Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AccessAdobe photoshopAlgoritmiAutocadBaze de dateCC sharp
CalculatoareCorel drawDot netExcelFox proFrontpageHardware
HtmlInternetJavaLinuxMatlabMs dosPascal
PhpPower pointRetele calculatoareSqlTutorialsWebdesignWindows
WordXml


Foaia de calcul Microsoft Excel

excel

+ Font mai mare | - Font mai micFoaia de calcul Microsoft Excel

Foaia de calcul (Spreadsheet) este o foaie electronica de mari dimensiuni alcatuita din coloane si randuri, care permite datelor specifice de calcul tabelar sa fie organizate in mod standard. Primul element structural care se poate vizualiza in fereastra de dialog (de prezentare) a unui program de calcul tabelar este o foaie de calcul necompletata, care apartine unui registru de lucru al carui nume provizoriu este afisat pe bara de titlu a ferestrei de dialog. Implicit, in programul Microsoft Excel, fiecare registru de calcul nou contine trei foi de calcul, avand numele Sheet1, Sheet2 si Sheet3, afisate la baza ariei de lucru a ferestrei de dialog. Uneori, in unele registre de lucru se pot introduce mai mult decat trei foi de calcul, iar acestor foi de calcul li se pot atribui nume particularizate.
Foaia de calcul Microsoft Excel (Excel XP) contine 256 de coloane avand nume de la A la Z, respectiv de la AA la IV si 65536 de randuri numerotate de la 1 la 65536 (fig.7.3). La intersectia unei coloane cu un rand se gaseste cea mai mica parte a foii de calcul denumita celula. In total intr-o foaie de calcul sunt 16777216 (256 x 65536) celule, fiecare celula avand pana la 65000 de caractere.

Pentru a identifica fiecare celula din foaia de calcul, programul Microsoft Excel foloseste o adresa sau referinta, care provine din combinarea unei litere a unei coloane cu un numar al unui rand. Dupa afisarea unei foi de calcul necomple-tate se afiseaza, implicit, prima celula avand adresa sau referinta A1. Adresa 1A este incorecta, deoarece o adresa incepe numai cu o litera. Partea din foaia de calcul vizibila in fereastra Excel este considerata foaia de calcul activa in care se pot efectua operatiile de calcul tabelar, iar celula in care se lucreaza la un moment dat se numeste celula activa. Aceasta celula este incadrata intr-un chenar ingrosat si are in coltul din dreapta-jos un marcator. Un registru de lucru standard, avand trei foi de calcul, poate contine peste 50 de milioane de celule.

Deplasarea in foaia de calcul este insotita de un indicator de celula care este afisat permanent in caseta Name Box (caseta de nume) si poate fi efectuata folosind mai multe posibilitati:prin pozitionarea indicatorului mouse-ului pe celula vizata si executarea unui click pe butonul din stanga;

folosind tastele sageti (, , , ) pentru deplasarea intr-o anumita directie;

folosind tasta Tab pentru deplasarea de la o celula la alta, insa numai de la stanga la dreapta, tinand seama de specificul functiei acestei taste.

Fig.7 3. Foia de calcul Excel afisand ultima coloana si ultimul rand (ultima celula)


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 770
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2021 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site