Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AccessAdobe photoshopAlgoritmiAutocadBaze de dateC
C sharpCalculatoareCorel drawDot netExcelFox pro
FrontpageHardwareHtmlInternetJavaLinux
MatlabMs dosPascalPhpPower pointRetele calculatoare
SqlTutorialsWebdesignWindowsWordXml

Manual de utilizare Outlook 2003

calculatoare

+ Font mai mare | - Font mai micDOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
ATESTAT LA INFORMATICA - LECTIE INTERACTIVA DESPRE TENIS
Limbaje de programare specifice Web-ului
Previziune (Forecasting)
Colectii DAO
SUBPROGRAME
VoIP - Notiuni fundamentale despre sunet si perceptia acestuia
Utilitarul Norton Commander
PROIECT INGINERIA SISTEMELOR SOFTWARE
Clase in OOP
Editarea imaginilor


Manual de utilizare Outlook 2003

CUM SE SETEAZA CONTUL DE E-MAIL LA PORNIRE CU VRAJITORUL

Setarea  contului de Email la pornirea vrajitorului

In acest manual veti invata cum sa folositi programul de mail Outlook cat mai usor si mai eficient.

Veti primi mesajul de bun venit asa cum este afisat mai jos, cand veti rula Outlook 2003 pentru prima data:

Startup Wizard va da posibilitatea sa setati primul cont de mail cu ajutorul unui proces pas cu pas. Apasati butonul 'Next' (inainte) pentru a continua.

Selectati  'Yes' pentru a configura un cont de  E-mail in timpul acestui Wizard de initializare.


Majoritatea serverelor de email sunt POP3. Daca nu sunteti sigur in legatura cu tipul exact de mail server cu care lucreaza contul dumneavoastra de Email, puteti contacta Furnizorul dumneavoastra de internet (ISP) sau  furnizorul serviciului de E-mail.

  Apasati butonul 'Next' (inainte) pentru a continua.


Pentru a seta contul dumneavoastra de e-mail trebuie sa introduceti setarile contului de mail.

Tastati Numele utilizator (User Name) si adresa de mail (E-mail address) care va aparea in partea de sus a mesajului de mail ce va fi trimis celorlalte casute de mail destinatar.

In zona informatiilor despre server Server Information, tastati  adresa de primire si cea de plecare  pentru serverul de mail. Majoritatea adreselor serverelor de mail sunt setate ca: 'mail.NumelePaginiiDumneavoastra.com' iar serverele de mail POP3 ca:

'POP3.mail. NumelePaginiiDumneavoastra.com'. Verificati corectitudinea adreselor serverului de mail cu furnizorul serviciului.

Tastati numele de autentificare in mail User Name si parola Password care permite Outlook sa primeasca sau sa trimita mesajele dumneavoastra prin autentificare automata

  Apasati butonul 'Next' (inainte) pentru a continua.


Acum, contul dumneavoastra de mail a fost introdus cu succes in programul de  Outlook.

Apasati butonul 'Finish' pentru a finaliza.

CUM SA COMPUI SI SA TRIMITI UN MESAJ NOU

Compunerea si trimiterea unui mesaj nou.

Pentru a compune si trimite un mesaj nou in Outlook, apasati pe File din bara de meniuri, si selectati 'New > Mail Message'.

Puteti incepe compunerea mesajului e-mail-ului dumneavoastra. Tastati adresele e-mail ale destinatarilor acestui mail, in campul 'To…' . Daca doriti sa trimiteti o copie a mesajului la o alta casuta de mail, va trebui sa tastati cealalta adresa de email in campul 'Cc…'.

Tastati subiectul mesajului, in campul 'Subject'.


puteti sa incepeti sa compuneti mesajul ca in poza de mai sus. Puteti folosi uneltele pentru Text pentru a adauga culori, a scrie inclinat sau ingrosat, sau sa folositi alte optiuni necesare sublinierii continutului dumneavoastra.

Dupa ce ati compus mesajul mailului, apasati butonul 'Send' ce se afla in partea de sus a ferestrei, pentru a trimite acest mesaj. Va rog sa verificati calculatorul sa fie 'on-line' sau conectat la internet inainte de a trimite mesajul e-mail.

CUM SA TRIMITI UN E-MAIL LA MAI MULTE ADRESE DESTINATIE

Trimiterea mesajului E-mail la mai multe adrese destinatie

Daca doriti sa trimiteti acest mesaj la mai multi destinatari, puteti sa apasati pe butonul 'To…' din fereastra de compunere a mesajului e-mail.

Puteti selecta e-mailurile sau alte destinatii dintr-o lista, sau pur si simplu tastati adresele de e-mail  in campul 'To…' al ferestrei de compunere a mesajului e-mail.

De exemplu, pentru a trimite mesajele e-mail la mai multe adrese destinatie, tastati prima adresa e-mail urmata de o a doua adresa e-mail. Toate adresele de mail trebuiesc separate intre ele de caracterul ';'.

Atentie: 'Cc' este abrevierea de la carbon copy (copie la indigo). Adresele de mail ce se afla in ’CC’ sunt vizibile celorlalte adrese de e-mail destinatar.

'Bcc' este abrevierea pentru blind carbon copy (copie la indigo ascunsa). Adresele de e-mail din 'Bcc' sunt invizibile celorlalte adrese de mail destinatar.


CUM SA PUI UN MESAJ INTR-UN DIRECTOR DE MAIL EXISTENT

Punerea unui mesaj intr-un director de mail existent

Daca aveti un mesaj pe care doriti sa-l puneti direct intr-un director de mail deja existent, apasati pe directorul dumneavoastra deja existent in zona de scurtaturi Outlook.

Apoi, mergeti la bara de meniu 'File' si selectati  'New > Post In This Folder'

Veti vedea aparand urmatoarea fereastra de afisare.

Tastati mesajul dumneavoastra in campul pentru trimitere. Apasati butonul 'Save' pentru a salva mesajul in directorul Outlook indicat. Inchideti fereastra dupa terminare.

Mesajul salvat va aparea in lista directorului, asa cum este afisat in poza de mai jos.

Aceasta va permite sa salvati cotatiile sau conversatiile importante in interiorul programului  Outlook.

CUM SA CREEZI UN DIRECTOR OUTLOOK PENTRU E-MAIL-URI

Crearea unui nou director Outlook pentru E-mailuri

Pentru a crea un nou director Outlook, selectati File > New > Folder

Veti avea posibilitatea sa dati un nume la noul dumneavoastra director. Tastati numele directorului  si apasati butonul OK pentru a adauga directorul in lista de directoare Outlook.


Programul Outlook va va cere sa-l salvati ca o scurtatura in interiorul barei Outlook.

Aceasta caracteristica va permite organizarea si categorisirea mesajelor e-mail in directoarele corespunzatoare.

CUM SA CREEZI UN NOU MESAJ DE AVERTIZARE INTALNIRE

Crearea unui mesaj nou de Intalnire

Puteti crea un mesaj nou de intalnire si sa-l trimite-ti la mai multe adrese destinatar. Apasati pe File > New > Appointment

Puteti introduce subiectul intalnirii, puteti indica locatia, cat si include detalii despre aceasta intalnire in interiorul casutei de compunere.

Stabilirea orei de intalnire se va face astfel incat participantii sa fie informati despre ora prin intermediul programului Outlook.

.


Pentru a invita participantii, apasati pe butonul 'Invite Attendees…' asa cum este aratat in ecranul de mai sus. Apoi, fereastra de compunere a intalnirii, va adauga campul 'To…' care va permite sa selectati emailurile participantilor la aceasta intalnire.


Dupa terminarea adaugarii e-mailurilor participantilor, apasati butonul 'Send' pentru a trimite acest mesaj de intalnire.

De notat, caracteristica  'Reminder' (aducere aminte), poate fi activata, astfel incat  Outlook sa alerteze participantii in intervalul perioadei de reamintire:

CUM SA PROGRAMEZI O SEDINTA SAU O INTALNIRE

Programarea unei sedinte sau unei intalniri

Puteti trimite cerere de sedinta la mai multe adrese e-mail destinatie. Apasati pe File > New > Meeting Request

Apasati pe butonul 'Scheduling' din fereastra de compunere a sedintei.


Dupa ce ati compus continutul  cererii de sedinta , puteti ajusta programarea sedintei si puteti trimite cererea de sedinta la adresele de mail ale destinatarilor.


CUM SA CREEZI UN CONTACT

E-MAIL

Crearea unui contact e-mail

Puteti crea un contact  e-mail in Outlook astfel incat informatiile e-mail sa poata fi accesate rapid in momentul compunerii mesajului e-mail si sa fie trimise destinatarilor din lista de contacte.

Apasati pe File > New > Contact si va aparea aceasta fereastra de contact:

Tipariti numele complet (Full Name) al persoanei de contact, de asemenea titulatura postului (Job Title), numele companiei (Company name), adresa (address), numerele de telefon, etc.

Salvati si inchideti (Save and close) aceasta fereastra de contact, dupa completare. Acest lucru va salva informatiile noi in lista de contacte Outlook.


CUM SE CREEAZA O LISTA DE DISTRIBUTIE PENTRU  UN GRUP DE MAILURI DESTINATIE

Crearea unei liste de distributie pentru un grup de mailuri destinatie.

Puteti crea o lista de distributie, care sa reprezinte o colectie de contacte, astfel incat sa puteti trimite cu usurinta mesaje unui grup de persoane.

Apasati pe  File > New > Distribution List

Apasati pe butonul 'Select Members…'. Selectati grupul de membrii ce urmeaza a fi adaugati la aceasta noua lista de distributie.

Tastati un nume pentru lista de distributie. Save and close (Salvati si inchideti) fereastra.


CUM SE CREEAZA O CERERE DE SARCINA

Crearea unei cereri de sarcina

Puteti crea o sarcina astfel incat sa puteti urmari personalul sau persoana desemnata sa faca treaba, pana la terminarea acesteia.

Pentru a crea o cerere de sarcina si pentru a anunta grupul de destinatari care au legatura cu aceasta, apasati File > New > Task Request

Selectati emailurile destinatar de la butonul 'To…' . Tastati subiectul sarcinii si continutul acesteia. Puteti seta data de inceput (start date) si data de incheiere (due date) specifice acestei operatii. Indicati daca aceasta sarcina are prioritate mica ('Low'), normala ('Normal') sau ridicata ('High') in campul Priority.

Dupa terminare, apasati butonul 'Send' pentru a trimite cererea sarcinii destinatarilor.


CUM SE CREEAZA O INTRARE IN JURNAL 

Crearea unei intrari in jurnal

Puteti crea o intrare in jurnal ca si o scurtatura la activitatea care a fost inregistrata. Apasati pe File > New > Journal Entry

Puteti tasta subiectul acestei noi intrari in jurnal, si sa specificati tipul acestei intrari in jurnal selectand din casuta lista ’Entry type’.

Puteti seta ora de inceput si durata acestei inregistrari. Tastati mesajul. Salvati si inchideti aceasta fereastra.


CUM SE CREEAZA O NOTA OUTLOOK

Crearea unei note in Outlook

Puteti folosi Note notatiile pentru a marca orice mesaje doriti, cum ar fi idei, avertizarea sedintelor, marcari, etc. Nu trebuie sa inchideti notele in timp ce lucrati la alte operatiuni ale calculatorului. Vor ramane pe ecran pana cand va fi inchis.

Pentru a crea o nota Outlook, apasati File > New > Note

Puteti tasta mesajul pe nota care va include ora crearii. Apasati butonul 'X' pentru a inchide fereastra de nota daca nu o doriti pe ecran.

In orice caz, toate notele dumneavoastra, vor fi salvate in directorul de note din bara Outlook bar. Puteti sa deschideti nota din directorul Note oricand.


CUM SE CREEAZA UN DOCUMENT OFFICE

Crearea de documente Office

Puteti crea documente Office in Outlook, cum ar fi, documente Excel, Word, Power Point, etc.

Aceasta va asigura usurinta in accesarea celorlalte programe Office din Outlook. Asigurati-va ca aveti instalate programele Office in windows-ul dumneavoastra.

Documentele dumneavoastra Office pot fi trimise adreselor de e-mail destinatie prin intermediul programului de mail Outlook.

CUM SE GASESTE LOCATIA FISIERULUI DE DATE OUTLOOK

Gasirea locatiei unde se afla fisierul de date Outlook

Din cand in cand este nevoie sa se salveze fisierului de date pentru Outlook.

Pentru a verifica unde este salvat fisierul de date pentru Outlook, apasati File > Data File Management

Selectati numele fisierului de date, apasati pe butonul 'Settings…' pentru a verifica numele exact al fisierului de date Outlook si locatia acestuia in calculatorul dumneavoastra.

CUM SE ADAUGA MAI MULTE CONTURI DE E-MAIL IN OUTLOOK

Adaugarea mai multor conturi de E-mail in Outlook

Majoritatea utilizatorilor de e-mail au mai mult de un cont e-mail pe diferite servere de mail.

Cu toate acestea, mai multe conturi e-mail pot fi verificate in acelasi timp in programul de mail Outlook. Selectati File > Tools > E-mail Accounts

Veti vedea conturile de E-mail afisate in lista din fereastra de mai jos.

Pentru a configura un alt cont de e-mail ca si cont de e-mail implicit, selectati un alt email si apasati pe butonul 'Set as Default' (setati ca implicit). Aceasta modificare va fi actualizata imediat dupa ce ati apasat butonul 'Finish'.

Pentru a sterge orice cont de e-mail nedorit, este suficient sa-l selectati si sa apasati butonul 'Remove'.

Pentru a modifica setarile existente pentru un cont de e-mail, selectati-l si apasati pe butonul 'Change…' pentru a-l modifica.


Daca aveti mai multe conturi de e-mail ce doriti sa le adaugati in Outlook, apasati pe butonul 'Add…'.Majoritatea serverelor de email sunt POP3. Daca nu sunteti sigur in legatura cu tipul exact de mail server cu care lucreaza contul dumneavoastra de Email, puteti contacta Furnizorul dumneavoastra de internet (ISP) sau  furnizorul serviciului de e-mail.

Apasati butonul 'Next' (inainte) pentru a continua.


 

  Pentru a seta contul dumneavoastra de e-mail trebuie sa introduceti setarile contului de mail.

Tastati Numele utilizator (User Name) si adresa de mail (E-mail address) care va aparea in partea de sus a mesajului de mail ce va fi trimis celorlalte casute de mail destinatar.

In zona informatiilor despre server Server Information, tastati  adresa de primire si cea de plecare  pentru serverul de mail. Majoritatea adreselor serverelor de mail sunt setate ca: 'mail.NumelePaginiiDumneavoastra.com' iar serverele de mail POP3 ca:

'POP3.mail. NumelePaginiiDumneavoastra.com'. Verificati corectitudinea adreselor serverului de mail cu furnizorul serviciului.

Tastati numele de autentificare in mail User Name si parola Password care permite Outlook sa primeasca sau sa trimita mesajele dumneavoastra prin autentificare automata

  Apasati butonul 'Next' (inainte) pentru a termina de adaugat noul cont de e-mail in Outlook.

 

  Pentru a adauga un alt cont de mail, repetati procedura prezentata mai sus.


CUM SA CAUTI MESAJELE E-MAIL CU AJUTORUL CUVINTELOR CHEIE

Cautarea mesajelor E-mail cu ajutorul cuvintelor cheie

Functia de cautare cu ajutorul cuvintelor cheie este  disponibila in Outlook.

Apasati mai intai pe un anumit director din bara Outlook. Apasati pe File > Tools > Advanced Find…

Tastati cuvintele cheie, si specificati in care camp cuvintele cheie ar trebui sa se regaseasca. Apasati pe butonul 'Find Now' pentru a porni cautarea cuvintelor cheie.

De retinut, ca aceasta cautare se va face numai in directorul selectat in bara Outlook

Pentru o cautare rapida, apasati File > Tools > Find.


Tastati cuvantul cheie in campul 'Look for'. Selectati directoarele in care se doreste sa fie facuta cautarea. Apasati butonul 'Find Now' pentru a incepe cautarea cuvintelor cheie.

Rezultatul cautarii va fi afisat in fereastra de afisare rezultate cautare.


CUM SA PRIMITI SI SA TRIMITETI MESAJE E-MAIL

Trimiterea si primirea mesajelor E-mail.

Puteti verifica si trimite toate mesajele de pe unul sau mai multe conturi de e-mail.

Uneori doriti sa compuneti sau sa raspundeti la e-mailuri fara a fi conectat la Internet (off-line). Pentru a trimite toate mesajele care se afla in Outlook Outbox, apasati pe 'Send All' din meniul Tools Send/Receive. Verificati conectivitatea la internet inainte de a trimite e-mailurile 'on-line'.

Pentru a verifica e-mailurile pentru un anumit cont de e-mail, este suficient sa selectati contul de mail din meniu. Veti vedea un mesaj de descarcare, ce indica numarul si procentul de emailuri receptionate de la serverul de mail.


Lista de mailuri descarcate va fi afisata in Inbox-ul dumneavoastra imediat.


CUM SA RASPUNZI SI SA ADAUGI SEMNATURA LA UN E-MAIL

Raspunsul si adaugarea semnaturii la un E-mail

Puteti selecta orice mesaj e-mail din directoarele Outlook si sa-i da-ti raspuns. Dupa ce ati selectat un mesaj e-mail, apasati pe Actions > Reply

Puteti tasta mesajul in casuta mesajului. De retinut ca mesajul original este de asemenea atasat, ceea ce-l va face vizibil destinatarului(rilor).

Dupa ce ati terminat de scris mesajul de raspuns, apasati butonul 'Send' pentru a-l trimite.

Text si/sau poze pot fi adaugate automat la sfarsitul  mesajului ce urmeaza a fi trimis. Numim asta, semnatura 'Signature'.

Daca doriti sa adaugati semnatura 'Signature' la mesajul dumneavoastra, apasati pe

 Insert > Signature > More


Tastati textul ce reprezinta semnatura in casuta de text, si apasati 'Finish'. Acest lucru va face ca semnatura text sa fie inclusa in mesajul dumneavoastra ce urmeaza a fi trimis.

Un contact poate fi salvat ca vCard pentru a fi trimis impreuna cu mesajul e-mail. Pentru a adauga un business card (sau vCard) la sfarsitul mesajului, puteti apasa pe butonul 'New vCard from Contact…' :

Apasati butonul 'OK' pentru a adauga vCard-ul sau contactul, la sfarsitul mesajului e-mail.


CUM SE FOLOSESTE LISTA DE MAILURI NEDORITE JUNK MAIL

Folosirea listei de mailuri nedorite ’Junk Mail’

Mai intai trebuie sa activati optiunea ’Junk E-mail’. Mergeti la Organize in meniul 'Tools'.

Trebuie sa creati o regula pentru a filtra mailurile nedorite ’junk e-mails’.

Stabiliti daca doriti sa mutati mesajele noi, primite/trimise de la o anumita adresa de mail intr-un anumit director din interiorul grilei Outlook.

Apasati pe butonul 'Create' pentru a crea o noua regula de filtrare.

Daca doriti sa creati cu usurinta mai multe filtre pentru mailurile nedorite, puteti apasa pe butonul 'Rules Wizard' si sa urmati instructiunile pentru a adauga mai multe reguli pentru adresele de mail specificate.

Apoi trebuie sa activati regulile de filtrare 'turn on':


Apasati pe legatura 'Junk E-mail'. Apoi apasati pe butoanele 'Turn On' pentru a activa regulile filtrului.

Apoi apasati pe butonul 'X' pentru a inchide fereastra Organize.

Daca ati primit orice mail nedorit, si doriti sa-l adaugati la lista de mailuri nedorite(Junk Mail list), selectati mesajul e-mail si apasati pe Actions > Junk E-mail > Add to Junk Senders ListCUM SA GASITI PERSOANELE DIN CARTEA DE ADRESE

Gasirea persoanelor din Address Book

Address book este disponibil in Outlook si puteti cauta dupa informatii in legatura cu persoanele introduse, prin intermediul functiei sale de cautare.

Apasati pe  Tools > Address Book

Tastati numele (Name) pe care doriti sa-l cautati. Puteti sa faceti Dublu-click pe lista de raspuns pentru a afla mai multe informatii despre acest contact.


CUM SE CREAZA UN CALENDAR DE INTALNIRI

Crearea unei intalniri in calendar

Puteti folosi calendarul in Outlook pentru urmari activitatile yilnice cat mai eficient.

Apasati pe butonul 'Calendar' din bara Outlook:

Puteti crea o intalnire la o anumita ora apasand pe tabelul orar.


Tastati subiectul intalnirii. Indicati ora de inceput si ora de sfarsit.Puteti de asemenea sa adaugati measj la acesta intalnire. Apasati pe butonl ’Save and close’ pentru a inchide si a salva fereastra intalnirii.CUM SE CREAZA O SARCINA IN CALENDAR

Crearea unei sarcini in calendar

Puteti avea multe lucruri ce trebuiesc facute intr-o zi de lucru.

Pentru a organiza aceste sarcini in mod eficient, puteti face dublu-click pe Task Pad panoul de sarcini pentru a adauga o noua sarcina pentru acea zi in interiorul calendarului.

Tastati subiectul sarcinii in campul ’Subject’. Puteti schimba de asemenea datele de inceput si de sfarsit (due and start dates) din campurile specifice. Puteti stabili nivelul de prioritate pentru aceasta sarcina High(ridicata), Normal(normala) sau Low(scazuta).

Puteti adauga mai multe sarcini in panoul de sarcini. In cazul in care aveti nevoie de un avertizor pentru orice sarcina specifica, este suficient sa bifati cutiuta Reminder.

Pentru a arata ca o anumita sarcina a fost indeplinita, puteti adauga 'strikethrough' la lista de sarcini bifand casuta din dreptul fiecarei sarcini.:


CUM SA GASESTI PERSOANELE DIN LISTA DE CONTACTE

Gasirea unei persoane in lista de contacte

Butonul Contacts din bara Outlook asigura usurinta in catarea unui contact deja existent in lista de contacte. Apasati pe butonul Contacts pentru a vizualiza lista:

Facand dublu-click pe un anumit nume din lista, va vor fi afisate informatiile detaliate despre respectivul contact. Puteti de asemenea sa apasati pe unul din butoanele numerice sau alfanumerice  din banda din partea dreapta, pentru a afisa lista de contacte existente pentru acel caracter.

CUM SA VERIFICI O INTRARE EXISTENTA INLISTA DE ACTIVITATI DIN  SCURTATURA OUTLOOK

Cautarea unei sarcini existente in Outlook

Butonul Tasks din bara Outlook asigura posibilitatea de a verifica, cu usurinta lista de sarcini existente.Apasati o data pe butonulTasks  pentru a vizualiza lista de sarcini existente:

Pentru a vizualiza o anumita sarcina, faceti dublu-click pe numele subiectului pentru a afisa detaliile:


Pentru a sterge o sarcina nedorita, faceti click dreapta pe iconita sarcinii respective si selectati 'Delete' pentru a o sterge:


CUM SA VIZUALIZATI TOATE NOTITELE DIN SCURTATURA OUTLOOK

Vizualizarea tuturor notitelor din Outlook Shortcut

Toate notitele existente, sunt salvate in directorul Notes din bara Outook.

Apasati pe butonul Notes pentru a le vizualiza pe toate:

Pentru a crea o notita noua, este suficient sa apasati pe butonul 'New' din bara de meniu.

Pentru a sterge o nota nedorita din lista de notite, faceti click-dreapta pe nota respectiva si selectati 'Delete' pentru a o sterge:CUM SA ADAUGI LISTA DE DIRECTOARE IN OUTLOOK

Adaugarea unei liste de directoare in Outlook

Este posibil sa aveti nevoie sa creati mai multe directoare in programul dumneavoastra Outlook.

Pentru a vedea lista de directoare direct in Outlook, puteti selecta View > Folder List

Lista de directoare va fi afisata direct in fereastra principala Outlook:


Cu ajutorul ’Folder List’, puteti verifica numarul exact de mesaje aflate in fiecare director de mail. Puteti sa mutati e-mailurile din inbox in directorul dorit foarte usor prin metoda ’drag and drop’ trage si da-i drumul – se selecteaza cu mouse-ul mesajul dorit, si avand apasat butonul stanga, se duce pana deasupra directorului dorit. Se elibereaza butonul stanga al mouse-ului iar mesajul este mutat.


CUM SE ATASEAZA DIFERITE FISIERE IN E-MAIL

Atasarea diferitelor fisiere in e-mail

Puteti atasa diferite fisiere in e-mailurile ce doriti sa le trimiteti.

In fereastra de compunere a mesajului, selectati Insert > File…

Selectati un fisier si apasati butonul 'Insert' pentru a-l atasa la mesaj:


Pentru a atasa un alt fisier, este suficient sa repetati procedura de mai sus. Dupa terminarea mesajului, apasati butonul 'Send' pentru a trimite acest e-mail. Deoarece mesajul e-mail contine atasamente, va dura putin mai mult pana cand acestea vor fi incarcate in serverul dumneavoastra de e-mail si pana cand vor fi trimise.


CUM SE ATASEAZA  OBIECTE E-MAIL IN ALTE MESAJE E-MAIL

Atasarea unui obiect E-mail la un mesaj e-mail

Puteti atasa la mesajul pe care doriti sa-l trimiteti si alte obiecte, cum ar fi e-mailuri.

In fereastra de compunere a mesajului,apasati pe Insert > Item…

Selectati un obiect din directoarele Outlook folders, cum ar fi un mesaj email existent, ce urmeaza a fi atasat acestui mesaj.

De retinut ca puteti alege sa introduceti e-mailul ca Text sau Attachment (ca atasament). Daca un obiect este introdus ca Text, destinatarul va putea sa citesca obiectul atasat direct din mesajul de mail. Daca este introdus ca si atasament, destinatarul, va trebui sa faca dublu-click pe obiectul atasat in mesajul primit, pentru a-l deschide si citi.


Puteti vizualiza ca obiectul e-mail a fost atasat acestui mesaj. Puteti apasa butonul 'Send' pentru a-l trimite adreselor de email destinatie.

CUM SE EXPORTA INFORMATIILE OUTLOOK INTR-UN FISIER

Salvarea informatiilor Outlook intr-un fisier

Puteti salva (exporta) informatiile Outlook intr-un fisier, pentru a le putea utiliza in alte programe.

Apasati File > Import and Export…

In ’Import and Export Wizard’, selectati optiunea 'Export to a file':

Apasati 'Next' pentru a continua.

Puteti alege sa exportati informatiile Outlook in formatele ’Comma Separate Value’, dbase, Access sau alte formate:


Fisierul exportat va putea fi accesat cu ajutorul programelor ce au fost selectate.


CUM SE SETEAZA PAGINA DE E-MAIL PENTRU IMPRIMARE

Setarea paginii pentru imprimare.

Puteti imprima lista de e-mail in diferite formate. Inainte de imprimare, va trebui setata pagina. Apasati File > Page Setup > Table Style

Puteti seta Format (formatul), Paper(Hartia) si Header/Footer(antetul si subsolul) paginii de mail ce urmeaza a fi imprimata:


Puteti modifica ’Fonts’ dimensiunea si tipul caracterelor, si alte setari,  de asemenea puteti seta cum sa arate antetul si subsolul paginii ce urmeaza a fi printata:


 Iesirea pe imprimanta va fi de felul urmator:


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 2827
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2022 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site