Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
AgriculturaAsigurariComertConfectiiContabilitateContracteEconomie
TransporturiTurismZootehnie


Orasul Londra - Hoteluri

Turism+ Font mai mare | - Font mai micLondraOrasul Londra, capitala Marii Britanii, aflata in Anglia la capatul estuarului Tamisa la gura de iesire catre Marea Nordului. Londra este unul dintre cele mai importante centre financiare si culturale ale lumii si este recunoscut pentru muzeele sale, pentru creatiile de arta, pentru convertibilitatile monetare si pietele de marfuri si pentru asigurari si servicii bancare la fel de mult ca si o gazda a serviciilor specializate. In traditia populara termenul de Orasul LONDRA sau orasul se aplica unei zone restrinse care a reprezentat asezarea de baza ( numita Londinium) si acum este parte din districtul de financiar si de afaceri al metropolei. Orasul Londra si 32 de suburbii inconjuratoare din vechia Londra reprezinta o suprafata de 1579 de km2 mile2). Cele 13 suburbii inconjuratoare sunt Camden, Hackney, Hammersmith and Fulham, Haringey, Islington, Kensington and Chelsea, Lambeth, Lewisham, Newham, Southwark, Tower Hamlets, Wandsworth si City of Westminster. Cele 19 suburbii din afara sunt Barking and Dagenham, Barnet, Bexley, Brent, Bromley, Croydon, Ealing, Enfield, Greenwich, Harrow, Havering, Hillingdon, Hounslow, Kingston upon Thames, Merton, Redbridge, Richmond upon Thames, Sutton, si Waltham Forest.

Printre numeroasele centre de teatru profesionist din Londra sunt Teatrul National, Compania Teatrului National, Teatrul Aldwych, Compania Regala Shakespeare cu sediul in Londra pina in 1982 cind s-a mutat in centrul artistic; Teatrul Drury Lane; si Teatrul Curtii Regale. Reconstructia Teatrului universal in aer liber Shakespeare a fost deschis in Southwark in 1996. Orasul are cinci orchestre simfonice si un mare numar de orchestre de camera. Principala sala de concerte este sala regala aflata in acelasi complex.

In timpul primului razboi mondial Londra a fost tinta numeroaselor reiduri germane cu avioane si zepeline. Orasul a fost bombardat puternic in timpul celui de-al doilea razboi mondial si in special din septembrie 1940 pina in iulie 1941. Aproape 10,000 persoane au fost ucise si 17,000 au fost ranite grav. Printre cladirile celebre care au fost fie avariate fie distruse au fost Turnul Londrei (bastionul nordic a fost distrus; British Museum (30,000 volume din secolele VIII si IX, ziare distruse); Cladirea Parlamentului (biblioteca a fost puternic avariata), Camera Comunelor (ruinata) si Camera Lorzilor (in mare parte distrusa); Catedrala Saint Paul avariata, Guildhall partial ruinata, Criminal Court, cunoscuta sub numele de Old Bailey (coltul nordic a fost demolat). In plus, Palatul Buckingham, Palatul Lambeth, si Palatul Saint James au fost avariate. Numeroase gari au fost de asemenea puternic avariate.

Aspectul fizic al Londrei contemporane este rezultatul complexelor evenimente istorice si al dezvoltarii fortelor. Fortul Londinium, fondat de romani la mijlocul secolului I era noastra si centrul administrativ stabilit la Westminster 1000 ani mai tirziu au reprezentat nucleul dezvoltarii ulterioare al vechii Londre.

Orasul Londra a fost puternic reconstruit de la al doilea razboi mondial intarindu-si importanta in calitate de centru comercial si financiar.

Orasul este legat prin Fleet St. si High Holborn de Westminster, si London Bridge asigura accesul catre sudul Londrei pe partea sudica a riului Tamisa. De la nord si est dincolo de perimetrul vechilor ziduri romane si medievale se afla capatul estic. Renumit pentru depozite, activitati de vinzare cu ridicata a hainelor si productia de mobila si instrumente de precizie, aceasta zona a fost mai puternic avariata in timpul celui de-al doilea razboi mondial decit orice alta parte a Londrei si a fost    si continua sa fie scena unei reconstructii considerabile. In mod traditional partea estica cu vecinatati cum sunt Whitechapel, Limehouse si Bethnal Green, a fost ocupata de diferite minoritati etnice si de cei saraci.

Deschiderea de catre regina Elizabeth I a reformelor regale in 1566 a marcat cresterea in importanta a orasului. Regina desi se temea ca daca orasul se extinde poate deveni prea puternic astfel constituind o amenintare la autoritatea ei regala; deci in 1580 ea a dat o proclamatie interzicind constructia oricarei cladiri noi pe o raza de 4,8km (3 mi) in afara portilor orasului. S-a dovedit imposibil . It proved impossible, ori de cite ori owever, a stopa extinderea Londrei prin decrete, iar cresterea orasului abia putea fi controlata prin dezastre naturale, modificari politice, si razboaie civile care au succedat erei apartinind monarhiei Stuart. In 1665, in timpul marii ciume aproape nearly 70,000 Londonezi au murit de aceasta boala in decursul unui an de zile. Epidemia a fost urmata de marele incendiu din 1666 care a distrus majoritatea zidurilor orasului. Deoarece actul de reconstructie stipula ca numai piatra si caramizi pot fi folosite, noile cladiri care s-au ridicat din ruine aveau putine asemanari cu locuintele ciudate din lemn apartinind vechii Londre. Zidurile si portile orasului, printre ultimile vestigii ale orasului medieval au fost demolate in 1760. In decursul secolului XIX numeroase suburbii au fost incorporate in marea Londra, toate podurile au fost recladite in piatra si strazile au fost dotate la inceput cu gaz iar mai tirziu cu iluminat electric.

Hotel

Location

Rating

From
(pp/pn)

 Belgravia Hotel

 Near to Buckingham Palace

 Victoria

 2

 Hotel 65

 In the heart of Hammersmith

 Hammersmith

 2

 Inverness Court

 Near London Hyde Park

 Bayswater

 2

 Kensington Gardens Hotel

 Located near Queensway

 Bayswater

 2

 Kings Hotel

 Close to Paddington

 Queensway

 2

 Prince William Hotel

 Located in Bayswater

 Paddington

 2

 Shakespeare & Dolphin

 Near to Paddington

 Bayswater

 2

 Ambassadors in Bloomsbury

 Close to London Euston Station

 Euston

 3

 Astor Court

 Near Oxford Street

 Oxford Circus

 3

 Bayswater Inn

 Hyde Park is close by

 Bayswater

 3

 Best Western Paddington Ct

 Great London Bayswater location

 Lancaster Gate

 3

 Best Western Phoenix Hotel

 Deal of The Week

 Bayswater

 3

 Central Park Hotel

 Very near to Hyde Park

 Queensway

 3

 Comfort Inn Earls Court

 Located close to Earls Court

 Earls Court

 3

 Comfort Inn Hyde Park

 Bayswater area

 Hyde Park

 3

 Days Hotel London Gateway

 Super value hotel

 Mill Hill

 3

 Days Inn Westminster

 Near to Big Ben

 Victoria

 3

 Euston Square

 Near London Euston Station

 Euston

 3

 Express Hol Inn Stratford

 Comfort & value in East London

 Stratford

 3

 Jurys Inn Chelsea

 Great location, fantastic value!

 Chelsea

 3

 Kensington Close Hotel

 Close to Kensington High Street

 Kensington

 3

 London Guards Hotel

 Near to Hyde Park

 Bayswater

 3

 London Town Hotel

 Earls Court location

 Earls Court

 3

 Mayflower Hotel

 Fantastic value in Earls Court!

 Earls Court

 3

 St. Giles Hotel Heathrow

 Great Value Deal

 Near Heathrow

 3

 St. Giles Hotel London

 Close to Oxford Street

 Oxford Street

 3

 Troy Hotel

 Near to Hyde Park

 Bayswater

 3

 Corus Hyde Park

 Great Hyde Park location

 Hyde Park

 4

 John Howard Hotel

 4 Star Deal of The Week

 Kensington

 4

 K-West

 Style & comfort in West London

 Shepherd's Bush

 4

 London Bridge Hotel

 Excellent City of London location

 London Bridge

 4

 Regency Hotel

 Located near Royal Albert hall

 Kensington

 4

 Rembrandt Hotel

 Great Knightsbridge location

 Knightsbridge

 4

 Saint Gregory

 Near to Liverpool Street

 Shoreditch

 4

 Somerset Bayswater

 Located centrally in Bayswater

 Bayswater

 4

 Somerset Roland Gardens

 Situated in Kensington

 South Kensington

 4

 Swisstel The Howard

 Thames River location

 Embankment

 5

Apartment

Location

Rating

From
(pp/pn)

 Citadines South Kensington

 Super Kensington location

 Kensington

 3

 John Howard Apartments

 Close to Royal Albert Hall

 Kensington

 4

Best Western Phoenix Hotel

from pp/pn

Jurys Inn Chelsea

from pp/pn

Inverness Court

from pp/pn

John Howard Apartments

from pp/pn

London Bridge Hotel

from pp/pn

Rembrandt Hotel

from pp/pn

Express Hol Inn Stratford

from pp/pn

Bayswater Inn

from pp/pnPolitica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1329
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved