Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AccessAdobe photoshopAlgoritmiAutocadBaze de dateC
C sharpCalculatoareCorel drawDot netExcelFox pro
FrontpageHardwareHtmlInternetJavaLinux
MatlabMs dosPascalPhpPower pointRetele calculatoare
SqlTutorialsWebdesignWindowsWordXml

PRINCIPALELE FUNCTIUNI - Outlook Express

calculatoare

+ Font mai mare | - Font mai micC.- PRINCIPALELE FUNCTIUNI

La deschiderea Outlook Express, apare fereastra principala, care are in partea superioara meniul cu comenzile necesare utilizarii normale a postei electronice. Restul ferestrei este impartita in 4 ferestre mai mici.C.1.- Ce este in fereastra "Folders" ?

In partea stanga-sus apare Folders cu lista dosarelor instalate si anume:

C.1.1).- Inbox = dosarul unde intra toate mesajele care iti sunt adresate;

C.1.2).- Outbox = dosarul unde ajung toate mesajele scrise de tine, dupa ce au primit comanda Send, inainte de conectarea computerului la serverul ISP in vederea expedierii;

C.1.3).- Sent Items = dosarul unde ajung copiile mesajelor transmise de tine;

C.1.4).- Deleted Items = dosarul unde ajung toate mesajele, adresele etc. sterse de tine din OE (echivalentul "Recicle Bin" din Windows 9x).

De tinut minte: Pentru a nu incarca inutil computerul, este bine ca periodic sa verifici acest dosar si sa-l cureti ! Vei proceda astfel: click pe mesajul pe care doresti sa-l stergi defintiv (daca sunt mai multe mesaje tine apasata tasta Shift si click pe primul si pe ultimul mesaj). Mesajul (mesajele) astfel marcate se pot sterge actionand optiunea Delete din Edit. si se va cere confirmarea stergerii, dai click pe OK si ai golit definitiv acest dosar.

C.1.5).- Drafts = dosarul de asteptare. Daca vrei sa compui un mesaj si nu-l termini, sau nu-l trimiti imediat, in loc de comanda Send deschizi File si click pe Save Continutul acestui mesaj se salveaza in Drafts, iar tu poti acum sa inchizi mesajul. Cand doresti sa continui redactarea mesajului existent in Drafts sau doresti expedierea lui, faci dublu-click pe acesta (in fereastra stanga-sus) si el va apare in formatul normal. Acum poti continua redactarea si apoi expedierea facand click pe Send, iar mesajul se va muta in Outbox gata de plecare.

PRECIZARI UTILE Se pot creea noi dosare, sau chiar subdosare. Procedura este urmatoarea:  right-click pe Local Folder si optezi pentru New Folder: va apare fereastra de dialog Create Folder; la Folder name scrii noua denumire pe care o doresti (dar atentie, ordonarea se face alfabetic) si apoi OK; vei vedea ca a aparut noul dosar cu denumirea data de tine (pe acelasi principiu de lucru se pot deschide, muta, sterge etc. dosare si subdosare !).

C.2.- Cum se muta un mesaj dintr-un dosar in altul

Indiferent din care dosar va pleca si in care dosar doresti sa ajunga, folosesti Move to Folder din Edit (sau right-mouse pe ce-ai selectat). Procedura este urmatoarea: se selecteaza mesajul pe care vrei sa il muti in alt dosar (click pe el, daca sunt mai multe tii apasat Shift si click pe primul si pe ultimul), apoi pe mesajul selectat click-dreapta. Va apare o lista de optiuni de unde alegi Move to Folder apare casuta de dialog Move unde la Move the item(s) to the selected folder apare Local folders: click pe Local folders pentru a se desfasura pe verticala toate dosarele componente, alegi dosarul de destinatie si selecteaza-l (click pe el), din nou click pe OK si mesajul (mesajele) au fost transferate !

C.3.- Ce este in fereastra "Contacts" ?

In stanga mijloc-jos, apare fereastra Contacts unde se gasesc numele corespondentilor tai din Address Book (despre acesta functie - explicatiile necesare au fost date intr-un material separat).

Daca faci click-dreapta pe un nume se va desfasura o serie de optiuni, dintre care:C.3.1).- Send E-Mail: daca faci click pe aceasta optiune va apare fereastra de New message care are deja inscrisa adresa destinatarului (sa nu te lasi cumva pacalit, va apare "numele corespondentului", dar computerul va adauga automat adresa reala de posta electronica Aceasta facilitate trebuie exploatata in mod curent

C.3.2).- Delete: daca faci click pe aceasta optiune stergi din Address Book adresa respectiva.

C.3.3).- Address Book: daca faci click pe aceasta optiune va apare programul respectiv si-ti va permite sa adaugi, sa modifici, sa stergi, sa anulezi etc. adrese si alte date din fisele corespondentilor tai.

C.3.4).- Properties: daca faci click pe aceasta optiune va apare fisa corespondentului respectiv din cadrul programului Adress Book. (Aceasta facilitate este utila in cazul cand un corespondent are doua sau mai multe cssute postale. Normal numai o adresa este valida pentru expediere, dar daca vrei sa o schimbi, deschizi fisa corespondentului respectiv, intri in interfata Name unde in partea de jos apar adresele de E-mail. Numai una din ele are insemnul de plic si mentiunea Default E-Mail . Pentru schimbare, faci click pe cealalta adresa, apoi click pe butonul Set as Default si vei constata ca atat insemnul de plic cat si mentiunea (Default E-Mail) s-a mutat la a doua adresa. De acum mesajele tale vor pleca spre acesata adresa

C.4.- Ce se afiseaza in cele doua ferestre din dreapta ?

Partea dreapta este impartita in doua panouri:

C.4.1).- In panoul superior (dreapta centru-sus) se afiseaza o serie de date legate de mesajul afisat aici, ca de ex.: simbolul mesajelor urgente (semn de exclamare); simbolul mesajelor cu atasamente (agrafa de birou); numele expeditorului; subiectul mesajului; data expedierii / sosirii mesajului; ora expedierii / sosirii mesajului.

C.4.2).- Daca unul din aceste mesaje este selectat, continutul va apare in panoul inferior (dreapta centru-jos).

C.4.3).- In bara de separare dintre cele doua panouri apare in partea stanga denumirea expeditorului si al destinatarului inclusiv subiectul mesajului, iar in partea dreapta agrafa de birou daca mesajul are atasamente.

C.4.4).- In panoul inferior vei putea citi mesajul respectiv, iar daca doresti poti vedea pe loc si continutul atasamentelor (click pe agrafa de birou, va apare o lista cu denumirea si marimea acestora; click pe un atasament si apare o casuta de dialog cu denumirea Open Attachment Warning; optezi pentru Open it si clic pe OK; daca este comprimat cu ZIP, va apare automat programul de decomprimare, iar daca este o imagine, va apare automat programul de vizualizare)

FOARTE IMPORTANT Nu se recomanda vizionarea directa a atasamentelor, pericol de virusi ! Ele se salveaza intru-un folder provizoriu pe PC, se verifica cu un program AntiVirus si apoi se pot deschide !!

C.5.- Cum putem salva mesajele si atasamentele

C.5.1).- Mesajul selectat in panoul superior si afisat in cel inferior se salveaza astfel: click File in Active Title Bar si selectezi Save As; in casuta de dialog aparuta in partea de jos, alegi salvarea in ce format doresti; alegi calea si locul unde doresti sa salvezi mesajul si eventual sub ce nume, apoi clic pe Save si ai salvat mesajul respectiv.

C.5.2).- Atasametul unui mesaj se salveaza astfel: click pe agrafa de birou din bara intermediara, va apare o lista, faci click pe Save Attachments si apare o fereastra de dialog cu aceeasi titulatura; stabilesti intai locul unde doresti sa-l salvezi (cu ajutorul Browse alegi calea si locul de salvare, verifici daca este corect afisat in fereastra Save To, apoi faci click pe Save All (daca sunt mai multe atasamente) sau direct pe Save (daca este un singur atasament) si ai salvat datele respective.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1191
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved