Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AccessAdobe photoshopAlgoritmiAutocadBaze de dateCC sharp
CalculatoareCorel drawDot netExcelFox proFrontpageHardware
HtmlInternetJavaLinuxMatlabMs dosPascal
PhpPower pointRetele calculatoareSqlTutorialsWebdesignWindows
WordXml


TIPURI DE DATE

c

+ Font mai mare | - Font mai micTIPURI DE DATE

Toate limbajele moderne de programare ofera posibilitatea de a lucra cu diverse tipuri de entitati constante sau variabile, acest lucru fiind valabil si pentru limbajul C. O entitate constanta se interpreteaza in functie de sintaxa sa, in timp ce o entitate variabila (obiect) este accesibila printr-un nume ce desemneaza o locatie de memorie.Fiecarei entitati i se asociaza un anumit tip de date. Un tip de date este o modalitate de interpretare a unor secvente de cifre binare, interpretare ce specifica totodata:

multimea valorilor posibile ale tipului de date respectiv;

multimea tuturor operatiilor aplicabile elementelor tipului respectiv.

Tipul de date asociat unei constante rezulta din forma sintactica a constantei. Un obiect, referit printr-un identificator numit numele obiectului, trebuie definit pentru a se indica tipul si proprietatile sale.

Constructia sintactica ce asociaza un tip de date cu un nume al unui obiect se numeste declaratie. Constructia sintactica ce asociaza o zona de memorie cu numele unui obiect si eventual initializeaza aceasta zona se numeste definitie. In C exista o distinctie clara intre o declaratie si o definitie, dar facem observatia ca uneori o definitie este si o declaratie.

Uneori se poate aloca spatiu pentru obiecte care nu au nume, spre exemplu utilizand facilitatile de alocare dinamica a memoriei. Astfel, un obiect poate fi gandit mai general, nu numai ca o zona de memorie avand un nume, ci pur si simplu ca o zona de memorie referita cu ajutorul unei expresii de adresare. Un exemplu de expresie de adresare este numele unui obiect. Totodata, daca p contine adresa zonei de memorie corespunzatoare obiectului, *p este o expresie de adresare care se refera la obiectul respectiv.Tipurile de date oferite de limbajul C se impart in trei clase: tipuri de date scalare, tipuri de date structurate (sau agregate) si tipul void. Tipurile de date scalare se impart la randul lor in: tipuri de date aritmetice si tipuri de date pointer. Tipurile de date aritmetice cuprind tipurile intregi si tipurile reale. Tipurile aritmetice si tipul void formeaza tipurile de date primitive, deoarece ele reprezinta 'caramizile' principale ce stau la baza construirii tipurilor derivate, ce includ pointerii si tipurile structurate. Schema de clasificare a tipurilor de date ale limbajului C este prezentata in figura 1.

Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 703
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2023 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site