Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  

CATEGORII DOCUMENTE




loading...



AgriculturaAsigurariComertConfectiiContabilitateContracteEconomie
TransporturiTurismZootehnie


Parcul National Kruger

Turism

+ Font mai mare | - Font mai mic




Parcul National Kruger

Parcul National Kruger din nord-estul Republicii Africa de Sud se numara printre cele mai mari rezervatii naturale de pe glob. Parcul are o suprafata de 18.989 km² si adaposteste zebre, antilope, bivoli, gazele, struti, girafe etc. Parcul a fost intemeiat in 1898 de Paulus Kruger, presedintele de atunci al republicii Transvaal.




Terenul rezervatiei a fost impartit in trei regiuni naturale pentru a facilita orientarea vizitatorilor si pentru a face posibila delimitarea zonelor locuite de cele peste 147 de specii de mamifere, 500 de specii de pasari, 120.098 de specii de reptile si 60.000 de feluri de insecte.

Partea sudica, o savana presarata cu coline si acoperita de arbori, se intinde de la raul Crocodile pana la raul Sabie si cuprinde Skukuza, centrul administrativ al parcului. La nord de raul Sabie incepe partea centrala a parcului, care se continua pana la raul Olifants. Pe aceasta suprafata intinsa, pe care ploaia cade mult mai rar decat in sud, predomina savanele deschise, acoperite de ierburi. La nord, acestea sunt inlocuite de niste savane numite mopane, pe care cresc tufisuri rare si rahitice.

Parcul National Kruger este celebru pentru numarul mare de animale de prada, de animale copitate si de reptile, dintre care multe sunt amenintate cu disparitia. Langa adapatoarea Matjulu, din apropiere de tabara luxoasa Berg-en-Del, pot fi observati rinoceri care isi potolesc setea.In apropiere de Pretoriuskop, poate fi vazut un leopard sau un ghepard plecat la vanatoare de antilope.

Malurile raului Sabie au fost luate in stapanire de hipopotami si de crocodili, dar poposesc aici si lei care obisnuiesc sa pandeasca antiloprle langa locurile lor favorite de adapat. Mergand in directia barajului Lower Sabie pot fi intalnite multe tipuri rare de pasari. Jabiru africani, berzele din specia Anastomus, marabu si ibisii sunt numai cativa reprezentanti ai numeroaselor specii de pasari acvatice.

Leul (lat. Panthera leo, in romana veche launele) este un mamifer din familia Felidae. Leul mascul poate fi recunoscut usor datorita coamei sale si poate cantari pana la 250 kg. Femelele sunt mult mai mici, cantarind pana la 150 kg. Leii traiesc in jur de 20 ani.

Leii sunt vazuti vanand dimineata devreme prin jurul Skukuza Camp.De la infiintarea parcului, leii erau in numar de 600, dar astazi ei sunt in numar de 2000, reprezentand cea mai numeroasa specie din Africa.Dupa masa, leul isi petrece ziua lenevind si odihnindu-se.In aceasta poza se poate observa leul ce isi pazeste prada si se odihneste.

Text Box:

Aceasta poza exprima nepasarea animalului ce merge pe acelasi drum destinat vizitatorilor.Fiind in mediul sau, leul, momentan, nu considera automobilul din spate o amenintare.

Se observa o turma de zebre.In prezent exista 3 feluri de zebre: Equus grevy, zebra lui Grevy,care sunt in scadere din cauza traficului intens cu piei si din acest motiv specia este declarata in pericol ; zebra de campie, Equus burchelli; zebra de munte, Equus zebra se afla si ea sub protectie deoarece oamenii o vaneaza atat pentru piele,dar si pentru distractie.

Turmele de zebre pasc in liniste, parcurgand cativa kilometri pe zi. Hranirea dureaza cam 14 ore in total si are loc atat ziua, cat si noaptea. In anotimpul uscat, grupurile pasc in orele diminetii sau dupa apusul soarelui, perioada foarte calda a amiezii fiind consacrata odihnei, in umbra copacilor. Setea este potolita cel putin o data pe zi.

Leopardul este cea mai mare felina raspandita de-a lungul Africii. Blana sa este de culoare galbena, cu pete negre. Leopardul este un animal agil. Pot trai pana la 20 ani. Leoparzii sunt animale nocturne. Leopardul este vestit pentru capacitatea sa de adaptare,iar datorita simturilor sale excelent dezvoltate si a desenului blanii,ramane nevazut daca este nevoie.

Este cel mai mare mamifer de pe Terra. Elefantii sunt animale erbivore hranindu-se cu frunze, iarba, fructe, radacini sau scoarta copacilor. In fiecare zi consuma aproape 300 kg de vegetale si pana la 100 litri de apa pe zi.Traiesc in grupuri conduse de cel mai batran care hotaraste atunci cand grupul mananca, bea sau se odihneste. Elefantul de padure este o specie diferita de cel african deoarce, dupa cum este si numele, traieste in padure, dar ajuta si la mentinerea unui ecosistem.Prin potecile batatorite de el, animalele isi croiesc drum, iar prin semintele aflate in excrementele lui alte animale isi asigura hrana. Din pacate aceste animale sun amenintate de lacomia omului, care le vaneaza pentru comert cu fildes.

Animalele erbivore convietuiesc linistite, fiecare    fiind atenta la aparitia vreunui pradator. Numele girafei provine din araba si inseamna cea mai inalta dintre toate.Aceste animale sunt des pradate de animale cum ar fi: lei, gheparzi, hiene etc.De aceea habitatul lor nu trebuie distrus.

ALTE IMAGINI DIN REZERVATIE

Masorini    - aceasta locatie este situata langa drumul ce duce spre Letaba.Stramosii tribului Baphalaborwa au stat aici.Ei si-au trait viata din topirea fierului.Astazi Masorini este un sat restrans,cu ziduri din piatra tocite si alte resturi istorice printre care se numara si un cuptor de topit ce dateza din secolul XIX.

cuptor pentru topirea fierului

RESTCAMPS


Pestana

Letaba


Punda Maria

Olifants



loading...






Politica de confidentialitate

DISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 2286
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2020 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site