Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AccessAdobe photoshopAlgoritmiAutocadBaze de dateCC sharp
CalculatoareCorel drawDot netExcelFox proFrontpageHardware
HtmlInternetJavaLinuxMatlabMs dosPascal
PhpPower pointRetele calculatoareSqlTutorialsWebdesignWindows
WordXml


INTRODUCEREA DATELOR SI FORMULELOR IN EXCEL

excel

+ Font mai mare | - Font mai micINTRODUCEREA DATELOR SI FORMULELOR

In Excel, datele sunt organizate pe randuri, identificate prin numere: 1, 2, 3 si coloane, identificate prin litere: A, B, C.
Intersectia unui rand cu o coloana formeaza o celula.

In celule pot exista date cu valori constante sau date rezultate in urma evaluarii unei formule.

Prezenta unei formule intr-o celula este intotdeauna identificata de caracterul ” = ” la inceputul acesteia.

 

Bara de formule

O bara langa marginea de sus a ferestrei care afiseaza valoarea constanta sau formula utilizata in celula activa. Pentru a introduce sau edita valori sau formule, selectati o celula, tastati datele si apasati tasta ENTER. De asemenea, se poate sa faceti dublu clic pe o celula pentru a edita datele direct in celula.

In exemplul urmator, celula C8 contine o formula de calcul bazata pe valorile din celulele aflate deasupra:

= SUM(C4:C7)

Orice modificare a valorii din celulele care intervin in formule, va conduce automat la modificarea corespunzatoare a valorii din celula care contine formula.

FORMATAREA DATELOR

Putem stabili caracteristici de formatare pentru datele din cadrul unei foi de calcul utilizand bara de instrumente „Formatare”, optiunile din cadrul ferestrei „Formatare Celule” sau meniul contextual.

Bara de instrumente ”FORMATARE”:

Buton-lista care permite modificarea tipului de caractere (fontului) utilizat pentru o selectie.

Buton-lista care permite modificarea dimensiunii caracterelor dintr- o selectie.

Buton-comutator care permite modificarea stilului de scriere a caracterelor dintr-o selectie (bold, italic sau subliniat).

Buton-comutator care prin apasare permite alinierea textului din domeniul selectat catre marginea din stanga sau dreapta a celulelor sau centrarea textului.

Buton pentru imbinare si centrare: uneste celulele selectate intr-o singura celula si centreaza textul acesteia.

Buton simbol monetar: aplica un stil de simbol monetar la celulele selectate, in functie de configurarea regionala stabilita in „Windows Regional Setings” .

Buton Procent: aplica stilul Procent celulelor din domeniul selectat.

Buton separator mii: aplica stilul Virgula prin adaugarea unei parti zecimale si a separatorului pntru grupe de mii.

Buton marire zecimala: mareste numarul de cifre zecimale afisate dupa separatorul zecimal, pentru numerele din domeniul selectat.

Buton micsorare zecimala: micsoreaza numarul de cifre zecimale afisate dupa separatorul zecimal, pentru numerele din domeniul selectat.

Buton micsorare indent: micsoreaza indentarea caracterelor din domeniul selectat cu aproximativ latimea unui caracter din fontul implicit.

Buton marire indent: mareste indentarea caracterelor din domeniul selectat cu aproximativ latimea unui caracter din fontul implicit.

Buton Borduri: buton paleta cu ajutorul caruia se pot aplica margini si chenare celulelor din domeniul selectat. Se apasa acest buton pentru a aplica ultimul model de bordura relectat. Daca se doreste selectarea unui alt model, se paasa butonul sageata din dreapta si se alege modelul dorit din paleta.

Buton culoare de umplere: buton paleta cu ajutorul caruia se poate aplica o culoare de fundal celulelor din domeniul selectat. Se apasa acest buton pentru a plica ultima culoare selectata. Daca se doreste selectarea unei alte culori, se apasa butonul sageata din dreapta si se alege culoarea dorita din paleta.

Buton culoare font: buton paleta cu ajutorul caruia se poate schimba culoarea caracterelor selectate. Se apasa acest buton pentru a plica ultima culoare selectata. Daca se doreste selectarea unei alte culori, se apasa butonul sageata din dreapta si se alege culoarea dorita din paleta.

Fereastra „FORMATARE CELULE”:

Meniul contextual

Se selecteaza celulele ale caror date le dorim formatate, se efectueaza click dreapta pe butonul mouse-ului si din lista de optiuni se selecteaza „Formatare Celule” pentru a afisa pe ecran fereastra cu acelasi nume explicata mai sus.

Observatii:

Se poate copia un format existent pentru a-l aplica printr-o singura operatie in alta zona a foii de calcul. (Selectand optiunea „Lipire Speciala” din lista obtinuta efectuand click buton dreapta mouse si activand butonul „Format”).

Putem realiza transformarea (formatarea) datelor aplicand un stil predefinit, care reuneste caracteristicile dorite. (Selectand optiunea „Stil” din cadrul submeniului „Format”).

AUTOMATIZAREA OPERATIILOR IN EXCEL 2000

Facilitatea de AUTOCOMPLETARE:

Permite inserarea datelor fara tastare. Sunt recunoscute automat elementele unice de pe coloana care incep cu litera(ele) respectiva(e) .

Facilitatea de AUTOUMPLERE:

Permite inscrierea aceleiasi valori in celulele adiacente prin mecanismul „drag and drop”, fara a mai tasta.

Se poate completa automat o serie de celule adiacente, cu valorile unei serii, daca avem deja introduse primele 2 valori ale seriei.

Modificarea scarii de vizualizare pe ecran:

Buton „Panoramare”:

Pentru a modifica scara de vizualizare a foii de calcul pe ecran din bara de instrumente „Standard” utilizam butonul „Panoramare”. Butonul indica scara curenta de vizualizare a foii de calcul. Lista asociata butonului are un numar de valori predefinite pentru modificarea scarii de vizualizare din care putem selecta o valoare dupa dorinta. Alegand o valoare mai mica decat 100, imaginea se va micsora, dar putem vizualiza mai multe celule pe ecran.DISTRIBUIE DOCUMENTUL
Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 993
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2021 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site