Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AccessAdobe photoshopAlgoritmiAutocadBaze de dateCC sharp
CalculatoareCorel drawDot netExcelFox proFrontpageHardware
HtmlInternetJavaLinuxMatlabMs dosPascal
PhpPower pointRetele calculatoareSqlTutorialsWebdesignWindows
WordXml


Inserarea si stergerea foilor de calcul, ascunderea si reafisarea liniilor si coloanelor

excel

+ Font mai mare | - Font mai micInserarea si stergerea foilor de calcul, ascunderea si reafisarea liniilor si coloanelor
Dupa cum s-a vazut in capitolul precedent registrul de calcul contine, prin definitie, trei foi de calcul, denumite Sheet1, Sheet2, Sheet3. Aceste foi de calcul pot fi apelate facand click pe eticheta foii de calcul aflate in partea stanga jos a ecranului sau prin utilizarea butoanelor de derulare a foilor din stanga etichetelor.

Registrilor de calcul standard li se pot aduce urmatoarele modificari:

Ø      La cele trei foi de calcul implicite se pot adauga alte foi.

Ø      Numarul de foi pe registru de calcul este limitat doar de cantitatea de memorie a calculatorului pe care se lucreaza.

Ø      Se modifica denumirile implicite ale foilor de calcul. Numele foilor de calcul pot avea maxim 31 de caractere.

Ø      Se pot stabili ordinea foilor de calcul si se pot sterge foi de calcul.

Ø      Foile de calcul se pot grupa si se pot crea mai multe foi identice simultan.

Inserarea si stergerea foilor de calcul:

Daca cele trei foi de calcul ale unui registru de calcul nu sunt suficiente se pot adauga si altele folosind secventa InsertWorksheet. Noua foaie de calcul va fi inserata la stanga foii active. Pentru a sterge o foaie de calcul trebuie parcursa secventa Edit Delete Sheet. Noile foi adaugate sunt denumite in ordinea crescatoare a numerelor de identificare. O noua foaie inserata se va numi Sheet4. Daca aceasta este stearsa si se insereza o noua foaie de calcul, cea noua va primi numele Sheet5 chiar daca Sheet4 nu mai exista.

Copierea foilor de calcul:

O modalitate de copiere a foilor de calcul este cea descrisa mai jos

Ø      Se executa click pe eticheta foii care doreste a fi copiata.

Ø      Se apasa si se tine apasata tasta Ctrl.

Ø      Se trage eticheta de foaie spre stanga sau spre dreapta ─ va aparea un mic triunghi si un simbol de pagina cu un semn plus (+).

Ø      Atunci cand triunghiul indica locul unde se doreste sa se plaseze copia, se elibereaza butonul mouse-ului si dupa aceea tasta Ctrl. Atentie, daca se elibereaza mai intai tasta Ctrl se obtine mutarea foii nu copierea ei.

Redenumirea foilor de calcul:

Foile de calcul se redenumesc pentru a primi o oarecare informatie asupra continutului lor. Pentru a redenumi o foaie de calcul se pot folosi una din metodele urmatoare:

Ø      Pentru foaia de calcul activa se selecteza Format Sheet Rename .

Ø      Se executa click dreapta pe eticheta foii de calcul care se doreste a fi redenumita, si, din meniul rapid, se alege comanda Rename.

Toate aceste tehnici au acelasi rezultat numele foii curente este supraluminat si poti introduce textul dorit. Pentru a confirma intrarea se executa click in orice celula din foaia de calcul respectiva, pe o alta eticheta sau apasa Enter.Inserarea si stergerea celulelor

Inserarea unei celule are ca efect deplasarea spre stanga sau in jos a continutului unui rand sau a unei coloane, aparand in schimb una sau mai multe celule neconpletate, dupa caz. Pentru inserarea unei celule trebuie parcursi urmatorii pasi:

Ø      Se selecteaza celula in fata careia sau deasupra careia se doreste sa se insereze noua celula.

Ø      Se executa click dreapta , din meniul rapid care apare se alege Insert

Ø      Din caseta de dialog se alege Shift cells right pentru a insera celula pe rand si Shift cells down pentru a insera celula pe coloana.

Pentru stergerea unei celule trebuie parcursi urmatorii pasi:

Ø      Se selecteaza celula care se doreste a fi stearsa.

Ø      Se executa click dreapta. Din meniul rapid care apare se alege Delete

Ø      Din caseta de dialog se alege Shift cells left pentru a sterge celula pe rand si Shift cells up pentru a sterge celula pe coloana.

Ascunderea si reafisarea liniilor si coloanelor:

este utila pentru a interzice tiparirea anumitor date care nu prezinta interes sau pentru a simplifica modul de afisare al unei foi de calcul eliminand continutul care aglomereaza inutil foaia de calcul. Exista doua metode pentru a ascunde linii sau coloane:

Ø      Redimensionarea liniei sau coloanei pana devine atat de subtire incat, practic, dispare.

Ø      Se selecteaza linia sau coloana si apoi se alege FormatRowsHide pentru linii sau FormatColumnHide pentru coloane sau prin executarea click dreapta pe selectie si din meniul rapid se alege Hide.

Atunci cand o coloana sau linie este ascunsa apare o linie groasa intre etichetele de linie sau de coloana vizibile, acolo unde, in mod normal, trebuia sa fie linia sau coloana ascunsa. In locul unde sunt ascunse linii sau coloane cursorul mouse-ului se transforma intr-o sageata dubla care este intrerupta de doua linii paralele. Pentru reafisarea liniilor sau coloanelor ascunse se pot alege una din metodele:

Ø      Pozitionarea pe una din liniile groase dintre numerele randurilor sau literele coloanelor si cand indicatorul mouse-ului se transforma intr-o sageata intrerupta cu doua capete, se executa dublu click sau se trage de margini pana se aduc la dimensiunea dorita.

Ø      Se selecteaza liniile sau coloanele din oricare parte a continutului ascuns si     se alege FormatRowsUnhide sau FormatColumnsUnhide.


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 635
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2021 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site