Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  

CATEGORII DOCUMENTE

AccessAdobe photoshopAlgoritmiAutocadBaze de dateCC sharp
CalculatoareCorel drawDot netExcelFox proFrontpageHardware
HtmlInternetJavaLinuxMatlabMs dosPascal
PhpPower pointRetele calculatoareSqlTutorialsWebdesignWindows
WordXml


Desenul de ansamblu al scripetului

autocad

+ Font mai mare | - Font mai mic
DOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
Prezentare Auto-CAD
Exercitiu - Piesa turnata
Tehnici de lucru in AutoCad
Diferite sisteme de coordonate in AutoCAD
Desenul de ansamblu al scripetului
Comenzile AutoCAD
AutoCad - Prezentare generala
Realizarea desenelor 2D in AutoCad
APLICATII
MODELAREA IN SPATIUL TRIDIMENSIONAL

Desenul de ansamblu al scripetului   

Avantajul important al proiectarii asistate de calculator consta in primul rand in usurinta cu care se pot modifica desene existente pentru a obtine altele noi. Modificarea adusa unui desen se numeste editare.

Obiectivul acestui exercitiu este sa va familiarizeze cu cateva comenzi si tehnici utilizate la editarea unui desen si sa demonstreze usurinta cu care se poate schimba ce a fost facut anterior in AutoCAD. De asemenea, exercitiul va va inzestra cu experienta in utilizarea comenzii zoom pentru a lucra mai precis pe aria desenului. Exercitiul urmareste crearea unui desen de ansamblu bidimensional pentru un scripete, realizat prin asamblarea partilor componente deja existente.

Comenzi noi

grid

snap

move

osnap (modurile de apucare: midpoint, intersection si centre)

zoom (window si all)

erase (cu fereastra de selectare)

redraw

trim

save

exit

    Procedura de desenare

Alegeti optiunea New din meniul derulant File iar la aparitia ferestrei pentru numele desenului prototip (Prototype) alegeti fisierul PARTS.DWG din directorul LEVEL1, in caseta New Drawing Name introduceti numele noului desen: Pulley si apasati butonul OK. Se va crea un nou desen cu numele Pulley bazat pe entitati dintr-un desen existent care va fi incarcat pe ecran.

Mutati cursorul in partea de sus a ecranului in meniul derulant Options si selectati optiunea Drawing Aids. AutoCAD-ul va afisa o fereastra de dialog care va permite sa dati valori instrumentelor de desenare pe care le veti folosi.

Utilizarea comenzilor grid si snap

In acest exercitiu veti utiliza instrumentele de desenare grid si snap.

Grid-ul este o grila de puncte de referinta care apare pe ecran. Punctele nu sunt parte a desenului si pot fi afisate sau nu. Snap-ul face ca orice punct introdus cu un mijloc de punctare sa fie localizat in nodurile unui grid invizibil. Daca grid-ul este afisat, snap-ul poate fi setat sa coincida cu grid-ul vizibil setat anterior, spre exemplu, la acelasi spatiu sau la jumatatea spatiului grid-ului. In partea dreapta a ferestrei de dialog veti vedea numele unor variate moduri de desenare. Acestea pot fi activate bifand casuta adiacenta. Daca un instrument de desenare este activat, in casuta adiacenta va aparea o bifa. In mijlocul si dreapta ferestrei de dialog veti vedea casuta care permite setarea valorilor pentru spatiul snap-ului si respectiv a grid-ului.

Selectati comanda Zoom cu optiunea All din meniul derulant View pentru revenire la imaginea anterioara.

Utilizind comanda Move, aliniati cealalta proiectie a suportului pe partea stanga a ansamblului existent. Alegeti primul punct al deplasarii in centrul cercului de pe proiectia laterala a suportului. Pentru cel de-al doilea punct al deplasarii, utilizati grid-ul si snap-ul pentru a alinia vederea laterala cu linia de centru a suportului la linia din asamblarea existenta, ca in figura 3.

Figura 4

Stergeti axele care indica centrul cercului de pe proiectia laterala a suportului din stanga folosind comanda Erase din meniul Modify.

. Avand ca referinta figura 4, mutati roata circulara in acel loc utilizand optiunea Centre din modul de prindere (Shift si butonul din dreapta al mouse-ului) pentru a selecta punctul de plecare in centrul rolei si la fel pentru al doilea punct care este centrul cercului de pe cadrul scripetelui.Cand utilizati optiunea centre, trebuie selectata circumferinta respectivului cerc specificand astfel cercul al carui centru il doriti.

    Comanda TRIM

Comanda Trim va permite sa stergeti parti ale unor entitati delimitate de muchii taietoare specificate. Mai intai se definesc entitatile ce au fost desemnate ca muchii taietoare si apoi obiectele care vor fi taiate. Rezultatul

este prezentat in figura urmatoare.

Alegeti comanda Trim din meniul derulant Modify. Selectati cu mouse-ul muchiile taietoare indicate in figura 5. Indicati terminarea selectiei cu butonul din dreapta al mouse-ului. Specificati portiunea cuprinsa intre muchiile taietoare care trebuie stearsa clicand pe cerc.

.Pentru a completa ansamblul scripetelui, mutati ambele vederi ale carligului in pozitia corespunzatoare desenului de referinta. In ambele cazuri, utilizati optiunea Midpoint a modului de apucare, pentru a alege punctul de mijloc al liniei de baza a cirligului ca punct de pornire pentru deplasare si punctul de mijloc al partii de sus a ansamblului scripetelui ca punct final al deplasarii, ca in figura 6.

Figura 6

Stergeti, cu comanda Erase, entitatile text provenite din desenul initial. Puteti de asemenea sterge axul, care nu apare in desenul de ansamblu, in ambele proiectii pozitia axului fiind suprapusa peste linii (cercuri) deja existente, continute in celelalte elemente ale desenului de ansamblu.


    Incheierea unei sesiuni de lucru in AutoCAD

Puteti termina un desen in AutoCAD utilizand una din comenzile Save sau Save As din meniul File. Comanda Save salveaza noua versiune a desenului sub numele curent. Comanda    Save As salveaza desenul sub un alt nume.

Pentru incheierea sesiunii de lucru, se alege comanda Exit din meniul File. Daca ati facut in desen schimbari pe care apoi vreti sa le abandonati, clicati pe butonul No. Cu aceasta comanda nu se salveaza schimbarile facute in ultima sesiune. Daca vreti sa salvati ultimele modificari, apasati pe butonul Yes.

Cind realizati un desen in AutoCAD, este mai bine sa salvati periodic modificarile facute. Aceasta va va proteja munca in caz de intrerupere a curentului sau de erori de sistem.

Alegeti comanda Exit, cu optiunea No, pentru a iesi din AutoCAD fara salvare.

Avantajul important al proiectarii asistate de calculator consta in primul rand in usurinta cu care se pot modifica desene existente pentru a obtine altele noi. Modificarea adusa unui desen se numeste editare.

Obiectivul acestui exercitiu este sa va familiarizeze cu cateva comenzi si tehnici utilizate la editarea unui desen si sa demonstreze usurinta cu care se poate schimba ce a fost facut anterior in AutoCAD. De asemenea, exercitiul va va inzestra cu experienta in utilizarea comenzii zoom pentru a lucra mai precis pe aria desenului. Exercitiul urmareste crearea unui desen de ansamblu bidimensional pentru un scripete, realizat prin asamblarea partilor componente deja existente.

Comenzi noi

grid

snap

move

osnap (modurile de apucare: midpoint, intersection si centre)

zoom (window si all)

erase (cu fereastra de selectare)

redraw

trim

save

exit

Procedura de desenare
Apasati butonul New din bara standard    (Standard Toolbar), iar la aparitia ferestrei pentru numele desenului prototip (Prototype) alegeti fisierul PARTS.DWG din directorul LEVEL1. In caseta New Drawing Name introduceti numele noului desen: Pulley si apasati butonul OK. Se va crea un nou desen cu numele Pulley bazat pe entitati dintr-un desen existent care va fi incarcat pe ecran.

Din meniul derulant Tools alegeti submeniul Toolbars si activati succesiv barele de meniu:

Modify .
si Object Snap .

Mutati cursorul in partea de sus a ecranului, in meniul Options, si selectati optiunea Drawing Aids. AutoCAD-ul va afisa o fereastra de dialog care va permite sa dati valori instrumentelor de desenare pe care le veti folosi.

4. Asigurati-va ca grid-ul si snap-ul sunt amandoua activate si apoi apasati O.K. pentru a confirma setarile

Figura 1

facute

Selectati comanda Move     din toolbar-ul Modify. Poate fi observata aparitia comenzii move la promperul Command: si in meniul lateral. Deschideti o fereastra window clicand cu mouse-ul.

Creati o fereastra care sa cuprinda proiectia din dreapta a suportului scripetelui, inclusiv linia de centru, ca in figura 1. Atunci cind va fi aleasa entitatea va apare punctata, pentru a sti ca s-a facut selectia. Apasati <RETURN> (din butonul din dreapta al mouseului sau de la tasatura) pentru a confirma selectia.

La aparitia prompterului Base point or displacement: pentru deplasare alegeti punctul din grid ce coincide cu coltul din stinga sus al suportului si apoi mutati selectia facuta anterior in aria goala a ecranului. Acolo vor fi asamblate rola, suportul, cirligul si axul. Cind sunteti multumit cu noua pozitie, punctati pe ecran pentru a o confirma.

Utilizand din nou comanda Move cu optiunea window, selectati proiectia laterala a rolei, asa cum se poate vedea in figura 2

Figura 2

La aparitia prompterului Base point, selectati modul de prindere Snap to Midpoint din toolbar-ul Object Snap. Pe intersectia cursorului va aparea un patrat (aperture) pe care puteti sa-l utilizati pentru a selecta mijlocul liniei din partea stanga a rolei scripetelui, marcat cu un punct in partea stanga a figurii 2 (practic linia al carei mijloc doriti sa o selectati)

Pentru a localiza al doilea punct al deplasarii pentru rola se alege Snap to Intersection si selectati intersectia prezentata cu un punct in partea dreapta a figurii 2.

Apasati butonul Zoom Window din toolbar-ul Standard si creati o fereastra care include cele doua parti asamblate anterior.

. Apasati butonul Erase din toolbar-ul Modify. Cursorul se va transforma acum intr-un dreptunghi care poate fi utilizat pentru stergerea unei singure entitati. Cele 4 linii intrerupte de pe cadrul scripetelui nu sunt necesare pentru acest desen simplu asa ca selectati-le pentru a le sterge din desen. La terminarea selectarii, apasati butonul din dreapta al mouse-ului sau tastati Enter.

Regenerati desenul apasanf tasta F7 de doua ori.

Apasati butonul Zoom All din toolbar-ul Standard pentru a reveni la imaginea anterioara.

Utilizind comanda Move , aliniati cealalta proiectie a suportului pe partea stinga a ansamblului existent. Alegeti primul punct al deplasarii in centrul cercului de pe proiectia laterala a suportului utilizand Snap to Center . Cand utilizati optiunea centre, trebuie selectata circumferinta respectivului cerc specificind astfel cercul al carui centru il doriti. Pentru cel de-al doilea punct al deplasarii, utilizati grid-ul si snap-ul pentru a alinia vederea laterala cu linia de centru a suportului la linia din asamblarea existenta, ca in figura 3.

Figura3

Stergeti axele care indica centrul cercului de pe proiectia laterala a suportului din stanga folosind comanda Erase din toolbar-ul Modify.

. Avand ca referinta figura 4, mutati roata circulara in acel loc utilizind optiunea Snap to Centre din toolbar-ul Object Snap pentru a selecta punctul de plecare in centrul rolei si la fel    pentru al doilea punct,

care este centrul cercului de pe cadrul scripetelui.

Figura 4

Apasati butonul Trim din toolbar-ul Modify. Selectati cu mouse-ul muchiile taietoare indicate in figura 5. Indicati terminarea selectiei cu butonul din dreapta al mouse-ului. Specificati portiunea cuprinsa intre muchiile taietoare, care trebuie stearsa, clicand pe cerc.

Figura 5

.Pentru a completa ansamblul scripetelui, mutati ambele vederi ale carligului in pozitia corespunzatoare desenului de referinta. In ambele cazuri, utilizati optiunea Snap to Midpoint a modului de apucare, pentru a alege punctul de mijloc al liniei de baza a carligului ca punct de pornire pentru deplasare si punctul de mijloc al partii de sus a ansamblului scripetelui ca punct final al deplasarii, ca in figura 6.

Figura 6

Stergeti cu Erase entitatile text provenite din desenul initial. Puteti, de asemenea, sterge axul, care nu apare in desenul de ansamblu, in ambele proiectii pozitia axului fiind suprapusa peste linii (cercuri) deja existente, continute in celelalte elemente ale desenului de ansamblu.

Inchideti sesiunea de lucru in Autocad prin apasarea de doua ori a icon-ului ferestrei Autocad . Apasati butonul Yes pentru a salva sau No pentru a nu salva modificarile facute.

Politica de confidentialitate

DISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 945
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2020 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site