Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
AccessAdobe photoshopAlgoritmiAutocadBaze de dateCC sharp
CalculatoareCorel drawDot netExcelFox proFrontpageHardware
HtmlInternetJavaLinuxMatlabMs dosPascal
PhpPower pointRetele calculatoareSqlTutorialsWebdesignWindows
WordXml


Entitati. Instante. Atribute. Identificator unic.

baze de date+ Font mai mare | - Font mai micEntitati. Instante. Atribute. Identificator unic.

O entitate este un lucru, obiect, persoana sau eveniment care are semnificatie pentru afacerea modelata, despre care trebuie sa colectam si sa memoram date. O entitate poate fi un lucru real, tangibil precum o cladire, o persoana, poate fi o activitate precum o programare    sau o operatie, sau poate fi o notiune abstracta.O entitate este reprezentata in ERD printr-un dreptunghi cu colturile rotunjite. Numele entitatii este intotdeauna un substantiv la singular si se scrie in partea de sus a dreptunghiului cu majuscule, ca in figura I.1.1.

O entitate este de fapt o clasa de obiecte si pentru orice entitate exista mai multe instante ale sale. O instanta a unei entitati este un obiect, persoana, eveniment, particular din clasa de obiecte care formeaza entitatea. De exemplu, elevul X din clasa a IX-a A de la Liceul de Informatica din localitatea Y este o instanta a entitatii ELEV

Dupa cum se vede pentru a preciza o instanta a unei entitati, trebuie sa specificam unele caracteristici ale acestui obiect, sa-l descriem (precizam de exemplu numele, clasa, scoala etc). Asadar, dupa ce am identificat entitatile trebuie sa descriem aceste entitati in termeni reali, adica sa le stabilim atributele. Un atribut este orice detaliu care serveste la identificarea, clasificarea, cuantificarea, sau exprimarea starii unei instante a unei entitati. Atributele sunt informatii specifice ce trebuie cunoscute si memorate.

De exemplu atributele entitatii ELEV sunt nume, prenume, adresa, numar de telefon, adresa de email, data nasterii etc.

In cadrul unui ERD, atributele se vor scrie imediat sub numele entitatii, cu litere mici. Un atribut este un substantiv la singular (vezi figura I.1.2).

Un atribut poate fi obligatoriu sau optional. Daca un atribut este obligatoriu, pentru fiecare instanta a entitatii respective trebuie sa avem o valoare pentru acel atribut, de exemplu este obligatoriu sa cunoastem numele elevilor. Pentru un atribut optional putem avea instante pentru care nu cunoastem valoarea atributului respectiv. De exemplu atributul email al entitatii ELEV este optional, un elev putand sa nu aiba adresa de email. Un atribut obligatoriu este precedat in ERD de un asterisc , iar un atribut optional va fi precedat de un cerculet o

Atributele care definesc in mod unic instantele unei entitati se numesc identificator unic (UID). UID-ul unei entitati poate fi compus dintr-un singur atribut, de exemplu codul numeric personal poate fi un identificator unic pentru entitatea ELEV. In alte situatii, identificatorul unic este compus dintr-o combinatie de doua sau mai multe atribute. De exemplu combinatia dintre titlu, numele autorului si data aparitiei poate forma unicul identificator al entitatii CARTE. Oare combinatia titlu si nume autor nu era suficienta? Raspunsul este NU, deoarece pot exista de exemplu mai multe volume scrise de Mihai Eminescu avand toate titlul Poezii, dar aparute la date diferite.

Atributele care fac parte din identificatorul unic al unei entitati vor fi precedate de semnul diez (figura I.1.2 si I.1.3). Atributele din UID sunt intotdeauna obligatorii, insa semnul este suficient, nu mai trebuie pus si un semn asterisc in fata acestor atribute.

Valorile unor atribute se pot modifica foarte des, ca de exemplu atributul varsta. Spunem in acest caz ca avem de a face cu un atribut volatil. Daca valoarea unui atribut insa se modifica foarte rar sau deloc (de exemplu data nasterii) acesta este un atribut non-volatil. Evident este de preferat sa folosim atribute non-volatile atunci cand acest lucru este posibil.Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 6573
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved