Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
AccessAdobe photoshopAlgoritmiAutocadBaze de dateCC sharp
CalculatoareCorel drawDot netExcelFox proFrontpageHardware
HtmlInternetJavaLinuxMatlabMs dosPascal
PhpPower pointRetele calculatoareSqlTutorialsWebdesignWindows
WordXml


Deschiderea si iesirea din Excel

excel+ Font mai mare | - Font mai micDeschiderea si iesirea din Excel

Obiectivele lectiei:In aceasta lectie veti vedea cum se incepe si cum se incheie o sesiune de lucru tipica in Excel.

Deschiderea programului Excel

Dupa ce ati instalat programul Excel (dupa indicatiile din Anexa A), programul de instalare v-a readus pe suprafata de lucru. Pentru a deschide Excel de aici, efectuati pasii urmatori:

Executati clic pe butonul Start, iar pe ecran va aparea meniul Start.

Selectati Programs, iar pe ecran va aparea meniul Programs.

Selectati optiunea Microsoft Excel pentru a deschide programul.

Ecranul de deschidere din Excel (vezi figura 1.1) prezinta un registru de calcul gol, avand eticheta Book1. Programul este acum pregatit pentru ca dumneavoastra sa incepeti lucrul in registrul de calcul.

Registru de calcul. Fisierele din Excel sunt denumire registre de calcul. Orice registru de calcul este format din trei foi de calcul (insa puteti sa adaugati sau sa eliminati oricate foi de calcul este necesar). Fiecare foaie de calcul este formata din coloane si randuri care se intersecteaza, formand casete numite celule, in care introduceti text. Etichetele din partea de jos a registrului de calcul (cu inscriptiile Sheet1, Sheet2 etc.) va permit sa rasfoiti foile de calcul executand clic pe ele cu mouse-ul.

Ce este Office Assistant? Cand deschideti aplicatia Excel pentru prima data, sunteti intampinat de o pictograma animata cu denumirea Office Assistant. Aceasta va poate oferi asistenta si va aparea pe ecran de fiecare data cand veti intalni noi facilitati. Puteti gasi informatii despre Office Assistant in Anexa B. Deocamdata, inchideti-l executand clic pe Start Using Microsoft Excel.

Puteti sa deschideti aplicatia Excel si deschizand direct un registru de calcul. (Veti vedea in lectiile urmatoare ca puteti proceda astfel numai dupa ce ati creat si ati salvat un registru de calcul). Pentru a deschide programul Excel si un registru de calcul, efectuati pasii urmatori:

Executati clic pe butonul Start, iar pe ecran va aparea meniul Start.

Executati clic pe Open Office Document. Excel va deschide caseta de dialog Open Office Document, prezentand continutul dosarului My Documents.

Deoarece, in general, va veti salva registrele de calcul in dosarul My Documents, acum acestea ar trebui sa fie afisate in caseta de dialog. Daca nu gasiti insa in lista fisierul cu registrul de calcul, cautati dosarul in care se afla registrul de calcul pe care doriti sa il deschideti.

Executati clic pe denumirea registrului de calcul, pentru a-l selecta. Apoi, executati clic pe Open pentru a-l deschide o data cu programul Excel.

Daca ati instalat si bara de comenzi rapide pentru Office (Office Shortcut Bar), puteti sa deschideti Excel si executand clic pe butonul Excel de pe aceasta bara.

Bara cu instrumente de formatare

 

Suprafata foii de calcul

 


O privire asupra ecranului Excel

Majoritatea operatiilor executate in Excel vor fi facute cu ajutorul comenzilor disponibile pe bara de meniuri din partea superioara a ecranului, si cu barele cu instrumente standard si de formatare de sub aceasta. In urmatoarele lectii veti invata ce operatii puteti sa efectuati folosind bara de meniuri si bara cu instrumente standard.

Inchiderea aplicatiei Excel

Pentru a inchide aplicatia Excel si a reveni pe suprafata de lucru din Windows, efectuati unul din pasii urmatori:

Deschideti meniul File si selectati Exit

Executati clic pe butonul Close (X) din fereastra Excel.

In cazul in care ati modificat in vreun fel registrul de calcul fara sa salvati fisierul, Excel va va intreba daca doriti sa salvati fisierul inainte de a inchide programul. Selectati optiunea dorita. Consultati lectia 6, unde veti gasi informatii despre salvarea registrelor de calcul.

In aceasta lectie ati invatat sa deschideti si sa inchideti programul Excel. In lectia urmatoare veti invata cateva lucruri despre fereastra care contine registrul de calcul Excel.Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1114
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved