Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AccessAdobe photoshopAlgoritmiAutocadBaze de dateCC sharp
CalculatoareCorel drawDot netExcelFox proFrontpageHardware
HtmlInternetJavaLinuxMatlabMs dosPascal
PhpPower pointRetele calculatoareSqlTutorialsWebdesignWindows
WordXml


Memoria ROM

hardware

+ Font mai mare | - Font mai micDOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
COMPONENTELE UNUI CALCULATOR P.C.
Alte tipuri de conectoare
Dispozitive de intrare
Rolul dispozitivelor de intrare iesire: Imprimanta
Charisma Enterprise - Ghid de instalare
Instalarea certificatului digital
EVOLUTIA CALCULATOARELOR
Defragmentare
Memoria interna
GHID Nero


Memoria ROM

Read Only Memory sau ROM este un tip de memorie care poate retine datele in mod permanent sau semipermanent. Ea se numeste read-only (numai pentru citire) deoarece este imposibil sau dificil de scris in aceasta memorie. Adeseori, memoria ROM este numita 'memorie nevolatila', deoarece toate datele stocate in ROM raman acolo, chiar dupa ce calculatorul este oprit. Ca atare, memoria ROM este locul ideal de stocare a instructiunilor de pornire a calculatorului-deci a rutinelor care initiaza sistemul.
Retineti ca memoriile ROM si RAM nu sunt opuse, asa cum par sa creada unii. In realitate, din punct de vedere tehnic, memoria ROM este un subansamblu al memoriei RAM din sistem. Cu alte cuvinte, o portiune din spatiul de adrese al memoriei cu acces aleatoriu din sistem este mapata intr-unul sau mai multe cipuri ROM. Acest lucru este necesar pentru a contine rutinele care permit pornirea calculatorului; in caz contrar, procesorul nu ar avea un program in memorie pentru a fi executat in momentull punerii sub tensiune a calculatorului.

Principalul BIOS ROM este continut intr-un cip ROM de pe placa de baza, dar exista si cartele adaptoare cu memorii ROM pe ele. Memoriile ROM de pe cartelele adaptoare contin rutine BIOS auxiliare si drivere necesare respectivei cartele, in special in cazul cartelelor care trebuie sa fie active devreme in procesul de incarcare a sistemului de operare, cum ar fi placile video. Cartelele pentru care driverele nu trebuie sa fie incarcate de pe disc, in cursul procesului de incarcare.Cele mai multe sisteme actuale folosesc un tip de memorie ROM numit EEPROM (Electronically Erasable Programmable ROM), care poate fi scrisa, permitand utilizatorilor sa actualizeze cu usurinta memoria ROM sau codul firmware de pe placa de baza sau din alte componente (placi video, adaptoare SCSI, periferice si altele)


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 663
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2021 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site