Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  

CATEGORII DOCUMENTE
loading...AccessAdobe photoshopAlgoritmiAutocadBaze de dateCC sharp
CalculatoareCorel drawDot netExcelFox proFrontpageHardware
HtmlInternetJavaLinuxMatlabMs dosPascal
PhpPower pointRetele calculatoareSqlTutorialsWebdesignWindows
WordXml


Notiune de spatiu hartie

autocad

+ Font mai mare | - Font mai mic
DOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
Prezentare Auto-CAD
Desenul de ansamblu al scripetului
Utilitarul AutoCad Design Center
Hasurarea - Comanda BHATCH
Birou - Procedura de desenare
TEHNICIAN PROIECTANT CAD - Standardizarea Fisiere tip sablon
Realizarea desenelor 2D in AutoCad
Desenarea unui segment
Diferite sisteme de coordonate in AutoCAD
ESENARE POLILINII SI CURBE SPLINE

Notiune de spatiu hartie

Comanda Mvsetup. Comanda Mvsetup configureaza specificatiile Paperspace pentru un desen, inclusiv viewport-urile, scara desenului si blocul.
Linia de comanda: Mvsetup In cazul unui desen nou pentru care variabila Tilemode are valoarea 1 (on) apare urmatorul mesaj: Enable paper space? (No<Yes> ):. Daca se introduce N, se va solicita specificarea tipului de unitate (Scientific, Decimal, Engineering, Architectural. Metric), scarile arhitecturale (480, 192.96, 48, 24, 12, 4, 2, 1), factorul de scalare, inaltimea si latimea Paperspace. AutoCAD va desena apoi o caseta delimitatoare si va incheia comanda. Daca se apasa Enter pentru a accepta optiunea implicita (Y) variabila de sistem Tilemode va avea valoare 0 (off) si va aparea urmatorul mesaj: Align/Create/Scale viewports/Options/Title block/Undo:
Optiuni Align: Aliniaza pozitiile dintr-un viewport cu pozitiile din alt viewport. Daca se selecteaza Align (A), va fi afisat mesajul Angled/Horizontal/Vertical/Alignment/ Rotate view/Undo?:. Optiunea Angled produce alinierea pozitiilor prin indicarea unui unghi si a unei distante. Se va solicita selectarea unui punct de baza cu care sa fie aliniate celelalte puncte. In continuare. se va solicita selectarea unui punct din alt viewport care va fi aliniat cu punctul de baza. Apoi se va solicita introducerea unei distante si a unui unghi. Optiunea Horizontal/Vertical/Alignment aliniaza afirile fie orizontal, fie vertical. Se va solicita selectarea unui punct de baza (punctul fata de care se produce alinierea) si a punctului care va fi aliniat cu punctul de baza. Optiunea Rotate View produce rotirea afisarii intr-un viewport. Se va solicita selectarea unui viewport si a unui punct de baza, apoi introducerea unui unghi de rotatie. Create viewports: Aceasta optiune creeaza noi viewport-uri. Daca se selecteaza aceasta optiune (C), va fi afisat mesajul Delete objects/Undo/<Create viewports>:. Optiunea Objects produce stergerea entitatilor viewport-ului existent, iar optiunea Create viewports afiseaza o lista a optiunilor de creare a viewport-urilor, dupa cum urmeaza:
0: None Nu creeaza nici un viewport
1: Single Creeaza un singur viewport pentru care se va specifica aria.
2: Std. Engineering Creeaza patru viewport-uri situate in cadrane. Afisarile vor corespunde variantelor top, front, right side si isometric (sus, frontal, in partea dreapta si izometric). Acestea vor aparea automat, in acelasi timp cu selectarea optiunii.
3: Array of Viewports Creeaza o matrice de viewport-uri prin specificarea numarului de viewport-uri pe axele X si Y. Optiunea Add/Delete adauga sau sterge optiuni din lista. Optiunea Add furnizeaza un bloc titlu pentru lista. Redisplay/ <Number of entry to load> Permite revizualizarea listei. Scale Viewports: Stabileste scara dintre Paperspace si viewport. Atunci cand se selecteaza aceasta optiune (S), va fi afisat mesajul Select the viewports to scale:. Dupa ce s-au selectat mai multe viewport-uri va aparea mesajul: Set zoom scale factors for viewports Interactive/<Uniform>:. Optiunea Interactive stabileste scara fiecarui viewport selectat in mod individual, solicitand introducerea proportiei dintre unitatile Paperspace si unitatile Modelspace. Va aparea mesajul Number of paperspace units:, apoi mesajul Number of modelspace units:
Options: Permite selectarea preferintelor MVSETUP inainte de a modifica desenul. Daca se introduce 0, va aparea urmatorul mesaj: Set Layer/Umits/Units/Xref:. Optiunea Set Layer permite specifica in paperspace.
Title block: Afiseaza mesajul: Delete objects/Origin/Undo <Insert title block>: Optiunea Delete objects produce stergerea obiectelor din Paperspace, optiunea Origin stabileste un nou punct de origine pentru Paperspace, iar <Inserttitie block> afiseaza dimensiuni disponibile pentru hartie sau echipamente periferice.
Se va introduce numarul ce corespunde blocului de titlul ce va fi utilizat. Optiunile Add si Delete permit adaugarea sau stergerea unui bloc de titlu in sau din lista. Optiunea Add va solicita descrierea blocului de titlu pentru includerea in lista anterioara, numele fisierului care va fi utilizat ca bloc de titlu. Permite specificarea ariei utilizabile implicite din interiorul blocului de titlu. Optiunea Redisplay afiseaza din nou lista. Undo: Anuleaza o optiune fara a termina comanda Mvsetup.
Atunci cand se adauga un bloc de titlu in lista cu optiunea Title block este necesar sa existe deja un desen al blocului de titlu pregatit in calea DOS curenta. Optiunea Xp a comenzii Zoom poate fi utilizata, de asemenea, pentru a stabili scara viewport-ului.

Comanda Vplayer. Comanda Vplayer controleaza vizibilitatea nivelurilor pentru fiecare viewport in parte si permite afisarea diferitelor tipuri de informatii in fiecare wiewport, chiar daca afisarile apartin aceluiasi desen. Se poate utiliza comanda Vplayer in conjunctie cu viewport-urile suprapuse, pentru a crea afisaje decupate. Pentru a modifica vizibilitatea nivelurilor unui viewport
Linia de comanda: Vplayer ?/Freeze/Thaw/Reset/Newfrz/Vpvisdflt: Se va intro-duce optiunea dorita.
Optiuni ?: Afiseaza numele nivelurilor blocate dintr-un viewport specificat. Se va solicita selectarea unui viewport. Daca se lucreaza in Modelspace, AutoCAD va comuta automat in Paperspace, pe durata selectiei.
Freeze: Permite specificarea numelui nivelurilor care vor fi blocate in viewport-urile selectate.
Thaw: Deblocheaza niveluri din viewport-urile specificate. Se va solicita numele nivelurilor care vor fi deblocate, apoi viewport-urile in care se vor debloca nivelurile.
Reset: Restabileste vizibilitatea implicita pentru nivelurile dintr-un anumit viewport.
Newfrz: Creeaza un nou nivel, care va fi automat blocat. Se poate apoi activa acest nivel pentru fiecare viewport in parte.
Vpvisdflt: Prestabileste vizibilitate nivelurilor noilor viewport-uri care vor fi create folosind comanda Mview, prin mesajele: Layer name(s) to change default vicwport visibility < >: Se va intro-duce numele nivelului. Change default viewport vizibility to Frozen/<Thawed>: Se introduce o optiune
Cotarea desenelor
In versiunile anterioare ale AutoCAD-ului, dimensionarea era realizata utilizand mai intai comanda Dim pentru a trece linia de comanda in modul de dimensionare (Dim:mode), apoi lansand o subcomanda de dimen-sionare. Pentru a menine compatibilitatea cu aceste versiuni anterioare, in AutoCAD 14 sunt disponibile inca toate subcomenzile de dimensionare, iar modul de utilizare al acestora este neschimbat. AutoCAD utilizeaza in general aceleasi tipuri de dimensiuni si componente ale etichetei dimensiuni, ca si in versiunile standard. Exemplifica cinci tipuri de dimensiuni posibile in desenele AutoCAD: liniara, unghiulara, diametrala, radiala si ortogonala.

Variabilele pentru controlul dimensiunilor. In tabelul de mai jos sunt descrise variabilele care controleaza modul de desenare al dimensiunilor in AutoCAD. Aceste variabile controleaza linia de extensie si pozitia textului, specificatiile de toleranta, stilurile si dimensiunile sagetilor, si multe altele.

Variabila

D e s c r i e r e

Dimalt

Atunci cand este activata, textele dimensiunii pentru doua sisteme de masurare sunt inserate simultan (alternate). Variabile Dimaltf si Dimaltb trebuie sa fie, de asemenea, setate in mod corespunzator. Dimensiunia alternativa va fi plasata intre paranteze patrate. Dimensiunile unghiulare nu sunt afectate. Aceasta variabila este folosita, de obicei, atunci cand unitatile metrice si in inchi trebuie sa fie afisate in acelasi timp intr-o dimensiune. Valoarea implicita este OFF.

Dimaltd

Atunci cand Dimalt are valoarea ON, variabila Dimaltd controleaza numarul zecimalelor pe care il va avea dimensiunea alternativa (alternate decimal places). Valoarea implicita este 2.

Dimaltf

Atunci cand Dimalt are valoarea ON, variabila Dimaltf controleaza factorul de multiplicare pentru dimensiunea alternativa (alternate factor). Valoarea variabilei Dimaltf va fi multiplicata cu valoarea dimensiunii Standard pentru a determina dimensiunea alternativa. Valoarea implicita este 25,4 care reprezinta numarul necesar pentru afisarea unitatilor metrice.

Dimapost

Atunci cand Dimalt valoarea ON, se poate utiliza variabila Dimapost pentru a adauga text la dimensiunea alternativa (alternate post). Spre exemplu, daca variabilei Dimapost i se atribuie valuemm, dimensiunea alternativa va apare ca valoare mm, in loc de valoare. Valoarea implicita null. Pentru a modifica o valoare setata anterior pe null, se va introduce un punct ca noua valoare a lui Dimapost.Dimaso

Atunci cand este activata, dimensiunile vor fi asociate (associative). Atunci cand este dezactivata, dimensiunile vor fi constituite din entitati de desen separate, ce nu vor avea nici una dintre proprietatile dimensiunii asociative. Valoarea implicita ON. Dimasz - Stabileste marimea sagetilor unei dimensiuni sau Dimblks (arrow size). Daca are valoarea 0, in locul sagetii va fi desenata o linie oblica (Vezi Dimblk). Valoarea implicita este 0,18 unitati.

Dimblk

Sageata unei dimensiuni standard AutoCAD poate fi inlocuita cu una creata de utilizator, prin crearea unui simbol propriu si transformarea acesteia intr-un bloc (blok). Apoi se va atribui variabilei Dimblk numele blocului simbolului. Blocul trebuie sa fie desenat corespunzator cu aria unitatii unu-la-unu si trebuie sa fie orientat ca si sageata spre dreapta. Valoarea implicita este null.

Dimblk1 Dimblk2

Atunci cand valoarea Dimsah este activa, sagetile dimensiunii standard AutoCAD pot fi inlocuite cu doua sageti diferite, utilizand variabilele Dimblk1 si Dimblk2. Variabila Dimblk1 stocheaza numele blocului care defineste prima sageata a dimensiunii, iar Dimblk2 retine numele blocului (blok) celei de-a doua sageta a dimensiunii.

Dimcen

Stabileste dimensiunea marcajelor centrale (center), utilizate la lansarea comenzilor pentru dimensiuni Center, Diameter si radius. Daca are valoarea negatia vor fi desenate linii la centru, in locul cruciulitei de marcaj din centru, iar daca are valoarea 0 nu se va desena nimic. Valoarea implicita este de 0,09 unitati.

Dimclrd

Permite specificarea culorii pentru liniile, varfurile sagetilor si liniilor directoare ale dimensiunilor.

Dimclre

Stabileste culoarea pentru liniile de extensie ale dimensiunii.loading...Politica de confidentialitate

DISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 677
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2020 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site