Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AgriculturaAsigurariComertConfectiiContabilitateContracteEconomie
TransporturiTurismZootehnie


Implicarea statului in turism - organizare, reglementare, politici

Turism

+ Font mai mare | - Font mai mic1. Implicarea statului in turism - organizare, reglementare, politici

Principalele autoritati care se ocupa cu turismul in Thailanda sunt : Ministerul Turismului si Sporturilor si Autoritatea Turismului din Thailanda.Ministerul este organizat pe diferite cabinete de lucru, fiecare dintre acestea avand putere administrative si operationala pentru a se adresa problemelor de genul : dezvoltarea infrastructurii, controlul problemelor legate de mediu, dar si rezolvarea problemelor de ordin legislative. Principalul scop al acestui organism este de a se asigura ca Thailanda va ramane o destinatie de turism sustenabila, dar si de cea mai buna calitate. Autoritatea Turismului din Thailanda (TAT) se afla practic sub Ministerul Turismului si Sporturilor, dar se ocupa numai de probleme legate de piata nationala si internationala.

Autoritatea Turismului din Thailanda (TAT) a fost infiintata la 18 martie 1960, fiind prima organizatie din Thailanda responsabila pentru promovarea turismului. TAT ofera informatii si date despre zonele turistice publicului, si promoveaza Thailanda pentru a incuraja atat thailadezii cat si turistii internationli sa calatoreasca in Thailanda, conduce studii pentru a stabili planuri de dezvoltare in zonele turistice, si coopereaza si sprijina productia si dezvoltarea personalului din zona turismului. De la infiintarea primului oficiu local TAT in Chiang Mai, in 1968, acum exista 22 de oficii locale de-a lungul Thailandei. TAT a infiintat si multe oficii in strainatate, primul fiind la New York, in 1963. TAT a infiintat alte 15 oficii in diferite parti ale lumii, in ultimii 30 de ani.

Ministerul este responsabil cu elaborarea de politici si planuri strategice, dar si de a asigura o buna comunicare cu publicul pentru a asigura implementarea acestor politici. Totodata Ministerul se mai ocupa si de implementarea programelor de training, facilitand accesul la informatii si tehnologii diferite pentru ca orice posibil turist sa profite de toate canalele de informare despre Thailanda destinatie turistica. Totodata Ministerul mai lucreaza in stransa colaborare cu Guvernul, cu diferite firme private, cu organisme de administratie locale, dar si cu diferite grupuri comunitare pentru a se asigura ca turismul in Thailanda este corect administrat. Ministerul a elaborat un plan care sa dureze din 2004 pana in 2008 in care isi propune sa stabileasca legaturi printr-o infrastructura performanta cu vecinii sai, sa puna bazele unei baze de date, dar si a unui Call-Center, prin aceasta modalitate sa se ofere asistenta 24 de ore din 24 tuturor turistilor straini din Thailanda. Totusi cele mai mari eforturi se vor axa pe dezvoltarea si restaurarea tuturor atractiilor turistice, cu precadere cela mai importante si cele mai vizitate din tara. Se va pune accent si pe asigurarea sigurantei turistilor, pe tot parcursul vizitei acestora in Thailanda. Un alt punct care trebuia de mult timp implementat sunt legile si regulile care au stransa legatura cu turismul, si de a se asigura ca sectoarele publice locale sunt dotate corespunzator pentru a le pune in aplicare.

Pentru a ne da seama care este importanta industriei turismului, care in ultima perioada a cunoscut o crestere, Guvernul Regal thailandez sub egida primului ministru Thaksin Shinawatra, a stabilit diferite politici ca un mijloc important de a atrage valuta straina in tara, pentru a creste bunastarea locuitorilor acestei tari, dar mai ales pentru cresterea economiei in urma crizelor din Statele Unite, atacul din Bali si epidemia SARS.

Una dintre campaniile de cele mai mari proportii care a fost lansata cu ajutorul Ministerului de Turism in Thailanda a fost campania  Be my guest . 'Be my guest' sau in romaneste 'Fii oaspetele meu' - ultima campanie promotionala a turismului thailandez 2003 a fost lansata la WTM (Targul Mondial de Turism). Prin prezenta primului ministru thailandez care este si prezentatorul campaniei 'Fii oaspetele meu' Thailanda devine o destinatie foarte cautata.
'Fii oaspetele meu' aduna laolalta toate atributele turismului legendar thailandez care au facut din Thailanda una din destinatiile de vacanta cele mai populare de ani de zile. Este de asemenea un exercitiu important de repozitionare. Statutul Thailandei ca leader regional in turism, recunoaste nevoia de inventivitate constanta pentru a pastra turismul proaspat, efervescent si plin de atractii.
Campania are un unic banner si o tema prin care se promoveaza toate activitatile, in special in domeniul turismului, serviciilor, exporturilor, comertului si investitiilor. Acestea reprezinta marca 'Thailanda'.
'Fii oaspetele meu' a fost initiata ca o campanie elaborata de Guvernul Regal Thailandez cu invitatia personala a Primului Ministru Thaksin Shinawatra catre guvernanti, oameni de afaceri, investitori straini, delegatii comerciale, membrii ai mass-mediei si alti vizitatori de a fi 'Oaspetii Thailandei'. Eforturile celor din sectorul privat si de stat este acela de a promova produsele thailandeze. Thailandezii sunt rugati sa-si invite prietenii de peste mari si tari sa viziteze Thailanda si sa se bucure de ospitalitatea localnicilor si de farmecul unic al acestei tari.
Prin campania 'Fii oaspetele meu' s-au creat programe speciale pentru turisti, cat si pentru anumite segmente de piata. Acestea includ:
'Ia un loc' - aceasta este o promotie lansata pentru restaurantele din Thailanda. In completarea informatiilor pentru promotia 'Fii oaspetele meu' participa aici restaurantele thailandeze, in care bucatari faimosi isi etaleaza toate cunostintele de arta culinara, scotand in evidenta bucataria locala cu tot ce implica ea. O gama larga de activitati va da culoare si diversitate anului botezat 'Fii oaspetele meu'. Aceasta include festivalurile thailandeze de acasa si din strainatate, aniversarea a 220 de ani ai capitalei Bangkok, festivalurile traditionale , marile vanzari de pietre pretioase si bijuterii, prezentari de articole din piele si alte evenimente de interes international.
Acestea prezinta o oportunitate pentru vizitatori de a-si forma noi aptitudini in artele thailandeze, ca de ex. Arta culinara, arte si mestesuguri thailandeze, participarea studentilor la diverse proiecte de dezvoltare a comunitatii.
Calendarul evenimentelor pentru 2002 scoate in evidenta o gama de evenimente sportive internationale precum tenis, golf, volei, triatlon, maraton, ciclism montan si sporturi acvatice precum jet-schi, surfing.
In sprijinirea celor de mai sus agentiile de turism formate din operatorii de turism privati precum hotelurile, companiile de transport aerian au fost instruiti sa ofere servicii de cea mai buna calitate. Un consortiu de linii aeriene, hoteluri, tur operatori si alte societati private au fost organizate pentru a desface pachete cu teme speciale subliniind mancarea thailandeza, produsele si mestesugurile thailandeze, vacantele 'luni de miere' golful si scufundarile.


In toata tara campania va incuraja cetatenii sa fie in permanenta constienti de importanta frumusetii naturale a tarii si sa fie niste gazde bune pentru vizitatori.
La WTM (Targul International de Turism) TAT si Liniile Internationale Thailandeze vor lansa in mod oficial campania 'Fii oaspetele meu' in noiembrie. Aceasta va fi suplimentata de lansarea liniilor aeriene Bangkok ale turului mondial Mekong - va sublinia capitala Bangkok si 4 locuri desemnate de UNESCO mostenire mondiala - Angkor Wa Cambogia, Luang Prabang din Laos, Sukhotai in Thailanda si Hue in Vietnam.

Principalele politici care au fost stabilite de Ministerul Turismului si Sporturilor sunt :

v     Dezvoltarea cat si promovarea turismului sustenabil, cu un impact cat mai mica supra mediului, cadrului natural cultural si social, pentru a prezerva resursele nationale ;

v     Marirea expansiunii cantitative a industriei turismului cu ajutorul dezvoltarii, dar si a resurselor potentiale ale turismului, intr-o maniera care sa genereze beneficii extreme ;

v     Standardizarea produselor strans legate de turism pentru a atrage turisti de cea mai buna calitate ;

v     Folosire unicitatii Thailandei ca punct principal de atractie, pentru stabilirea unei imagini de brand a fiecarei regiuni thailandeze in parte ;

v     Prezentarea diferitelor produse din mai multe puncte pentru a satisface cele mai exigente cerinte ale turistilor ;v     Promovarea la nivel international a diferitelor activitati sportive ;

v     Dezvoltarea unei retele de management integrat pentru oferirea de informatii, dar si relatii cu publicul si cu clientii, cu ajutorul tehnologiei ;

Din cadrul acestor principii, strategii turistice au fost create pentru a sustine crearea unei industrii de turism productive, pentru ca Thailanda sa devina Capitala Turistica a Asiei. Strategiile de dezvoltare stabilite au fost urmatoarele :

  1. Pozitionarea strategica : Prezentarea Thailandei ca o tara linistita si pasnica ideala pentru excursii de relaxare. O tara care sa ofere servicii si atractii e prima clasa, dar si o imagine diferita decat cea propusa de competitorii sai cei mai mari.
  2. Oferta de piata : Stabilirea unor linii pentru dezvoltarea integrata si standardizarea produselor si serviciilor care se afla in stransa legatura cu turismul, in special zone care cuprind atractii naturale, culturale sau istorice, dar si scoaterea in evidenta a produselor care pot satisface fiecare grup de turisti.
  3. Ajustarea conceptului de Industrie de Turism si Forta Dinamica cu ajutorul altor strategii :

- Expanisunea zonelor de turism : se va face cu ajutorul tarilor care se invecineaza cu Thailanda, pentru a face din aceasta tara un centru regional ; totodata se doreste si incurajarea tarii sa devina un centru care sa ofere servicii in aprofundarea sau continuarea studiilor.

Ajustarea factorilor cheie a turismului : se va face prin cresterea potentialului de IT; atragerea turistilor de calitate atat din tara cat si din mediul international;

Descentralizarea strategiei si management va reusi sa mareasca rezolvarea prompta a diferitelor probleme, cat si imbunatatirea problemelor legate de turismul local ;

Divizarea rolurilor si a responsabilitati : Ministerul Turismului si Sporturilor va trece sub egida sa diferite produse care se aflau in responsabilitatea TAT, ocupandu-se de acum incolo de toate problemele legate de marketing ;

Restructurare : incercarea de implicare a tuturor institutiilor statului pentru a realiza un turism sustenabil ;

Acestea sunt eforturile pe care guvernul doreste sa le ia, pentru a reusi sa intorduca turismul in Thailanda in arena internationala. Totusi implementarea propriu-zisa a acestor politici si strategii se va face numai in cazul in care guvernul va primi sprijin din partea sectorului public, dar si din partea celui privat.

2. Analiza SWOT

Strenghts -puncte tari

Ø      Numar mare de turisti straini anual

Ø      Implicarea statului in dezvoltarea turismului prin elaborarea de politici si strategii de dezvoltare

Ø      Deschidere mare catre turisti

Ø      Lipsa de conflicte, atacuri teroriste, razboaie civile etc

Ø      Optiuni pentru divertisment numeroase si bine dezvoltate

Ø      Relatii externe bune cu numeroase tari

Ø      Relief si peisaje naturale deosebiteØ      Climat favorabil si bland

Ø      Aeroporturi internationale bine dezvoltate, precum Suvarnabhumi International Airport in Bangkok

Ø      Diversitate de resurse turistice, de la naturale, la culturale, religioase, sporturi, sanatate

Ø      Stabilitate politica

Ø      Mediul de afaceri bine dezvoltat

Weaknesses-puncte slabe

Ø      Piata turistica nu a ajuns la maturitate

Ø      Forta de munca slab calificata

Ø      Infrastructura necesita imbunatatiri

Ø      Sectorul IT slab dezvoltate

Ø      Turistii straini au nevoie de viza pentru a vizita Thailanda

Ø      Exista discrepante regionale

Ø      Tara este in curs de dezvoltare, deci un numar mare al populatiei traieste in saracie

Ø      Rata mare a criminalitatii

Opportunities-oportunitati

Ø      Turismul intraregional foarte raspandit si dezvoltat

Ø      Se afla in apropierea unor piete mari si in crestere, precum China si India, si a unor state vizitate de oameni instariti : Orientul Mijlociu, Japonia, Coreea

Ø      Usurinta in a obtine viza si regulamente guvernamentale privind liniile aeriene

Ø      Posibilitatea organizarii de evenimente mondiale

Ø      Este deja o cunoscuta destinatie turistica

Threats - amenintari

Ø      Crize regionale precum gripa aviara, tsunami,Ø      Raspandirea unor boli contagioase

Ø      Fluctuatii ale cursului de schimb

Ø      Posibile degradari ale atractiilor turistice, cum ar fi monumente, statui etc

3. Propuneri de cresteri a potentialului turistic

Thailanda este o destinatie turistica populara, fiind printre primele 20 destinatii turistice favorite din lume. Cu toate acestea, potentialul turistic nu este exploatat la maximum, existand loc de imbunatatiri.

Turismul in Thailanda este o ramura foarte importanta in economia tarii si reprezinta un mijloc de dezvoltare rapida a acesteia, de aceea, ar trebui ca potentialul turistic al acestei tari sa fie cat mai bine dezvoltat.

In opinia noastra, pentru a creste potentialul turistic ar exista mai multe posibilitati. In primul rand, politicile turistice elaborate de autoritatile in domeniu ar trebui sa fie puse in aplicare si sa existe o activitate de control si evaluare a stadiului de implementare a acestora si a efector acestora, pentru a le imbunatati pe parcurs.

In al doilea rand, ar trebui sa existe o colaborare stransa intre sectorul public si cel privat pentru a eficientiza actiunile in domeniul turismului si pentru a se dezvolta mai rapid. Firmele in domeniu turistic ar trebui incurajate si ajutate sa se dezvolte, ar trebui incurajate, de asemenea, si investitiile straine in domeniul turismului, in activitati de agrement, hoteluri, restaurante, etc.

Ministerul ar trebui sa se ocupe de promovarea la scara larga a turismului in Thailanda, sa asigure participarea la cat mai multe targuri internationale de turism si sa realizeze campanii complexe de promovare a imaginii turistice a tarii, cu accent pe elementele de unicitate ale tarii.

De asemenea, suntem de opinie ca ar trebui asigurata o dezvoltare echitabila a regiunilor cu potential turistic, si nu concentrarea pe cateva regiuni. Ar trebui sustinute regiunile care au potential turistic, dar nu au fost suficient exploatate din punct de vedere turistic.

Avand in vedere ca turismul este influentat si de situatia economica generala a tarii, Ministerul Turismului ar trebui sa colaboreze si cu celelalte ministere pentru o dezvoltare unitara a tarii, de exemplu pentru a imbunatati infrastructura, care are implicatii directe asupra turismului, modalitatile de transport ar trebui imbunatatite, ar trebui incurajat transport aerian, in special cel low-cost ar putea fi dezvoltat, de asemenea ar fi necesare investitii in IT, dar si pregatirea personalului si asigurarea unei forte de munca mai bine calificata, combaterea criminalitatii, formalitati de obtinere a vizelor mai usoare, dezvoltarea sistemului de sanatate pentru combaterea mai rapida si eficienta a bolilor contagioase etc. Toate acestea nu pot fi controlate de o singura autoritate ci este necesara colaborarea intre toate ministerele, pentru a imbunatati potentialul turistic si pentru a atrage cat mai multi turisti.

In concluzie, desi Thailanda este destinatia preferata pentru multi turisti si turismul este destul de dezvoltat aici si avand in vedere importanta turismului in economia tarii, potentialul turistic nu este insa in totalitate exploatat, dar exista multe cai de imbunatatire a acestuia si, in consecinta, dezvoltarea economica a tarii si cresterea nivelului de trai al populatiei.

Bibliografie

https://www.thailanda.ro/thai/ro/stire11.php

https://www.traveldailynews.com/pages/print/20490

https://www.tourismthailand.org/

https://www.tourismthailand.org/about-tat/

https://www.mots.go.th/tourism/index.php?section=profile&category=history&cate_id=68&his_id=35

https://www.traveldailynews.com/new.asp?newid=18633&subcategory_id=98

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1571
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved