Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
AccessAdobe photoshopAlgoritmiAutocadBaze de dateC
C sharpCalculatoareCorel drawDot netExcelFox pro
FrontpageHardwareHtmlInternetJavaLinux
MatlabMs dosPascalPhpPower pointRetele calculatoare
SqlTutorialsWebdesignWindowsWordXml

Ce este thumbs.db, cum poate fi deschis si cum poate fi sters

calculatoare+ Font mai mare | - Font mai micCe este thumbs.db, cum poate fi deschis si cum poate fi sters.

Ati observat probabil ca in majoritatea folderelor in care sunt poze isi face loc si un fisier ceva mai 'sters' (valabil pentru cei care au setat sa vada fisierele si folderele hidden). Thumbs.db .Thumbs.db in Windows XP

Thumbs.db in Windows 7

Acest fisier este o mica baza de date care contine o copie (un cache) mai mica a imaginilor din folder. Aceste imagini din thumbs.db sunt cele pe care le vedeti atunci cand intrati intr-un folder cu poze (daca aveti selectat sa vedeti pictogramele fisierelor. Thumbnail view).

Daca o sa stergeti accidental imaginile dintr-un folder sau gasiti un fisier thumbs.db si doriti sa aflati ce contine, Thumbnail Database Viewer va poate ajuta sa vedeti ce se ascunde in aceasta baza de date.

Tot ce trebuie sa faceti este sa descarcati aplicatia Thumbnail Database Viewer, sa rulati ThumbViewer.exe si sa trageti fisierul thumbs.db (drag & drop) in campul din dreapta al aplicatiei.

Download Thumbnail Database Viewer (www.itsamples.com)

Pentru a face vizibil acest fisier trebuie sa aveti activata optiunea 'Show hidden files and folders' (valabil in Windows XP, Vista & Windows 7),

iar pentru a pastra copia in thumbnail a imaginilor dintr-un folder va trebui sa aveti dezactivata / debifata optiunea 'Do not cache thumbnails' (valabil pentru Windows XP).

Bifarea acestei optiuni v-ar pastra mai mult spatiu liber pe disk, dar atunci cand ati accesa un folder cu mai multe poze va trebui sa asteptati un timp pana se le puteti vizualiza pictogramele. Cam asta ar fi rolul lui thumbs.db. Pastrarea intr-un cache a pictogramelor (a thumbnail-urilor) pentru previzualizare rapida.

Utilizatorii de Windows 7 si Vista pot configura setarile de thumbnail din Local Group Policy Editor (Run 'gpedit.msc' -> User Configuration -> Administrative Templates -> Windows Components -> Windows Explorer).

Cum putem sterge toate fisierele thumbs.db din calculator.

O sa prezentam doua metode simple prin care puteti sterge aceste fisiere thumbs.db de pe hard disk-ul dvs.

Prima metoda este cu ajutorului tool-ului Windows, 'Disk Cleanup'. Click-dreapta pe o partitie -> Properties -> Disk Cleanup -> bifati Thumbnails & OK.

A doua metoda de stergere a acestor fisiere este cu ajutorul aplicatiei Thumbnail Database Cleaner. O aplicatie foarte usor de utilizat si care nu necesita instalare.

Download Thumbnail Database Cleaner (www.itsamples.com)

View & Delete Thumbs.db in Windows XP, Windows Vista & Windows 7.

Stealth Settings .Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1994
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved