Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AccessAdobe photoshopAlgoritmiAutocadBaze de dateCC sharp
CalculatoareCorel drawDot netExcelFox proFrontpageHardware
HtmlInternetJavaLinuxMatlabMs dosPascal
PhpPower pointRetele calculatoareSqlTutorialsWebdesignWindows
WordXml


Elementul CENTER

html

+ Font mai mare | - Font mai micDOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
Linii orizontale - HR
Impiedicarea intreruperii unei linii
Paragrafe
Redarea textului preformatat - elementul PRE
Example HTML
Adaugarea de hiperlegaturi; legaturi interne, externe si legaturi catre o adresa de email; adaugarea de situri favorite
Structura unui document HTML
Elementul CENTER
Tag-uri utilizate pentru inserarea imaginilor
Construirea unui magazin web


Elementul CENTER

Elementul CENTER defineste un bloc al carui continut este centrat orizontal. Cu alte cuvinte, toate elementele cuprinse intre tag-urile <CENTER> si </CENTER> vor fi centrate in pagina. Pentru a intelege cum lucreaza acest element am prezentat exemplu an care am folosit o lista neordonata.
<CENTER> <P>Aici avem un paragraf</P> <ul> <li>Bucuresti <li>Brasov <li>Constanta </ul> </CENTER>

Rezultatul consta in centrarea tuturor elementelor incluse intre tagurile <CENTER> si </CENTER>, asa cum se poate observa mai jos.

Aici avem un paragraf

  • Bucuresti
  • Brasov
  • Constanta

Sa vedem ce se intampla daca elementul CENTER este inclus in alte tag-uri. Pentru aceasta sa privim exemplul de mai jos:

<P>Aici avem un paragraf</P> <UL> <LI><center>Bucuresti</center> <LI>Brasov <LI>Constanta </UL>

Aici avem un paragraf

  • Bucuresti
  • Brasov
  • Constanta

Dupa cum se poate deduce foarte usor din cele doua exemple prezentate, elementul CENTER poate contine alte elemente HTML (toate elementele de tip bloc cat si elementele inline) dar poate fi continut de elemnte precum BODY, BLOCKQUOTE, DL, LI, precum si alte elemente mai putin utilizate. Elementul CENTER nu poate fi plasat in elemente precum P, OL, UL sau TABLE (poate fi plasat in LI). In continuare am prezentat un exemplu in care se impune utilizarea elementului CENTER in cadrul unui citat definit cu ajutorul elementului BLOCKQUOTE.<BLOCKQUOTE> <P>Care este insusirea romanului ULTIMA NOAPTE DE DRAGOSTE, INTAIA NOAPTE DE RAZBOI? Este aceea de a fi o proza superioara. Un om cu un suflet clocotitor de idei si pasiuni, un om inteligent si neprihanit totodata, plin de subtilitate, de patrundere psihologica, dar si naiv cu inocente (si cu talent de poet), vorbeste despre dragostea lui, despre femeie, asa cum o vede el </P> <CENTER><CITE>George Calinescu</CITE><CENTER> </BLOCKQUOTE>

Care este insusirea romanului ULTIMA NOAPTE DE DRAGOSTE, INTAIA NOAPTE DE RAZBOI? Este aceea de a fi o proza superioara. Un om cu un suflet clocotitor de idei si pasiuni, un om inteligent si neprihanit totodata, plin de subtilitate, de patrundere psihologica, dar si naiv cu inocente (si cu talent de poet), vorbeste despre dragostea lui, despre femeie, asa cum o vede el

George Calinescu

In exemplele date de mine am utilizat elementul CENTER pentru a centra o lista. In practica este putin probabil sa se realizeze centrarea unei liste utilizanduse o astfel de solutie (se observa foarte usor ca centrarea obtinuta in acest mod lasa de dorit). Cu alte cuvinte exemplul dat are un scop mai mult didactic si mai putin practic. In realitate, centrarea unei asemenea liste se realizeaza cu ajutorul tabelelor. De fapt este vorba de un tabel in care am introdus o lista. Deoarece nu am discutat inca despre tabele nu am prezentat aici solutia completa pentru centrarea unei liste. Cu toate acestea, am prezentat mai jos modul in care va arata o asemenea lista.

  • Bucuresti
  • Brasov
  • Constanta

Recomandarile W3C (WWW Consortium) ne indica faptul ca elemntul CENTER este de evitat a fi utilizat in HTML 4.0, in locul acestuia fiind de preferat CSS. Toate lucrurile par minunate pana in acest punct. Ceea ce nu se spune in aceste recomandari (nici nu se poate acest lucru) este ca unele browser-e nu interpreteaza corect toate declaratiile CSS. In aceasta categorie intra, de exemplu, si centrarea tabelelor (TABLE). Sunt situatii (destul de rare, dar exista) in care nici expresia de forma <TABLE ALIGN='CENTER'> si nici o declaratie CSS de forma TABLE nu va fi interpretata corect de unele browsere (este vorba de generatiile mai vechi). In aceasta situatie vom putea utiliza cu succes 'invechitul' element CENTER. Despre asemenea situatii voi discuta in sectiunea dedicata tabelelor.


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 570
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2021 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site