Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AccessAdobe photoshopAlgoritmiAutocadBaze de dateCC sharp
CalculatoareCorel drawDot netExcelFox proFrontpageHardware
HtmlInternetJavaLinuxMatlabMs dosPascal
PhpPower pointRetele calculatoareSqlTutorialsWebdesignWindows
WordXml


Anularea si refacerea operatiilor

excel

+ Font mai mare | - Font mai micAnularea si refacerea operatiilor

Operarea pe calculator este susceptibila de erori umane la fel ca si editarea pe o masina de scris, dar, spre deosebire de aceasta, corectarea acestor erori este deosebit de simpla si rapida. Microsoft Excel inregistreaza actiunile utilizatorului (completarea celulelor, stergeri, modificari, etc.).
Prin anulare se intelege stergerea operatiilor in sens invers efectuarii lor. Anularea se poate efectua operatie cu operatie prin intermediul tastei Ctrl+Z, prin click stanga mouse pe sageata curbilinie a icoanei Undo (& 1.7.6.1) sau din meniul principal Microsoft Excel in succesiunea Edit Undo. Anularea se poate efectua pentru mai multe operatii simultan, prin click stanga mouse pe sageata verticala asociata icoanei Undo (& 1.7.6.1), care deschide lista ultimelor actiuni efectuate, lista din care se pot selecta operatiile subiect ale anularii, prin deplasarea verticala a mouse-ului, fig. 1.132.

Prin refacere se intelege regenerarea operatiilor in sens invers anularii lor. Refacerea se poate efectua operatie cu operatie prin intermediul tastei Ctrl+Y, prin click stanga mouse pe sageata curbilinie a icoanei Redo (& 1.7.6.1) sau din meniul principal Microsoft Excel in succesiunea Edit Redo. Refacerea se poate efectua pentru mai multe operatii simultan, prin click stanga mouse pe sageata verticala asociata icoanei Redo, care deschide lista ultimelor actiuni anulate, lista din care se pot selecta operatiile subiect ale refacerii, prin deplasarea verticala a mouse-ului, figura 1.133.In ambele situatii, actiunile selectate vor fi afisate intr-o culoare contrastanta in raport cu cele neselectate, iar click stanga mouse va finaliza selectia si va declansa operatia de anulare sau de refacere.

Figura 1.132.

Figura 1.133.


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 552
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2021 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site