Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
AccessAdobe photoshopAlgoritmiAutocadBaze de dateC
C sharpCalculatoareCorel drawDot netExcelFox pro
FrontpageHardwareHtmlInternetJavaLinux
MatlabMs dosPascalPhpPower pointRetele calculatoare
SqlTutorialsWebdesignWindowsWordXml

Functia comerciala

calculatoare



+ Font mai mare | - Font mai mic



Functia comerciala

Functia comerciala se reflecta in suportul pe care il ofera Internet-ul comertului. Mai mult, dezvoltarea de aplicatii pentru licitatiile on-line (guvernamentale sau individuale), cat si formele de marketing pe Internet vin sa completeze functia comerciala a Internet-ului.



O tranzactie comerciala se bazeaza in primul rand pe comunicarea intre vanzator si cumparator. Astfel, tranzactia comerciala nu este doar un schimb produse/servicii - bani, ci ea implica si anumite particularitati lingvistice si sociale. Cele mai mari responsabilitati in asigurarea unui bun comert electronic le au creatorii si proprietarii paginilor web ce promoveaza acest tip de comert,

intrucat buna intelegere a mesajului si crearea unei atmosfere de incredere depinde de acestia.

Analizand comportamentul cumparatorului se observa trei puncte esentiale ce il definesc: decizia de a cumpara, efectuarea platii si transferul dreptului de proprietate asupra produsului achizitionat. Cumparatorul se confrunta mai intai cu o multitudine de posibilitati, dintre care el va selecta doar una - si anume acea oferta ce inspira cea mai mare incredere, dar in acelasi timp este si avantajoasa in raportul calitate/pret. Increderea este elementul determinant al efectuarii unei cumparari on-line. Pentru aceasta este necesar ca

elementele tranzactionale sa fie simple si sa ofere siguranta platii.

Piata de e-mail direct totalizeaza in jur de 10.000USD pe an, ceea ce inseamna mai putin de 1.000USD/luna. In aceste circumstante, se poate spune ca piata de posta electronica directa in Romania nu exista.

Un aspect negativ al postei electronice directe din Romania este efectul de "spamming" care este foarte des intalnit datorita lipsei legislatiei in acest domeniu. Din acest motiv, imaginea negativa a spam-ului reduce impactul postei electronice directe legale, fiind un dezavantaj important pentru dezvoltarea acestei piete.

Publicitatea realizata cu ajutorul "buletinelor de stiri" este perceputa mai degraba ca un mijloc de crestere a traficului decat ca o metoda de a face bani. Din acest motiv, newsletter-urile in Romania sunt mai mult ca niste liste de discutii (discussion lists), unde un utilizator se poate inscrie si retrage oricand doreste.

Cele mai semnificative initiative in acest domeniu apartin trusturilor media, care au posibilitatea de a genera continut si care utilizeaza aceste buletine de stiri pentru a determina o cresterea a gradului de citire a publicatiilor proprii. Multi dintre clientii care au inserat un anunt publicitar in aceste buletine de stiri sunt, in cele mai multe cazuri, clienti ce si-au facut publicitate in publicatiile off-line ale respectivelor trusturi media.



Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizare



DISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 2232
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved