Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
AgriculturaAsigurariComertConfectiiContabilitateContracteEconomie
TransporturiTurismZootehnie


Turismul Balnear - Studiu de caz: Baile Herculane

Turism+ Font mai mare | - Font mai micUniversitatea George Baritiu" Facultatea de Stiinte Economice    Profil: Economia Comertului Turismului si a Serviciilor anul IITurismul Balnear

Studiu de caz: Baile Herculane

INTRODUCERE

Relieful variat si clima placuta din Romania, abundenta izvorului mineral, salinele, existenta namolului si altele fac tara un loc ideal pentru a petrece vacante terapeutice, utilizand atractii naturale in exclusivitate

Modernizarea rapida pentru acomodarea si dezvoltarea de noi posibilitati pentru a petrce

timpul liber sunt principalele motive pentru caremai multe hoteluri de pe tarmul roman al Marii Negre sunt inscrise de mai bine de trei ani in largile cataloage de peste mari.

Intre Mamaia, cea mai nordica resursa a tarmurilor din Romania si Mangalia din Sud, acolo este un jurnal de concentrare, la 60 de km de peste 100000,gazduind optiuni in hoteluri, tabere si locuri de caming.

Sezoanele de turism pentru turismul international de pe tarmurile romaniei incep de obicei in aprilie cand primul grup de turisti straini sosesc pentru tratamentele balneare si se termina la inceputurile lui octombrie. Tratamentele balneare au o veche traditie in Romania,asa cumeste printer tari in lume pentru crearea unei balneologii stiintifice si a unei societati de etimologie.

In present,tara are peste 160 de resurse balnearo-climatice,din care 40 au devenitimportante la nivel national.Modernizarea hotelurilor si tratamentul sigur balnear complex a dus la intoarcerea si recurgerea la circuitul de turism sigur balnear international:Baile Herculane, Baile Felix,Calimanesti-Caciulata,Covasna,Sovata,Saturn

Si nu trebuie sa fi uitat regiunile din tara noastra unde din acest tip de bogatie naturala, inca nu se obtin foloase..

CAPITOLUL 1

PREZENTAREA HY TRAVEL"

Produs a cinsprezece ani de experienta pe piata turistica romaneasca, HY TRAVEL este o companie membra a grupului de firme SunMedair, creata pentru a reinventa conceptul de vacanta prin intelegerea nevoilor clientilor, asteptarilor acestora, si nu in ultimul rand prin adaptarea ofertei la aceste exigente prin profesionalism ridicat la standarde internationale.

Realitatea a dovedit ca fiecare serviciu are personalitatea sa, care capata forma in concordanta cu dorintele si aspiratiile fiecarui client in parte. Fiecare solicitare este unica, asa ca flexibilitatea imbinata cu inalta calitate a serviciilor pe care le oferim sunt legile fundamentale dupa care ne conducem si care se reflecta in fiecare dintre produsele noastre. Detaliile, informarea corecta si completa fac dintr-un simplu pachet turistic o vacanta reusita pentru clientii nostri si un succes pentru noi.

Mai mult decat Turism de afaceri

Agentia de turism Hy Travel este specializata in principal pe segmentul turismului de afaceri (corporate business travel) dar nu se limiteaza doar la acesta. Pentru a pune la dispozitie cele mai interesante pachete turistice pentru calatoriile clientilor, Hy Travel vine cu oferte individuale de vacanta.

Serviciile noastre includ: bilete de avion, cazare in tara si in strainatate, organizare de evenimente (incentive trips, teambuilding's, conferinte, lansari de produse, etc.), rent-a-car, pachete de vacanta in tara si in strainatate. Datorita experientei cu corporatii de renume (Coca Cola, Colgate, Philips, Romtelecom, Cosmote, Solvay Pharma, Finansbank, Alpha Bank, DHL, Kaufland, American School, AmCham, Ernst & Young, PWC etc), Hy Travel poate servi cererile travel cu profesionalism si consideratie si transforma orice colaborare intr-un castig sigur exprimat prin reducere de costuri si succese garantate in actiunile initiate de catre potentialii clienti.[1]

CAPITOLUL 2

Structura organizatorica a agentiei de turism

 1. 2.1. Organigrama agentiei
 1. Intreprinderea turistica se infiinteaza si functioneaza pentru satisfacerea nevoilor turistice ale clientilor potentiali si, implicit, a scopurilor sale. In functie de obiectivele pe care si le propune, conducerea elaboreaza o structura organizatorica.
 2. Configuratia structurii organizatorice este determinata de:

dimensiunea agentiei de turism;

tipul agentiei de turism;

amplitudinea serviciilor oferite;

diversitatea serviciilor oferite.

Organigrama este reprezentarea structurii organizatorice a agentiei de turism prin intermediul casutelor dreptunghiulare (care vizualizeaza posturi de conducere si compartimente) si al liniilor de diferite forme (care evidentiaza relatiile existente in cadrul intreprinderii turistice).

 1. Rolul unei organigrame consta in:

explica pozitia si relatiile ce apar intre: posturi, departamente, birouri servicii,etc.;

arata numarul de niveluri manageriale (de conducere), aria autoritatii managerului si criteriile pe baza carora s-au format departamentele;

cu ajutorul organigramei se determina politica firmei si adaptarea ei la mediul extern.

 1. In functie de modul de aranjare a elementelor se identifica urmatoarele tipuri de organigrama:

organigrama de la stanga la dreapta - care presupune aranjarea posturilor de conducere si a compartimentelor de munca de la stanga la dreapta, incepand cu Adunarea Generala a Actionarilor/Asociatilor si terminand cu compartimentele operationale;

organigrama de tip piramida - in care compartimentele sunt ordonate pe verticala;

organigrama circulara - presupune constituirea unor cercuri concentrice pe care se amplaseaza compartimentele, iar in centru se afla Adunarea Generala a Actionarilor/Asociatilor.

 1. Structura clasica de organizare a unei agentii de turism este cea de tipul piramidal, prezentata in exemplul de mai jos:


Organigr

2.2. Fisa postului

Fisa postului este rezultatul analizei postului si reprezinta principalul document de personal in baza caruia se proiecteaza instrumentele si activitatile de recrutare, selectie, incadrare, pregatire continua, aprecierea si normarea activitatii salariatului.

Fisa postului cuprinde elemente de identificare a fiecarui post, cerinte necesare pentru ocuparea postului, conditii specifice de munca, sarcini si responsabilitati ale postului, limitele de competenta, precum si criteriile de evaluare a postului.

Fisa postului reprezinta o descriere detaliata a activitatilor pe care urmeaza sa le indeplineasca ocupantul postului, a legaturilor din interiorul compartimentului si a relatiilor cu alte compartimente.

Fisa postului are un rol dublu:

de informare a salariatului in legatura cu sarcinile ce le are de executat pentru a contribui la realizarea obiectivelor intreprinderii turistice;

de evaluare a prestatiei salariatului.

Fisa postului se completeaza in urma desfasurari activitatii de analiza a postului conform unei metodologii.

Ori de cate ori se produc modificari semnificative in continutul sarcinilor de serviciu, indatoririlor, responsabilitatilor, conditiilor specifice de munca sau cerintelor posturilor se va proceda la modificarea fisei postului.

Responsabilitatea intocmirii si modificarii/ completarii fisei postului revine sefului nemijlocit al titularului postului pentru care se intocmeste fisa respectiva.

Fisa postului se pastreaza la dosarul de angajat al personalului.

Pentru ca o fisa a postului sa fie clara si corect intocmita trebuie respectate cateva reguli:

descrierea activitatilor sa fie completa, concreta si exacta;

sa fie evitate formularile vagi, generale, comune altor posturi;

descrierea sa includa performantele de atins in cadrul fiecarei activitati

Fisa postului

1. Nume si prenume :

2. Functia:secretara

3. Compartimentul: secretariat

4. Cerinte

a) studii: medii

b) vechime:1 an

c) alte cerinte: cunoasterea unei limbi straine,operare PC

Relatii

a) de subordoonare: este subordonat directorlui

b) de coordonare

Atributii,lucrari si sarcini

- sa respecte programul de lucru stabilit de conducerea agentiei in conformitate cu prevederile regulamentului intern si a contractului colectiv de munca;

- sa nu paraseasca locul de munca fara aprobarea sefului ierarhic;

- sa indeplineasca toate sarcinile date de catre seful ierarhic;

- sa nu consume sau sa introduca bauturi alcoolice la locul de munca;

- sa nu se prezinte sub influenta bauturilor alcoolice la locul de munca.

Angajat Am luat la cunostiinta

Fisa postului

1. Nume si prenume

Functia: contabila

3. Compartimentul: contabilitate

4. Cerinte

a) studii:superioare

b) vechime: 1an

c) alte cerinte: cunoasterea unei limbi straine, operare PC

5. Relatii

a) ierarhice: este subordonat directorului

b) de coordonare

6. Atributii lucrari si sarcini

- sa intocmeasca trimestrial bilantul agentiei Hy Travel;

- sa intocmeasca contul de profit si pierderi;

- sa respecte programul stabilit de condecerea agentiei in conformitate cu prevederile; regulamentului intern si a contractului de munca;

- sa nu paraseasca locul de munca fara aprobarea sefului ierarhic;

- sa nu consume sau sa introduca bauturi alcoolice la locul de munca; sa nu se prezinte sub influenta baturilor alcoolice la locul de munca.

Angajat Am luat la cunostiinta

Fisa postului

1.Nume si prenume:

2.Functia: Agent de ticketing

3.Compartimentul: Ticketing

4.Cerinte

studii medii

vechime: 1an

alte cerinte: cunoasterea unei limbi straine, operare PC

5.Relatii

a)ierarhice: este subordonat sefului compartimentului de ticketing

b) de coordonare

6. Atributii, lucrari si sarcini

- sa emita bilete de avion in coformitate cu prevederile regulamenrului;

- sa respecte programul stabilit de condecerea agentiei in conformitate cu prevederile regulamentului intern si a contractului de munca;

- sa nu paraseasca locul de munca fara aprobarea sefului ierarhic;

- sa nu consume sau sa introduca bauturi alcoolice la locul de munca; sa nu se prezinte sub influenta baturilor alcoolice la locul de munca.

Angajat Am luat la cunostiinta

Fisa Postului

1.Nume si prenume:

2.Functia: Asistent marketing

3.Compartimentul: Marketing

4.Cerinte

a) studii superioare

b) vechime:1 an

c)alte cerinte: conoasterea unei limbi strine, operare PC

5.Relatii

a) ierarhice:este subordonat sefului compatimentului de marketing

b) de coordonare

6.Atributii, lucrari si sarcini

- sa se ocupe su strategia de promovare a agentiei;

- sa se ocupecu intocmirea pliantelor si promovarea lor pe piata;

- sa respecte programul stabilit de condecerea agentiei in conformitate cu prevederile regulamentului intern si a contractului de munca;

- sa nu paraseasca locul de munca fara aprobarea sefului ierarhic;

- sa nu consume sau sa introduca bauturi alcoolice la locul de munca; sa nu se prezinte sub influenta baturilor alcoolice la locul de munca.

Angajat Am luat la cunostiinta

FISA POSTULUI

1. Numele si prenumele:

2. Functia: Agent de turism

3. Compartimentul: Turism

4. Cerinte:

a) studii: Medii

b) vechime: 1 an

c) alte cerinte: Cunoasterea unei limbi straine, operare P.C.

5. Relatii:

a) Ierarhice - este subordonat sefului compartimentului Turism,

b) Functionale - cu toate compartimentele functionale;

c) De colaborare - cu toate persoanele din cadrul intreprinderii aflate pe acelasi nivel ierarhic;

d) De reprezentare - in limita sarcinilor si atributiilor de serviciu;

6. Atributii, lucrari si sarcini:

- asigura toate informatiile solicitate de turisti;

- asigura publicitatea si reclama produsului turistic in punctul de desfasurare a activitatii, expune si difuzeaza materiale;

- sondeaza preferintele turistilor si face propuneri pentru imbunatatirea si diversificarea programelor turistice;

- rezolva operativ solicitarile turistilor;

- ofera si valorifica programele turistice conform reglementarilor si instructiunilor primite;

- intocmeste programe turistice precum si analize de pret conform solicitarilor turistilor;

- intocmeste formalitatile pentru organizarea si asigurarea serviciilor turistice (comanda, telex, fax);

Angajat

Am luat la cunostiinte

CAPITOLUL 3

Potentialul turistic in Baile Hrculane

3.1.Date generale despre zona

Baile Herculane este situata in judetul Caras-Severin.Situata pe Valea Cernei, la 5 km de principala artera ru

Statiunea tiera ce leaga vestul tarii de Bucuresti - D.N. 6 (E70) si calea ferata internationala Bucuresti - Timisoara - Moravita, statiunea este accesibila si pe calea fluviala a Dunarii, fie dinspre est : Sulina - Galati - Drobeta Turnu Severin - Orsova, fie dinspre vest : Viena - Budapesta - Belgrad - Orsova. Aeroporturile cele mai apropiate se afla la Caransebes si Timisoara (aeroport international). Statiunea face parte din Parcul National Valea Cernei-Domogled si are o pozitie deosebit de pitoreasca.

Judetul Caras-Severein este situat in extremitatea sud vestica a Romaniei, in Banat, pe stanga Dunarii, in zona de contact a Carpatilor Meridionali cu partea de sud a Carpatilor Occidentali. Se afla la granita cu Iugoslavia, la intersectia paralelei de 45 grade lat N cu meridianul de 22 grade long E. Este delimitat de judetele Timis la N si NV, Hunedoara la NE, Gorj la E, Mehedinti E si SE si Iugoslavia la S si SV. Suprafata este de 8520 km2, iar populatia este de 350 344 loc., din care 48,88% sunt barbati si 51,12% sunt femei. Densitatea este de 42,2 loc/km2. Resedinta de judet este municipiul Resita, orase mai importante sunt: Anina, Baile-Herculane, Bistra, Bocsa, Caransebes, Moldova Noua, Oravita. Exista 69 de comune si 288 de sate, precum si 13 localitati componente ale municipiilor si oraselor.

 Originea Bailor Herculane se intinde pe o durata de aproape doua milenii. Atestarea documentara a statiunii dateaza din anii 153 e.n., fapt consemnat intr-o tabula votiva din bai : Zeilor si divinitatilor apelor, Ulpius Secundinus, Marius Valens, Pomponius Haemus, lui Carus, Val, Valens, trimisi ca delegati romani sa asiste la alegerea in calitate de consul a fostului lor coleg Severianus, intorcindu-se nevatamati, au ridicat acest prinos de recunostiinta. . In perioada civilizatiei romane, statiunea de pe Valea Cernei a constituit un important punct de atractie pentru aristrocatia Romei antice. Impresionati de exceptionala putere tamaduitoare a apelor sacre de pe Valea Cernei, romanii sositi in Dacia le-au inchinat un adevarat cult balnear sub semnul tutelar al lui Hercules.

Statiunea Baile-Herculane are un patrimoniu istoric de exceptie, memoria vie a 1848 de ani de existenta (153 - 2001) neintrerupta a statiunii. Din timpul romanilor au ramas numeroase vestigii : apeducte, bai, statui, monede, tabule votive ridicate ca semne de multumire aduse zeilor pentru vindecare. Dupa 1718 (Pacea de la Passarovitz) incepe istoria moderna si contemporana a Bailor Herculane, in cadrul Imperiului austriac. Din 1736 incepe reconstructia si modernizarea bailor , a cailor de acces, granicierii banateni construind aici majoritatea edificiilor din statiune, care poarta amprenta unui baroc austriac impresionant. Statiunea este vizitata de-a lungul timpului de mari personalitati, intre care : imparatul Iosif al II-lea , imparatul Francisc I si imparateasa Charlotte, imparatul Franz Iosef si imparateasa Elisabeta. In 1852, imparatul Austriei considera Baile-Herculane ca fiind ceea mai frumoasa statiune de pe continent , iar imparateasa Elisabeta - pasionata, indragita, distincta, si armonioasa Sissi - scrie un jurnal intim in care Baile Herculane sunt o prezenta distincta si incintatoare. In statiune exista Muzeul Nicolae Cena, ale carui colectii au inceput sa fie constituite incepand cu anul 1922.

Existenta neantrerupta de doua milenii a statiuni Baile-Herculane a fost favorizata de eficacitatea miraculoasa a izvoarelor termale, dar si de pitoreasca asezare a statiunii intr-o vale adapostita de munti, de o frumusete aparte. Dotarea tehnico-edilitara de prim rang la un confort de inalta tinuta si bogata diversificare a metodelor de tratament de la cura balneara clasica la diverse metode de fizio si electroterapie, masaje, acupunctura, etc. au conferit acestei statiuni un inalt grad de atractivitate.

 Statiunea dispune de locuri de cazare in marile si modernele hoteluri sanatorial-balneare, moteluri, pensiuni turistice, camere la localnici intr-un cadru agreabil, de asemenea camping in interiorul sau exteriorul orasului. Multiplele mijloace de recreere si divertisment - restaurant, baruri, terase de vara, bazine de inot cu apa termala, sauna, masaj, biliard, etc. - precum si posibilitatile de drumetie si excursii in statiune si pe valea Cernei, constituie o atractie in plus pentru vizitatorii orasului statiune balneara Baile-Herculane.

3.2 Obiective turistice si antropice

O statiune minunata, ce dainuie de mii de ani, cu ape tamaduitoare, cu peisaje minunate, cu locuri de cazare foarte multe, avand posibilitatea de a satisface pretentiile oricarui turist, din tara sau strain, Baile Herculane, reprezinta o varianta de petrecere a concediului care merita a fi luata in considerare ori de cate ori dorim sa pornim la drum. Statiunea de pe Valea Cernei, ne asteapta ca "o mama primitoare", care stie ce e cel mai bine pentru copii ei.

Grota Haiducilor

    Fragmentele ceramice, uneletele si armele din piatra gasite cu prilejul sapaturilor arheologice din "Grota Haiducilor" releva ca civilizatia primitiva din aceasta zona atinsese un stadiu ridicat de dezvoltare.

Muzeul Nicolae Cena, ale carui colectii au inceput sa fie constituite incepand cu anul 1922.

Existenta neintrerupta de doua milenii a statiunii Baile Herculane a fost favorizata de eficacitatea miraculoasa a izvoarelor termale, dar si de pitoreasca asezare a statiunii intr-o vale adapostita de munti, de o frumusete aparte. Dotarea tehnico-edilitara de prim rang la un confort de inalta tinuta si bogata diversificare a metodelor de tratament de la cura balneara clasica la diverse metode de fizio si electroterapie, masaje, acupunctura, etc. au conferit acestei statiuni un inalt grad de atractivitate. Multiplele mijloace de recreare si divertisment, restaurante, baruri, terase de vara, bazine de inot cu apa termala, sauna, masaj, biliard, etc. - precum si posibilitatile de drumetie si excursii in statiune si pe Valea Cernei, constituie o atractie in plus pentru vizitatorii orasului statiune balneara Baile Herculane.

  Tabula votiva ridicata de cei cinci cetateni romani fruntasi din Dacia, trimisi la Roma pentru alegerea lui Severianus in anul 153 d.Ch., atesta 1848 de ani de existenta a Bailor Herculane.

Altar Votiv

Termele Romane

  Termele romane si alte constructii utilitare (apeducte, bazine) valorifica izvoarele numite "ape sacre ale lui Hercules".

  Din 1736 incepe reconstructia si modernizarea bailor, cailor de acces si a edificiilor. In 1772 zona este vizitata de imparatul Iosif al II-lea. 1847 este anul in care se monteaza renumita statuie din bronz a lui Hercules, opera a maestrilor Romel Mayer si Glantz din Viena.

Izvoare termominerale

In prezent, in imprejurimile statiunii Baile Herculane sunt cunoscute 16 izvoare cu apa termominerala, insirate de-a lungul Cernei pe o lungime de aproape 4 km. Au fost executate mai multe foraje hidrogeologice astfel obtinandu-se sporuri importante de debite (peste 4000 m3 in 24 de ore).

Principalele izvoare :

Izvoarele de la Baile Herculane au radioactivitatea ridicata si sunt comparabile prin valoare cu cele de la Vichy si Mont Dore.

izv. artezian Maria (azi Neptun) - 54 0C

Elisabeta (azi Diana) - 55 0C

Hebe - 41 0C

Ileana (azi Apollo 1) - 46 0C

Iosif - 54 0C

Neptun 3 - 54 0C

Hercules - 67 0C

Hygeea - 48 0C

Obiective turistice 
Munti

Muntii Semenic-(cu Vf. Piatra Goznei de 1.447 m), cea mai intinsa si inalta unitate a Muntilor Banatului, formati din culmi netede si domoale care imbie pe drumet le recreere si ofera conditii bune pentru schi (zapada dureaza pana in luna martie). Ascensiunile sunt usoare si se pot face aproape din toate directiile;

Muntii Cernei-(cu Vf. Dobrii de 1.928 m), culmile lor calcaroase se intind pana langa Baile Herculane;    

Muntii Aninei-(cu inaltimi de 900-1.000 m), cu numeroase chei si depresiuni carstice.

Pesteri

Pestera Comarnic-in nordul Muntilor Aninei, pe versantul stang al vaii Comarnic (la 440 m altitudine), fiind cea mai lunga pestera din Banat (4040 m), declarata monument al naturii pentru adevaratele minuni subpamantene. Salile, de dimensiuni uriase, sunt legate printr-o vasta retea de galerii, dispuse pe doua etaje;     

Pestera Buhui-(are peste 3.200 m lungime), pe versantul stang al vaii Buhui, in Muntii Aninei (la 600 m altitudine). Include unul dintre cele mai lungi cursuri subterane din Romania, paraul Buhui care formeaza in interiorul pesterii mai multe lacuri si cascade;    

Pestera Popovat-pe versantul drept al Cheilor Carasului, (la 421 m altitudine), un monument al naturii;    

Pestera Liliecilor;    

Pestera Hotilor-langa Baile Herculane;    

Pestera Voinii; Pestera Mica; Pestera Mare-in rezervatia Cheile Nerei-Beusnita. 

Chei si defilee    

Defileul Dunarii (Portile de Fier)-cel mai lung defileu din Romania (peste 100 km), se intinde si in judetul Mehedinti. Dunarea, al doilea fluviu al Europei (ca lungime si debit) dupa Volga, strabate peste 2.800 km de la izvoarele lor din Muntii Padurea Neagra si pana la varsarea ei in Marea Neagra. Apele sale duc nenumarate lupte cu stancile, dar nicaieri lupta nu atinge proportia de-a dreptul gigantica din zona salbaticului defileu dintre Bazias si Drobeta Turnu Severin. Parcurgerea acestui spectaculos defileu lasa turistului impresii de neuitat, mai ales in portiunea cea mai ingusta, la Cazane (sector pe teritoriul judetului Mehedinti; aceasta portiune formeaza o rezervatie complexa). Alexandru Vlahuta scria: '.cat a luptat Dunarea ca sa strabata-ncoace!. A trebuit sa despice muntii, sa-si sape albia in piatra de-a cumezisul Carpatiilor. A batut si 'Portile de Fier' s-au deschis in fata puterii eterne a valurilor ei';    

Cheile Nerei-(la 35 km de Oravita), cele mai lungi (peste 19 km) si cu siguranta unele dintre cele mai frumoase chei din Romania. Formeaza o rezervatie complexa ce cuprinde comori naturale caracterizate prin salbaticie si pitoresc si ofera turistului o odihnitoare izolare si nenumarate surprize;    

Cheile Carasului-rezervatie complexa (floristica, geologica si speologica) ce cuprinde numeroase fenomene carstice (pesteri, doline). Cheile au aspect de canion si se situeaza pe locul doi in Romania, ca lungime (19 km);    

Cheile Corcoaia-(la 40 km amonte de Baile Herculane), pe cursul superior al Cernei (200 m-lungime), fiind extrem de interesante prin peretii lor verticali (inalti de peste 150 m) si prin multitudinea de forme pe care le cuprind. Formeaza rezervatie geologica;    

Cheile Minisului-(peste 14 km lungime);    

Cheile Cernei.

Lacuri 

Portile de Fier I-lac de acumulare care, impreuna cu hidrocentrala, formeaza un mare complex hidroenergetic si de navigatie construit (1964-1971) in colaborare cu ex-Iugoslavia. Zona turistica de pe malul lacului este una dintre cele mai ispititoare destinatii pentru turistii din tara si din strainatate. Soseaua care insoteste lacul, cu zeci de poduri, viaducte (inalte de peste 60 m) si tunele (denumita Autostrada Soarelui), ofera o priveliste mareata asupra colosului de beton;     

Lacul Dracului-natural de origine carstica, in Cheile Nerei, la intrarea unei pesteri;    

Lacul Buhui-subteran, format prin obturarea unor galeii din pestera Buhui;    

Iezerul Tarcu-glaciar la nord de vf. Tarcu.

Rezervatii si monumente ale naturii

'Domogled-Valea Cernei'-zona care include mai multe rezervatii si monumente ale naturii (rezervatii floristice, faunistice, peisagistice), pe ambii versanti ai raului Cerna, in apropierea Bailor Herculane. Domogledul este considerat unul din locurile cele mai bogate in specii de plante din Europa (specii submediteraneene, de liliac, alun turcesc). Cerna a taiat in calcare Domogledului chei prapastioase de o irezistibila atractie;     

Schitu-rezervatie botanica pe Valea Ciclovei;    

Valea Mare-rezervatie botanica la nord-est de Moldova Noua, ce adaposteste specii mediteraneene-atlantice;     

Zervesti-cu narcise salbatice (langa Caransebes);    

Ruschita-cariera de marmura.

Statiuni  

Baile Herculane-(in sud-vestul tarii, in valea ingusta a Cernei, la 165 m altitudine, la 19 km de Orsova, 41 km nord-vest de Drobeta Turnu Severn, 72 km de Caransebes si la 106 km sud-est de Resita), este cea mai veche statiune din Romania (si una dintre cele mai vechi din lume), atestata documentar in 153 e.n. Puterea tamaduitoare a izvoarelor termale de aici, descoperita inca de pe vremea cand romanii construiau primele castre in Dacia, este renumita astazi in toata lumea, (inchinata de romani zeului Hercule). Este strajuita la est de Muntii Mehedinti si la vest de Muntii Cernei, si are un climat de tranzitie de la cel continental la cel mediteranean, cu influente ale curentilor din Marea Adriatica si Marea Mediteraneana. O caracteristica a climatului de aici este aeroionozarea negativa ridicata (specifica unei altitudini de 3.000 m) care mareste rezistenta organismului la bolile infectioase si regleaza functionalitatea glandelor endocrine. Instalatiile de tratament de care beneficiaza statiunea sunt: instalatii pentru bai cu ape minerale termale sulfuroase si cu ape minerale termale clorurosodice atat in vane cat si in bazine, cu posibilitati de kinetoterapie, bazine cu ape minerale termale in aer liber; instalatii de aerosoli si inhalatii cu ape minerale, instalatii pentru electro si hidroterapie; sali de gimnastica medicala, cabinete pentru aplicarea de tratament cu Gerovital (cosmetica geriatrica), Pell Amar. Tot aici se pot vizita ruinele statiunii termale romane (apeducte, bai), iar in imprejurimi se pot face plimbari la Pestera Hotilor, platorul Coronini, Grota cu Aburi, Grota Haiducilor, Cascada Cernei, Cheile Domogledului. Caile de acces sunt: feroviare-gara Baile Herculane pe linia Bucuresti-Timisoara, apoi cu autobuzul pana in statiune, rutiere-DN 25 Drobeta Turnu Severin-Timisoara, cu abatere pe DN 67D, aeriene-aeroportul Caransebes, apoi cu trenul sau autobuzul pana in statiune;    

Crivaia-statiune climaterica (la 15 km de Resita si la 650 m altitudine), pe malul lacului de acumulare Valiug (dispune de barci si se practica pescuitul);     

Semenic-statiune climaterica (la 40 km de Resita, la 1.400 m altitudine), cu zapada abundenta ce dureaza 5 luni pe an, cu numeroase partii de schi si sanius, telescaun, skilift, babyski;    

Trei Ape-(la 37 km de Resita, la 850 m altitudine) langa lacul de acumulare Trei Ape, cu partii de schi, sporturi nautice pe lac.

Vestigii istorice

Ruinele asezarii romane-Tibiscum (sec. II-V d.Hr.) langa Jupa, asezare ce a cunoscut o mare dezvoltare in timpul imparatilor Septimiu Sever si Filip Arabul, ridicata la rangul de municipiu;    

Drumul roman Lederata-Tibiscum, pastrat in bune conditii pe o lungime de 5 km intre Binis si Bocsa;    

Castrul roman Centum Putei-langa Suruducu Mare, singurul din tara care pastreaza in intregime vechile intarituri;     

Asezarea romana-Ad Pannonios (la 2 km de Teregova), ofera o imagine despre nivelul de dezvoltare a civilizatiei din sec. II-III d.Hr.;    

Urmele castrului roman-Lederata (din 101 d.Hr.), langa Bazias;     

Urmele castrului roman-Berzovia (sec. II d.Hr.), langa Berzovia.     

Ruinele cetatii-Carasova, impunatoare cetate construita in 1333.

Edificii culturale

Muzeul locomotivelor cu abur-in aer liber, are in colectie si prima locomotiva fabricata la Resita in 1872;    

Casa memoriala 'General Dragalina'-Caransebes, a marelui comandant de armata care a murit pe campul de lupta in timpul primului razboi mondial;     

Muzeul istoriei teatrului-Oravita, unde exista cel mai vechi teatru din tara (1787-1817);      

CAPITOLUL 4

Elaborarea programului turistic

4.1.Programul turistic

Un grup de turisti de varsta a-III-a fac o excursie cu plecare de la Focsani la Baile Herculane pentru 4 zile pe urmatorul traseu:Focsani - Ramnicu Sarat - Buzau - Intorsatura Buzaului -Pitesti - Ramnicu Valcea - Gorj - Targu Jiu - Mehedinti - Baile Herculane.

ziua I - plecare din Focsani la ora 7

popas in Buzau

vizitarea Muzeului de Istorie, Arta, Etnografie, Conacului Viscolului, Palatului Comunal

vizitarea orasului Intorsatura Buzaului si a Vulcanilor Noroiosi

cazare la Sarata Monteoru

ziua II - mic dejun la Sarata Monteoru

plecare din Sarata Monteoru la ora 11:00

shopping la Pitesti si vizitarea Muzeului de Istorie si Poerta Eroilor Argeseni

plecare din Pitesti si sosire la Ramnicu Valcea

cazare si cina la Ramnicu Valcea

ziua III -    mic dejun si plecare din Ramnicu Valcea la ora 10:00

vizitarea orasului Targu Jiu: Parcul Tudor Vladimirescu, mausoleul Ecaterina Teodoroiu si Monumentul Tudor Vladimirescu

plecare din Targu Jiu si sosire la Baile Herculane la ora 15:00

cazare la hotelul Roman, tratament banear si vizitarea statiunii

ziua IV - mic dejun si vizitarea imprejurimilor: Grota Haiducilor, Crucea Alba, Sapte Izvoare si Vale Cernei

la ora 13:00 femeile merg la coafor iar barbatii la pescuit apoi fac sauna

la ora 17:00 plecarevdin Baile Herculane si sosire la Focsani La ora 22:00.

4.2 Circulatia turistica in cadrul unitatilor de cazare

Statiunea dispune de locuri de cazare (peste 4000 de locuri) in marile si modernele hoteluri sanatorial-balneare, moteluri, pensiuni turistice, camere la localnici intr-un cadru agreabil, de asemenea camping in interiorul sau exteriorul orasului. Multiplele mijloace de recreere si divertisment - restaurant, baruri, terase de vara, bazine de inot cu apa termala, sauna, masaj, biliard, etc. - precum si posibilitatile de drumetie si excursii in statiune si pe valea Cernei, constituie o atractie in plus pentru vizitatorii orasului statiune balneara Baile-Herculane.

HOTEL ROMAN
Categorie: 2 stele
Capacitate: 182 camere, 301 locuri

Servicii: restaurant, restaurant terasa, bar, baza de tratament, sala de conferinte, camera cu baie si dus, telefon, seif, televizor si cablu TV, room service, bagaje, lift, sala de gimnastica, sauna, piscina interioara, biliard, frizerie & coafura, parcare, gradinita, vanatoare, pescuit, magazin, agentie de turism.

HOTEL HERCULES
Categorie: 2 stele
Capacitate: 271 camere, 482 locuri

Servicii: restaurant, bar, bar de noapte, baza de tratament, camere cu telefon, televizor si cablu TV, seif, lift, parcare, frizerie & coafura, sauna, bowling, agentie de turism

HOTEL AFRODITA
Categorie: doua stele
Capacitate: 192 camere, 361locuri

Servicii: bar, baza de tratament, sala de conferinte, camera cu telefon, seif, televizor si cablu TV, sala de gimnastica, sauna, bowling, frizerie & coafura, lift, parcare, agentie de turism.

HOTEL DIANA
Categorie: 2 stele
Capacitate: 210 camere, 400 locuri

Servicii: restaurant, bar, baza de tratament, sala de conferinte, camera cu telefon, televizor si cablu TV, seif, piscina interioara, sala de gimnastica, sauna, bowling, lift, frizerie & coafura, parcare, agentie de turism

HOTEL DACIA
Categorie: 2 stele
Capacitate: 542 camere, 1084 locuri

Servicii: restaurant, restaurant terasa, bar, bar de noapte, discoteca, baza de tratament, farmacie, camera cu baie si dus, telefon, televizor si cablu TV, lift, sala de gimnastica, bowling, frizerie & coafura, cinema, biblioteca, agentie de turism.

HOTEL DOMOGLED
Categorie: 2 stele
Capacitate: 138 camere, 276 locuri


Servicii: restaurant, restaurant terasa, bar, bar de noapte, discoteca, baza de tratament, farmacie, camera cu baie si dus, telefon, televizor si cablu TV, lift, sala de gimnastica, bowling, frizerie & coafura, cinema, biblioteca, agentie de turism.

 

 

Masaj corporal integral

60 min.

28 lei/pers.

 

Masaj corporal integral + aparat Elektra anticelulitic

90 min.

40 lei/pers.

 

Piscina

12 lei/pers.

 

Sauna

16 lei/pers.

 

Jacuzzi

20 lei/pers.

 

Peeling corporal cu nisip de rau

60 min.

40 lei/pers.

 

Include
 -piscina
 -peeling corporal
 -dus spalare si limpezire cu apa usor acidulata


20 min.
30 min.
10 min.

 

Cosmetica clasica

70 min.

48 lei/pers.

 

Include
   -expunere la aburi
   -curatat tenul de puncte negre, comedoane si celule moarte
   -peeling
   -ionizare
   -masaj facial, gat, decolteu
   -masti si creme de masaj adecvate tipului de ten
   -pensat sprancene (la solicitare)
   -vopsit gene, sprancene (la solicitare)

 

Jogging + gimnastica in aer liber:
    -minim 5 persoane
    -1 persoana

8 lei/pers.

40 lei/pers.

 

Picnic Valea Cernei (7 persoane)

40 lei/pers.

 

Excursie Drobeta Turnu Severin (7 persoane)

36 lei/pers.

 

Excursie Cazanele Mari si Mici (7 persoane)

36 lei/pers.

 

Excursie Tismana

80 lei/pers.

 

Excursie Deva

80 lei/pers. 

Oferta de cazare

  Refacere si relaxare la Baile Herculane

(oferta valabila intre 11.07.2008-31.08.2008)

Hotelul Ferdinand**** ofera persoanelor care isi doresc sa isi mentina sau sa isi reface sanatatea, posibilitatea de a beneficia de propietatile curative ale apelor termale din Baile Herculane, oferind in acelasi timp clientilor sai toate conditiile necesare petrecerii unui sejur de neuitat.

Pchetul include:

cazare cu mic dejun in camera dubla

demipensiune(cont 35lei/pers/zi)

tratament relaxare(supliment pensiune completa 35lei/perszi,supliment single 30lei/zi)

intrare gratuita la piscine sis ala de fitness.

TARIFE

810lei /pachet 6 nopti/pers (loc in camera dubla)

1.340lei/pachet 10 nopti/pers (loc in camera dubla)

1.870lei/pachet 14 nopti/pers (loc in camera dubla)

*tratament= 4 proceduri (2 electroterapie, 1 hidroterapie, 1 masaj 20 min) conform consultatiei medicale initiale(consultatia medicala initiala se face in ziua consecutive sosirii exceptand sambata si duminica);relaxare=3 proceduri de relaxare (baia de plante, magnetoterapie si masaj 15 min)

O saptamana de miere la Baile Herculane

Hotelul Ferdinand**** ,ofera tuturor indragostitilor si mai ales tinerilor casatoriti ocazia de a petrece cateva zile de vis in statiunea Baile Herculane.

Pchetul include:

6 nopti de cazare cu mic dejun intr-o camera cu pat matrimonial

Primire cu sampanie

O cina romantica in gradina hotelului

O seara romantica la piscine care va fi rezervata pentru 2 ore pentru cei doi indragostiti

Intrare gratuita la piscna si la sala de fitness

RTT TTtelieful

TARIF

1.060lei/ pachet/2 persoane

*in caz de vreme nefavorabila cina romantica va avea loc in mansarda hotelului intr-un cadru intim

Un week-end de relaxare la Baile Herculane

Hotlul Ferdinand****, ofera persoanelor care doresc sa isi pastreze pofta de viata, dar si puterea de munca posibilitate de a petrece un sejur de neuitat la Baile Herculane.

Pachetul include:

2 nopti de cazare cu mic dejun in camera dubla

Demipensiune(cont 35lei/pers/zi)

Pachet de relaxare(3proceduri=baie de plante,magnetoterapie si masaj 15 min).

TARIF

270lei/pachet/ pers(loc in camera dubla)

Oferta de Colaborare 2009

Pentru agentiile de turism si societatile cu care hotelui nostru are incheiata o conventie oferim un discount intre 5%(pentru turism individual)si 10%(pentru grupuri sau perioade de sedere mai lungi de 10 zile)din Tariful de cazare(nu include consumatia din restaurant,minibar si micul dejun).

Totodata,ne rezervam dreptul de a modifica farifele in cursul anului in functie de conjuctura economica.

Hotel 3***

Tarife afisate la receptie

Tarife agentie

Single Room

160 LEI

5%-153.00 Lei

10%-146.00 Lei

Double Room

210 LEI

5%-201.50 Lei

10%-193.00 Lei

Camera Matrimoniala

220 LEI

5%-211.00 Lei

10%-202.00 Lei

Apartament

220 LEI

5%-211.00 Lei

10%-202.00 Lei

Hotel 4****

Tarife afisate la receptie

Tarife agentie

Single Room

250 Lei

5%-238.50 Lei

10%-227.00 Lei

Double Room

280 Lei

5%-268.00 Lei

10%-256.00 Lei

Apartament

310 Lei

5%-296.50 Lei

10%-283.00 Lei

Apartament VIP

460 Lei

5%-439.00 Lei

10%-418.00 Lei

Tarifele include micul dejun (buffet suedez) in valoare de 20 Lei.

Rezarvarile se pot face prin fax sau e-mail si doar confirmarea noastra scrisa va garanta siguranta rezarvarilor facute de dumneavoastra.

Cu stima,

Manager General Augustin Baciu

4.3. Instrumente si modalitati de decontare

Contract-Cadrru

de comercializare a pachetelor de servicii turistice

Nr.1 din 1.05.2008

Partile contractante

S.C.Hy Travel SA cu sediul in Bucuresti, str.Alexandru Cuza, cod unic de inregistrare J12/3831/1994, titulara a Licentei de turism nr. 4356, pentru Agentia de turism Robin Tour, cu sediul in Focsani reprezentata prin Cristea Ionut in calitate de administrator, denumita in continuare Agentia,

si turistul/reprezentantul turistului,

doamna Cristescu Paula, domiciliata in Campineanca, telefon fix 0237/613771 mobil 0765730823 posesoare a buletinului de identitate seria VN nr.015911, eliberata de Politia Focsani la data de 05.05.1999, au convenit la incheirea prezentului contract.

I.Obiectul contractului il constituie vanzarea de catre Agentie a pachetului de servicii turistice inscris in voucher, bilet de odihna tratament, bilet de excursie, anexat la prezentul contract, si eliberarea documentelor de plata.

II.Pretul

Pretul contractului este de 300.Lei si cuprinde costul serviciilor turistice efective, comisionul Agentiei si T.V.A. Avansul este de100 Lei, iar plata finala se va face pana la data de 30.03.2008.

III.Drepturile si obligatiile Agentiei

1.In cazul in care Agentia este nevoita sa modifice una dintre prevederile esentiale ale con tractului, are obligatia sa informeze turistul cu cel putin 15 zile inainte de data plecarii.

2.Agentia poate sa modifice pretul contractului., in sensul majorarii sau micsorarii, dupa caz, numai daca modificarea are loc ca urmare a variatiilor costurilor de transport,ale redeventelor si ale taxelor aferente serviciilor de aterizare, debarcare/imbarcare in porturi si aeroporturi si ale taxelor de turist ori ale cursurilor de scimb valutar aferente pachetului de servicii turistice contractat.

3.In cazul in care , dupa inceperea calatoriei turistice,o parte importanta din serviciile turistice prevazute in contract nu este realizata sau Agentia constata ca nu le va putea realiza, aceasta este obligata:

a) sa ofere turistului alternative corespunzatoare in vederea continuarii calatoriei uristice fara majorarea pretului,respectiv serviciile turistice oferite sa fie de aceeasi calitate si cantitate;

b) sa restituie turistului sumele ce reprezinta diferenta dintre serviciile turistice achitate si cele efectiv prestate in timpul calatoriei turistice.

4.Agentia este raspunzatoare pentru buna executare a obligatiilor asumate prin contract.

5.Agentia are obligatia sa furnizeze in scris turistului, in termen de 30 de zile inainte de data plecarii, urmatoarele informatii:

a) orarele,locurile escalelor si legaturile, precum, si, dupa caz, locul ce urmeaza sa fie ocupat de turist in fiecare dintre mijloacele de transport incluse in contract;

b) denumirea, sediul/adresa, numerele de tel si de fax ale reprezentantei locale a organizatorului si/sau a detailistului ori, in lipsa acesteia, un numar de apel de urgenta care sa ii permita contractarea organizatorluisi/sau a detailistului;

c) pentru calatoriile minorilor neinsotiti de parinti, informatii care sa permita parintilor stabilirea unui contact direct cu copilul sau cu responsabilul de la locul cazarii copilului.

IV.Drepturile si obligatiile turistului

1.In cazul in care preturile stabilite in contract sunt majorate cu peste 10%, turistul poate rezilia contractul, avand dreptul la rambursarea de catre Agentia a sumelor platite.

2. Turistul este obligat sa comunice Agentiei,in termen de 5 zile calendaristice de la primirea instiiintarii prevazute la cap.III pct.1, hotararea sa de a opta pentru:

a) rezilierea contractului fara plata penalitatilor, sau

b) acceptarea noilr conditii ale contractului

3. Turistul are dreptul sa rezilieze in orice moment, in tot sau in parte, contractul, iar in cazul in care reziliera ii este imputabila, este obligat sa despagubeasca Agentia pentru prejudiciul creat acesteia, cu exceptia cazurilor de forta majora definite conform legii.

Daca turistul solicita schimbarea hotelului, structurii camerelor sau a oricarora dintre servicii, acesta echivaleaza cu rezilierea contractului, cu aplicarea penalitatilor legale la momentul respectiv, si incheierea unui nou contract.

4. Turistul este obligat sa achite la receptia unitatii hoteliere taxa de statiune, taxa de salubrizare precum si alte taxe locale, fara a putea pretinde despagubiri sau returnarea sumelor de la Agentia.

5. Turistul este obligat sa prezinte la receptia unitatii hoteliere actele sale de identitate, precum si documentul de calatorie eliberat (voucher. Bilet de odihna si/sau de tratamrnt),in vederea acordarii serviciilor auristice.

V.Renuntari, penalizari, despagubiri

1.In cazul in care turistul renuntabdin vina sa la pachetul de servicii turistice care face obiectul prezentului contract, el datoreaza Agentiei penalizari dupa cum urmeaza:

a) 3% din pretul pachetului de servcii,daca renuntarea se face cu mai mult de 30 de zile calendaristice inainte de data plecarii;

b) 2% din pretul pachetului de servicii, daca renuntarea se face in intervalul 16-30 de zile inainte de data plecarii;

c) 4% din pretul pachetului de servicii, daca renuntarea se face intr-un interval mai mic de 16 zile inainte de plecare sau pentru neprezentarea la programn.

2. Pentru biletele de odihna si/sau de tratament cumparate prin organizatii sindicale, Agentia va face restituiri numai in baza cererilor de renuntare contrasemnate si stampilate de reprezentantul organizatiei sindicale.

3. In cazul in care o ambasada refuza sa acorde viza de intrare pentru efectuarea pachetului de servicii, turistului i se vor retine toate taxele achitate de Agentie prestatorilor directi, precum si cheltuielile de operare propii acesteia.

4.In cazul in care turistul care a intrat pe teritoriul statului in care se realizeaza pachetul de servicii turistice refuza sa se mai intoarca in Romania si autoritatile din tara respectiva fac cheltuieli de orice natura cu acesta, turistul respectiv are obligatia de a suporta toate aceste cheltuieli.

5. Penalizarile echivalente cu pretul contractului se aplica si in cazul in care vturistul nu ajunge la timp la aeroportbsau la locul de plecare, daca nu poate pleca in calatorie pentru ca nu are actele in regula sau daca este intors de la granita de catre politia de frontiera.

6.Turistul trebuie sa depuna in scris cerea de renuntare la pachetul de servicii turistice, cu numar de inregistrare la Agentia la care a achitat serviciile.In caz contrar, cererea de renuntare nu este luata in considerare.

7. Agentia va acorda despagubiri in functie de gradul de nerespectarea a obligatiilor din contract.

VI.Reclamatii

 1. In cazul in care turistul este nemultumit de serviciile turistice primite, acesta are obligatia de a intocmi o sesizare in scris, clar si explicit, cu privire la deficentele constatate la fata locului,legate de realizarea pachetului de servicii turistice contractat, ce se va transmite promt atat Agentiei, cat si prestatorului de seervicii turistice(conducerii hotelului, restaurantului)
 2. Atat Agentia, cat si prestatorul de servicii turistice vor actiona imediat pentru solutionare sesizarii.

VII.Asigurari-Turistul este asigurat pentru rambursarea cheltuielilor de repatriere si/sau a sumelor achitate de el in cazul insolvabilitatii sau falimentului Agentiei la Societatea de Asigurare Bucuresti din localitatea Bucuresti, str.Alexandru Cuza, nr. 2, telefon 0231/6789018, fax 0231435678.

Facultativ, turistul are posibilitatea incherii unui contract de asigurare, care sa acopere taxele de transfer, sau a unui contract de asistenta care sa acopere taxele de repatriere in caz de accidente, de boala sau deces, ori a unui contract de asigurare pentru bagaje.

VIII.Documentele contractului se constituie ca anexa la acesta si sun t urmatoarele:

a)     voucherul, biletul de odihna-tratament, biletul de excursie, dupa caz;

b)     programul turistic, in cazul actiunilor turistice

IX.Dispozitii finale

 1. Prezentul contract a fost incheiat in doua exemplare, cate unul pentru fiecare parte.
 2. Comercializarea pachetelor de servicii turistice se va face in conformitate cu prevederile prezentului contract si cu respectarea prevederilor Ordonantei Guvernului nr. 107/1999 privind activitatea de comercializare a pachetelor de servicii turistice, aprobata cu modificari si completari pri Legea nr. 631/2001, cu modificarile ulterioare.
 3. Contractul poate fi prezentat si sub forma unui catalog, pliant sau alt inscris, daca turistul este in format despre aceasta si daca documentul contine informatiile prevazuyte de art. 10 alin.(2) din Ordonanta Guvernului nr.631/2001, cu modificarile ulterioare.

Agentia    Turist

Hy Travel    Cristescu Paula

Contract de pestare servicii hoteliere

I. PARTI

MARA INVESTIMENTS S.A. surcursala Ferdinand Hotel Baile Herculane, cu sediul in Baile Herculane Str. Gh. Asachi nr. 2, tel .0765/484848, fax 043/988999, inregistrat in Oficiul Registrului Comertului in judetul Caras-Severinsub nr. J29/2042/1995, cod fiscal nr. R8016657, cont lei 3008.33.1088728.000.0.7, cont USD 4608.31.1.321323.54.3434 deschise din Banca Romana De Comert Exterior Agentia Caras-Severin, reprezentata de Ion Ionescu , Director General al complexului Mara Hotel Caras-Severin,

In calitate de Prestator

PROMPT SERVICE COMPANY, cu sediul in Bucuresti , Calea Victoriei nr. 101 ap. 13 inregistrata la Oficiul Registrului Comertului nr D/1824/1997 cod fiscal nr. R 60 26 56 5 tel. 0231/1314455 reprezentata de Paraschiv Georgiana din calitate de Benificiar

II OBIECT

Asigurarea de catre Prestator si utilizarea de catre beneficiar all serviciilor hoteliere la complexul Ferdinand Hotel Baile Herculanr pe baza de comanda confirmata.

Clientii beneficiarului vor putea utiliza pe baza voucherului emis de beneficiar catre prestator, sau de agenti de turism care cu beneficiarul are contract.

III. TARIFE / COMISIOANE

Tarifele serviciilor de state sunt prevazute in anexele 1, 2 ,3 care fac parte integranta din prezentul contact . Aceste sunt tarife nete si nu se decomisioneaza.

IV. DURATA

Prezentul contract este valabil de la data semnarii pana la data de 1 iunie 2009. Durata de valabilitate a tarifelor este stipulata in anexa la expirarea duratei de valabilitate contractul poate fi reinnoit prin act aditionat.

V. REZERVARI / ANULARI

Rezervarile si anularile vor fi comunicate de benificiar direct la Ferdinand Hotel Baile Herculane si vor intra in vigoare numai in urma confirmarii celui din urma . Anularile rezervarilor pentru individual vor fi efectuate cel putin 24 de ore inaintea intrarii clientilor . In cazul neprezentarilor neanuntate pentru individual , benificiarul va plati contra valoare unei de cazare, pentru fiecare camera comandate si neutilizate.

In cazul rezervarii confirmate pentru grupuri (minim 10 camere) beneficiarul va achita, cel putin 15 zile inaintea intrarii clientilor , 50 % din valoarea serviciilor comandate . Daca beneficiarul nu respecta aceasta obligatie rezervarea va fi anulata.

Decomandarea serviciilor pentru grupuri se va face cu minimul 7 zile inaintea datei de incepere a sejurului .

VI PLATI

Plata serviciilor va fi efectuata de beneficiar pe baza facturiilor emise de prestator la cel mult 48 de ore la primirea acestora . Facturile vor fi emise in 24 de ore de la iesirea clientilor.

Pentru grupuri(min. 10 camere), va fi emisa o factura pentru 50% din contravaloarea serviciilor, avand scadenta la 15 zile inaintea intrarii clientilor. Pentru diferenta de 50% se va proceda conform paragrafului precedent.

Plata se poate face si cu carti de credit:VISA,PRIMA,EUROCARD,MASTERCARD,AMERICAN EXPRESS.

VII.PENALIZARI

Pentru fiecare zi de intarziere a achitarii facturilor,Beneficiarul va plati 0,5 % din valoarea facturii.

VIII.RECLAMATII

Eventualele reclamatii vor fi formulate de client sau conducator de grup in timpul sejurului.Prestatorul se obligasa solutioneze operativ reclamatiile.Beneficiarul se obliga sa aduca aceasta clauza la cunostiinta clientilor.

IX.FORTA MAJORA

Ambele parti sunt exonerate de raspundere in caz de forta majora, asa cum este inteleasa de legislatia romana.Cazurile de forta majora vor fi comunicate in scris si probate cu documente.

X.LITIGII

Orice neintelegere ce nu va putea fi solutionata pe cale amiabila, va fi supusa instantelor judecatoresti conform legislatiei romane.

XI.CLAUZE SPECIALE

Beneficiarul se obliga ca prin aplicarea comisioanelor, sa nu depaseasca tarifele la vedere ale hotelului. Prestatorul se obliga sa pastreze confidentialitatea tarifelor din contract.

In termen de 10 zile de la semnarea Contractului, Beneficiarul va constitui in contul Prestatorului un depozit de garantie in valoare 300 lei, ce va functiona pe toata durata Contractului.Nerespectarea acestei clauze va conduce automat la anularea Contractului.

XII.DISPOZITII FINALE

Modificarea clauzelor contractuale se va efectua prin acte aditionale, pe baza acordului particular.

Prezentul contract a fost intocmit si semnat in 2 exemplare, cate 1 pentru fiecare parte.

PRESTATOR BENEFICIAR

FERDINAND HOTEL BAILE HERCULANE PARASCHIV GEORGIANA

ION IONESCU

DIRECTOR GENERAL

ANEXA 1

TARIFE GRUPURI

minim 10 camere)

CAMERA SINGLE 100 EURO

CAMERA DUBLA 120 EURO

La 15 persoane se acorda o camera single gratuit.

TARIFE INDIVIDUALI(FIT)

CAMERA SINGLE    115 EURO

CAMERA DUBLA 130 EURO

CAMERA DUBLA "DE LUXE"    160 EURO

APARTAMENT 200 EURO

Tarifele includ micul dejun si TVA si sun valabile pana la 1 iulie2008

BAREMURI DE MASA

DEJUN 12 EURO

SUPLIMENT RACORITOARE/CAFEA 3 EURO

SUPLIMENT BAUTURI ALCOOLICE 6 EURO

CINA 12 EURO

SUPLIMENT BAUTURI 4 EURO

Tarifele sun valabile pana la 1 iulie 2008.

Tarifele NU sunt valabile in perioada sarbarorilor de iarna (20 dec 2007-10 ianuarie 2008).

PRESTATOR    BENEFICIAR

FERDINAND HOTEL BAILR HERCULANE PARASCHIV GERGIANA

ION IONESCU

DIRECTOR GENERAL

ANEXA 2

TARIFE SERVICII

Sala de conferinte 20-80 pers 230 euro/zi

Sala de conferinte 80-200 pers 570 euro/zi

Situatie sunet 40euro/zi

Microfon 5 euro/zi/buc

Retroproiector 30 euro/zi

Instalatie traducere simultana

-max. 40 persoane 250 euro/zi

-max. 60 persoane 350 euro/zi

Videoproiestor 80 euro/zi

TV + proiector    80 euro/zi

Tarifele includ TVA si sun valabile pana la 1 iulie 2008

PRESTATOR BENEFICIAR

FERDINAND HOTEL BAILE BERCULANE    PARASCHIV GEORGIANA

ION IONESCU

DIRECTOR GENERAL.

ANEXA 3

TARIFE CURE DE TRATAMENT

Cura Anti-stress

-6 zile 60 euro/pers.

-12 zile 106 euro/pers

-18 zile 144 euro/pers

Tratament Geriatric (medicamente incluse)

-6 zile 120 euro/pers

-12 zile    215 euro/pers

-18 zile    288 euro/pers

Cura de Slabire(alimente incluse)

-6 zile    120 euro/pers

-12 zile    215 euro/pers

-18 zile    288 euro/pers

Cura de mentinere in forma   

-6 zile    90 euro/pers

-12 zile    162 euro/pers

-18 zile    215 euro/pers

Cura termala

-6 zile    60 euro/pers

-12 zile    108 euro/pers

-18 zile    145 euro/pers.

Tarifele includ si TVA si sun valabile pana la 1 iulie 2008.

PRESTATOR    BENEFICIAR

FERDINAND HOTEL BAILE HERCULANE PARASCHIV GEORGIANA

ION IONESCU

DIRECTOR GENERAL

Hotelul Ferdinand

Cont de rezultate pentru 31 decembrie 2007

Contul de rezultate al hotelului furnizeaza informatii financiare importante despre rezultatele operatiunilor hoteliere, pentru o anumita perioada de timp.

Din moment ce contul de rezultate reflecta linia ce se trage la sfarsit adica venitul net pe o anumita perioada este unul din cei mai importanti indicatori financiari folositi de conducerea superioara a hotelului pentru a evalua succesul de ansamblu al hotelului.

Costul Cheltuieli cu Alte Ch Venit

Incasari nete vanzarilor salariile si aferente lor (Pierdere)

DEPARTAMENTE OPERATIONALE

CAMERE    1.834.450 E - 292.496 E 127.112 E 1.414.845 E

FOOD&

BEVERAGE 1.049.140 E 356.620 E 408.360 E 109.406 E 174.754 E

TELEFON    102.280 E 120. 000 E 34.265 E 3.174 E -55.245 E

ALTE

DERAJAMENTE 126.000 E 20.695 E 66.666 E 13.462 E 26.295 E

INCHIRIRI SI

ALTE VENITURI 122.265 E 122.565 E

TOTAL

DERAJAMENTE

OPERATIONALE 3.234.435 E 497.402 E 801.671 E 253.154 E 1.682.209E

COSTURI VARIABILE

ADMINISTRATIE

SI GESTIUNE    195.264 E 133.098 E 328.362 E

MARKETING    71.650 E 64.0856E 136.736 E

INTRETINERE

SI CURATENIE    73.834 E 49.274 E 123.108 E

COSTUL

ENERGIEI    94.624 E 94 624 E

TOTAL CHELTUIELI

VARIABILE    340.748 E 341.082 E 681.830E

VENIT INAINTE

DE COSTURI

FIXE    3.234.436 E 497.402 E 1,142.419 E 694.236E 1.000.379 E

COSTURI FIXE

CHIRIE    57.000 E

TAXE DE

PROPIETATE    90.648 E

ASIGURAREA    13.828 E

DOBANDA    384.306 E

PROVIZOANE

SI AMORTIZAREA    292.000 E

TOTAL COSTURI

FIXE    837.782 E

VENITUL INAINTE

DE IMPOZITUL

PE PROFIT SI

VENITURI

EXCEPTIONALE    162.597 E

VENITURI

EXCEPTIONALE    21.000 E

VENITURI

INAINTE DE

IMPOZITUL PE

PROFIT    183.587 E

IMPOZITUL

PE PROFIT    66.076 E

PROFIT NET    117.502 E

CONCLUZII

In concluzie putem afirma ca in acest capitol se evidentiaza faptul, ca desi judetul Caras-Severin dispune de importante resurse naturale si cultural - istorice multe de valoare internationala, acesta nu dispune de o oferta turistica diversificata, cu structuri turistice adecvate, care sa satisfaca necesitatile unui turism modern, competitiv pe piata internationala. Pot sublinia de asemenea, ca desi in activitatea viitoare de turism se vor interfera mai multe tipuri de forme de proprietate (de stat, privata, mixta) dezvoltarea durabila a acestuia nu se va putea face decat pe baza unei strategii si a unor planuri de amenajare urbanistica la nivel de judet si localitate, cu respectarea normelor legislative in vigoare. Din analiza cantitativa si calitativa a resurselor turistice la nivel teritorial (pe areale) si pe ansamblul judetului Caras-Severin, au rezultat anumite prioritati de valorificare in turism precum si formele de turism care se pot revitaliza sau dezvolta si promova in viitorii ani, elemente de natura sa constituie unele sugestii si pentru potentialii investitori.

BIBLIOGRAFIE

1. Con.Univ.Dr. Moldovan I.Teodor "Tehnici si operatiuni in turismul intern si     international",Brasov 2007.

2. Nicolae Lupu : "Hotelul Economie si management" Ed. All Beck 2003.

3. Gabriela Stanciulescu si Gabriela Tigu "Tehnica operatiunilor de turism" Ed. All Bucuresti 2002.

4. Rodica Minciu "Economia Turismului", Ed. All Beck 2002.

5. Maria Ioncica "Economia Serviciilor", Ed. Economica, Bucuresti 2002.

6. Moldovan I. Teodor "Turismul International". Efecte multiplicative si promovare. Ed.Aldus, Brasov 2000.https://www.gotravel.ro/campanii/26--Despre_Go_Travel.html
Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 3681
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved