Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
AgriculturaAsigurariComertConfectiiContabilitateContracteEconomie
TransporturiTurismZootehnie


STRATEGII DE DEZVOLTARE A TURISMULUI RURAL AL ROMANIEI

Turism+ Font mai mare | - Font mai micSTRATEGII DE DEZVOLTARE A TURISMULUI RURAL AL ROMANIEI

Aceste forme de turism ofera posibilitatea cunoasterii directe a traditiilor poporului roman, ospitalitatea acestuia si bucataria autentica din fiecare zona si creeaza in acelasi timp premisele obtinerii de catre populatia din zona rurala, in special din spatiul montan, de importante venituri suplimentare.Totusi, turismul rural nu este dezvoltat la nivelul cererii pietei turistice interne si internationale.

Turismul rural se poate practica pe toata durata anului, implica investitii reduse si grad de risc scazut, reprezinta o alternativa ocupationala pentru forta de munca rurala, o modalitate de diversificare a activitatilor economice din mediul rural si un factor de stabilitate si stabilizare a populatiei din zona. In acelasi timp turismul rural are si o puternica componenta de dezvoltare durabila si ofera o cale de integrare in UE a societatii rurale romanesti.

Legea muntelui stabileste unele facilitati pentru dezvoltarea sistemului de turism rural din zona montana, pentru sustinerea initiativelor familiale in sensul ca gospodariile taranesti pot fi autorizate sa presteze servicii turistice in calitate de pensiuni sau ferme agroturistice.

Pentru incurajarea si dezvoltarea agroturismului sunt necesare si urmatoarele amendamente:

valorificarea experientei "Organizatiei satului romanesc" (OVR), care, sub patronajul PHARE, a elaborat in anii 1996 - 1997 un "program de dezvoltare a satelor agroturistice", iar nucleul acestui program este "Asociatia locala pentru dezvoltarea turismului", care are menirea sa dezvolte si promoveze un turism cu "sprijinul si sub controlul populatiei locale avand ca partener autoritatile locale".

Deci, este benefic pentru comunitatile locale organizarea si dezvoltarea turismului rural prin asociatii locale si nu alte asociatii independente de acestea.

elaborarea unor criterii de identificare si omologare a satului romanesc ca "sat turistic" si legiferarea acestei categorii de "produs turistic" prin Lege sau Hotarare de Guvern.

Argumente: satul romanesc prin valoarea turistica atestata poate deveni un "produs turistic" - "satul turistic" (format din mai multe subproduse: culturale, istorice, gastronomice, pensiunea turistica si agroturistica, etc.) de mare originalitate si de marca pentru turismul romanesc.

pentru a da imaginea reala a spatiului rural romanesc cu spiritualitatea sa ancestrala, turismul rural si agroturismul nu pot fi promovate ca oferta turistica decat in contextul "satului turistic" si al "zonei etnografice" careia se integreaza. Ex: Nu promovam judetul Sibiu si pensiunea turistica "x" ci zonele etnofolclorice Marginimea Sibiului, Brasov sau Mures cu pensiunile respective, din judetul Sibiu.Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1412
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved