Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
AccessAdobe photoshopAlgoritmiAutocadBaze de dateCC sharp
CalculatoareCorel drawDot netExcelFox proFrontpageHardware
HtmlInternetJavaLinuxMatlabMs dosPascal
PhpPower pointRetele calculatoareSqlTutorialsWebdesignWindows
WordXml


Colectarea si analizarea datelor. Modelul conceptual

baze de date+ Font mai mare | - Font mai micColectarea si analizarea datelor. Modelul conceptual

Primul pas in realizarea unei aplicatii de baze de date este analiza datelor si realizarea unei scheme conceptuale (model conceptual) al acestor date.In aceasta etapa sunt analizate natura si modul de utilizare a datelor. Sunt identificate datele care vor trebui memorate si procesate, se impart aceste date in grupuri logice si se identifica relatiile care exista intre aceste grupuri.

Analiza datelor este un proces uneori dificil, care necesita mult timp, insa este o etapa absolut obligatorie. Fara o analiza atenta a datelor si a modului de utilizare a acestora, vom realiza o baza de date care putem constata in final ca nu intruneste cerintele beneficiarului. Costurile modificarii acestei baze de date este mult mai mare decat costurile pe care le-ar fi implicat etapa de analiza si realizare a modelului conceptual. Modificarea modelului conceptual este mult mai usoara decat modificarea unor tabele deja existente, care eventual contin si o multime de date. Ideea de baza a analizei datelor si construirii modelului conceptual este 'sa masori de doua ori si sa tai o singura data'.

Informatiile necesare realizarii modelului conceptual se obtin folosind metode conventionale precum intervievarea oamenilor din cadrul organizatiei si studierea documentelor folosite.

Odata obtinute aceste informatii ele trebuiesc reprezentate intr-o forma conventionala care sa poata fi usor inteleasa de toata lumea. O astfel de reprezentare este diagrama entitati-relatii, numita si harta relatiilor, sau ERD-ul (Entity Relationship Diagram). Aceste scheme sunt un instrument util care usureaza comunicarea dintre specialistii care proiecteaza bazele de date si programatori pe de o parte si beneficiari, pe de alta parte. Acestia din urma pot intelege cu usurinta o astfel de schema, chiar daca nu sunt cunoscatori in domeniul IT.

In concluzie putem sublinia cateva caracteristici ale ERD-urilor:

sunt un instrument de proiectare

sunt o reprezentare grafica a unui sistem de date

ofera un model conceptual de inalt nivel al bazelor de date

sprijina intelegerea de catre utilizatori a datelor si a relatiilor dintre acestea

sunt independente de implementare.

In cele ce urmeaza vom prezenta principalele elemente care intra in componenta unui ERD precum si conventiile de reprezentare a acestora.Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1074
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved