunt Creasta Diavolului, Creasta Arlet, circul Gavarnie si cascada omonima de 400 m inaltime.

O atractie deosebita o exercita formele carstice, dezvoltate in aria mai joasa. In apropiere de Pau se afla doua din primele trei avenuri din lume ca adancime, intre care Pierre Saint martin (1350 m). Si in zona Lourdes abunda pesterile si avenurile.

O categorie aparte o reprezinta pesterile cu vestigii de arta preistorica, Pirineii detinand cea mai bogata concentrare de acest tip din lume. Exceleaza in acest sens pestera Labastide (cu picturi policrome de animale diverse), apoi Gargas ("templul mainii").

Cel mai mare centru turistic al Pirineilor francezi este Lourdes, datorita pelerinajelor religioase legate de "minunea" infatisarii Fecioarei Maria (incepand din 1858), care are harul vindecarii diverselor boliprin intermediul apelor minerale. Este al treilea oras hotelier al Frantei cu 405 hoteluri si 108 pensiuni, fiind vizitat anual in medie de 2,5-3 milioane turisti.Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 880
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved