Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AgriculturaAsigurariComertConfectiiContabilitateContracteEconomie
TransporturiTurismZootehnie


Roma-Cetatea eterna

Turism

+ Font mai mare | - Font mai micRoma-Cetatea eterna

Goethe spunea: "Cine a vazut Roma, a vazut totul." Patrimoniul cultural-artistic, religios si civil al Romei este reprezentat prin numeroasele monumente, muzee si minuni arhitectonice apartinand diverselor perioade istorice. "Orasul etern", cum a fost denumita Roma propune un itinerariu turistic pe cat de variat, pe atat de interesant. In Roma turistul vine in contact cu o succesiune de civilizatii de la cele antice-etrusca si romana pana la cele moderne. Roma este si unul din cele mai importante centre ale Renasterii ai carui artisti geniali in frunte cu Michelangello si Rafael au inzestrat-o cu opere si monumente celebre in intreaga lume.Turistii fascinati valorile culturale ale antichitatii pot admira la Roma Forumul lui Traian dominat de faimoasa Columna marturie in piatra a razboaielor daco-romane, Termele lui Augustus, Diocletian Arcurile de triumf ridicate in cinstea victoriilor obtinute de imparatii Titus, Septimius Severus sau Constantin cel Mare. Coloseul, cu cca. 50 m inaltime, 188 m diametru si o capacitate de 50.000 spectatori reprezinta cel mai mare amfiteatru din lume, construit de catre Imparatul Vespinian in anul 72 e.n. Aici se desfasurau luptele intre gladiatori si alte manifestari socio-culturale. Turistii mai pot opta si pentru o plimbare pe celebra Via Apia.

Valorile culturale ale Renasterii turistul le poate intalni in Piata San Pietro unde se afla imensa Catedrala San Pietro loc de antalnire pentru catolicii din intreaga lume. Construita dupa planurile elaborate de Michelangello si Bernini cu o suprafata de 15 600 m. p. si 143 m. inaltime catedrala este una din cele mai frumoase din lume. Palatul Vaticanului are in componenta Muzeul Vaticanului si celebra capela Sixtina unde se afla monumentalele fresce pictate de Michelangello.
Piata Venetia, Piata Navona si Fantana di Trevi sunt alte puncte de atractie pentru milioanele de turisti care vin in fiecare an in Roma.

Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 930
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2023 . All rights reserved