Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
AccessAdobe photoshopAlgoritmiAutocadBaze de dateCC sharp
CalculatoareCorel drawDot netExcelFox proFrontpageHardware
HtmlInternetJavaLinuxMatlabMs dosPascal
PhpPower pointRetele calculatoareSqlTutorialsWebdesignWindows
WordXml


Lansarea in executie a programului MS Excel

excel+ Font mai mare | - Font mai micLansarea in executie a programului MS Excel

Se realizeaza folosind butonul Start / componenta Programs / Microsoft Excel, sau pictograma corespunzatoare de pe Desktop:Suprafata de lucru (Figura 4.45) respecta structura standard a unei ferestre Windows si este similara cu cea a editorului de texte Microsoft Word, avand aceeasi structura si aceleasi elemente componente:

Bara de titlu (pe prima linie a ferestrei): contine numele programului (MS Excel) si numele registrului de calcul curent, deschis pentru editare si procesare - daca nu a fost deschis un fisier creat anterior si datele introduse nu au fost inca salvate, numele generic al registrului de calcul deschis este "Book1" - tocmai pentru a se atrage atentia asupra acestui lucru.

Menu-ul superior: contine toate comenzile programului de calcul tabelar, organizate pe liste derulante de comenzi, cu urmatoarea structura:

File

Comenzi de manipulare a fisierelor care contin registrele de calcul, de setare a dimensiunilor paginii in registrul de calcul curent si de listare a continutului acestuia.   

Edit

Comenzi de manipulare a textului sau imaginilor si de cautare si inlocuire a unui sir de caractere in registrul de calcul curent.

View

Comenzi de vizualizare in diferite modalitati a registrului de calcul curent, si de modificare a aspectului suprafetei de lucru generata de editor (bare de instrumente, etc.).

Insert

Comenzi pentru introducerea de obiecte noi in foaia de calcul curenta sau la nivelul intregului registru de calcul.

Format

Comenzi pentru formatarea elementelor registrului de calcul curent.

Tools

Apelarea unor programe auxiliare de analiza a textului, sau de realizare a unor operatii matematice mai complexe asupra datelor din registrul de calcul curent; comenzi de modificare a aspectului suprafetei de lucru generata de program.

Data

Comenzi de lucru asupra datelor introduse: ordonare, selectie dupa diferite criterii, subtotaluri, conversii etc.

Window

Comenzi pentru lucrul simultan cu mai multe fisiere, deschise in ferestre separate.

Help

Apelarea manualului de asistenta soft al programului de calcul tabelar.

(o parte dintre aceste comenzi sunt comune cu cele din MS Word si MS PowerPoint si nu vor fi prezentate in continuare).

Barele de instrumente (Toolbars): permit activarea mai rapida a unor comenzi prin intermediul unor butoane; butoanele cu acelasi aspect ca in Microsoft Word isi pastreaza si semnificatia.

Bara de formule: in aceasta zona se afiseaza continutul fiecarei celule din tabelul editat, sau, eventual formula aplicata pentru a se obtine rezultatul afisat in celula (cu posibilitatea de a o modifica sau de a aplica alte formule de calcul).

Suprafata de lucru efectiva: se prezinta sub forma unui caroiaj, care sugereaza tabelul in care urmeaza a fi introduse datele.

Bara de stare (pe ultima linie a ferestrei): prezinta informatii generale despre registrul de calcul curent si despre operatiile care se aplica datelor introduse.Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1015
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved