Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AccessAdobe photoshopAlgoritmiAutocadBaze de dateCC sharp
CalculatoareCorel drawDot netExcelFox proFrontpageHardware
HtmlInternetJavaLinuxMatlabMs dosPascal
PhpPower pointRetele calculatoareSqlTutorialsWebdesignWindows
WordXml


Parcurgerea si modificarea inregistrarilor

excel

+ Font mai mare | - Font mai micParcurgerea si modificarea inregistrarilor

Pentru parcurgerea inregistrarilor sunt disponibile doua posibilitati:
parcurgerea individuala a inregistrarilor, utilizand toate facilitatile specifice Microsoft Excel: defilare prin baza de defilare orizontala sau verticala sau de la tastatura, tabel 1.9, & 1.7.2;

utilizarea formularului de date ca suport al afisarii datelor; procedura de activare a acestuia este prezentata in & 1.8.7.2; numarul de ordine al inregistrarii curente este plasat in partea superioara dreapta a formularului, figura 1.177.

parcurgerea secventiala a inregistrarilor se poate realiza prin click stanga mouse pe sagetile barei de defilare verticala sau prin butoanele Find Prev si Find Next, pentru activarea inregistrarii anterioare respectiv urmatoare;

pentru parcurgerea rapida a inregistrarilor se declanseaza click stanga mouse pe cursorul dreptunghiular al barei de defilare, si se mentine apasarea acestuia, concomitent cu deplasarea mouse-ului in directia dorita; pe timpul deplasarii, indicatorul inregistrarii curente este reactualizat odata cu deplasarea cursorului mouse;pentru parcurgerea in grupe de cate 10 a se declanseaza click stanga mouse in zona dintre cursorul dreptunghiular si intervalul liber dintre sageata superioara / inferioara a barei de defilare, pentru deplasarea in directia inceputului / sfarsitului bazei de date, sarind peste inregistrari din 10 in 10.

Figura 1.177.

Folosind oricare din cele doua modalitati de parcurgere se poate ajunge la inregistrarea dorita, in vederea vizualizarii sau modificarii acesteia. Modificarea se poate realiza direct in celulele foii de calcul sau prin intermediul casetelor rezervate campurilor din formularul de date. Pentru aceasta ultima varianta, modificarea poate fi confirmata prin Enter sau se poate reveni la valorile initiale ale inregistrarii, prin declansarea butonului Restore. Modificarea prin intermediul formularului nu se poate aplica si formulelor.

Butonul Close inchide fereastra formularului de date.


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 634
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2021 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site