Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
AccessAdobe photoshopAlgoritmiAutocadBaze de dateCC sharp
CalculatoareCorel drawDot netExcelFox proFrontpageHardware
HtmlInternetJavaLinuxMatlabMs dosPascal
PhpPower pointRetele calculatoareSqlTutorialsWebdesignWindows
WordXml


Tag-uri

html+ Font mai mare | - Font mai micTag-uri

Utilizarea tag-urilor pentru paragrafe, titluri sau liste afecteaza textul ca un intreg, schimband fonturile, spatierea verticala, adaugand o bulina sau un numar. Tag-urile pentru stilurile caracterelor afecteaza felul in care vor fi afistate numai anumite cuvinte sau chiar numai anumite caractere.Tag-urile pentru stilurile logice indica doar cum anume sa fie utilizat textul marcat nu si cum anume sa fie afisat. Din acest punct de vedere sunt asemanatoare tag-urilor folosite la marcarea paragrafelor sau titlurilor. Tag-urile stilurilor logice indica doar faptul ca textul este o definitie, o bucata de cod sau doar o portiune de text care trebuie scoasa in evidenta in raport cu contextul. Este complet la latitudinea navigatorului cum sa afiseze textul marcat cu aceste tag-uri, daca va fi ingrosat, italic sau evidentiat in alt mod. Toate tag-urile stilurilor logice sunt nevide. Acestea sunt:

<EM>.</EM>    text accentuat

<STRONG>.</STRONG>    text mai accentuat

<CODE>.</CODE> secventa de cod afisat cu font fix

<SAMP>.</SAMP> esantion

<DFN>.</DFN> definitie

<CITE>.</CITE> un scurt citat

Tag-urile pentru stilurile fizice indica navigatorului cum anume sa fie afisat textul marcat. Neajunsul acestor stiluri este ca daca navigatorul nu poate afisa acel stil il va substitui cu altul. Acestea sunt:

<B>.</B>    text ingrosat (aldin)<I>.</I>    text italic (cursiv)

<TT>.</TT>    text monospatiat

Majoritatea documentelor HTML contin text marcat cu tag-uri HTML. Aceasta face ca textul sa fie afectat de restrictiile HTML in sensul ca toate spatiile suplimentare (tab, RETURN) sa fie ignorate de catre navigator. Afisarea acestor texte, asa cum sunt ele, se poate face prin utilizarea tag-urilor <PRE>.</PRE>. Toate spatiile suplimentare cuprinse intre aceste doua tag-uri vor fi afisate asa cum sunt. Astfel se pot afisa tabele si chiar grafica rudimentara obtinute cu caractere ASCII. Textul preformatat este afisat in majoritatea cazurilor cu fontul Courier monospatiat.

Liniile se insereaza cu tag-ul <HR> si are ca efect crearea unei linii orizontale pe pagina. Se pot utiliza pentru separarea diferitelor sectiuni ale unei pagini web sau pentru a pune in evidenta portiuni de document cum ar fi liste, meniuri, informatii de contact.

Pentru a termina un rand, se va folosi tag-ul <BR>. Cand navigatorul intalneste acest tag, afiseaza textul care urmeaza acestui tag incepand de la marginea din stanga, oriunde este aceasta margine. De exemplu, daca se insereaza acest tag intr-o lista, marginea din stanga este alta decat in cazul unui text normal.

Spre deosebire de <CITE>.</CITE>, utilizat in citate scurte, <BLOCKQUOTE> este utilizat pentru citate mai lungi care nu sunt imbricate in alt paragraf. Punerea in evidenta a citatelor se face de regula prin indentare diferita fata de restul textului.
Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 2217
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved