Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  

CATEGORII DOCUMENTE
loading...AccessAdobe photoshopAlgoritmiAutocadBaze de dateCC sharp
CalculatoareCorel drawDot netExcelFox proFrontpageHardware
HtmlInternetJavaLinuxMatlabMs dosPascal
PhpPower pointRetele calculatoareSqlTutorialsWebdesignWindows
WordXml


OPERATII ARITMETICE

java

+ Font mai mare | - Font mai mic
DOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
Literali
LISTE DERULANTE
FOLOSIREA SUNETULUI
LITERALE
OBIECTE SI CLASE
OPERATORI LOGICI
PRINCIPALELE ACTIVITATI ALE APPLET-URILOR
COMBINAREA ADMINISTRATORILOR DE DISPUNERE
ACCESAREA SI STABILIREA VARIABILELOR DE CLASA SI DE INSTANTA
TRATAREA EVENIMENTELOR DE TASTATURA

OPERATII ARITMETICE

In Java exista cinci operatori folositi pentru operatiile aritmetice de baza:

+ Adunare

Scadere

* Inmultire
/ Impartire

% Modulo

Fiecare operator de mai sus foloseste cate doi operanzi cate unul de fiecare parte a operatorului. Operatorul de scadere poate fi folosit si pentru a nega un singur operator.

Un lucru care merita atentie sporita in ceea ce priveste operatorul de impartire este tipul operanzilor folositi. Daca stocam rezultatul unei impartiri intr-un intreg acesta va fi truncat la un numar intreg pentru ca tipul int nu poate lucra cu valori in virgula mobila. De exemplu expresia 21 / 5 are rezultatul 4 daca acesta este stocat intr-un int.

Impartirea modulo ( % ) produce ca rezultat restul impartirii. In expresia 21 / 5 rezultatul pe care il vom obtine va fi 1.

In general majoritatea operatiilor aritmetice cu intregi produc un rezultat de tip int indiferent de tipul initial al operanzilor. Daca lucram cu alte tipuri numere in virgula mobila sau intregi long trebuie sa ne asiguram ca operanzii au acelasi tip cu cel la care vrem sa ajungem.Mai jos avem prezentat un exemplu care integreaza folosirea tuturor operatorilor aritmetici:

class Amoeba

}

Comentand pe scurt aceasta aplicatie Java extrem de simpla observam ca in liile 3-5 se creaza trei variabile ce primesc in acelasi timp si valori initiale; variabilele x si y sunt declarate de tipul int iar variabila a este declarata numar in virgula mobila float deoarece tipul predefinit in Java pentru numere in virgula mobila este double trebuie sa adaugam sufixul f la sfarsitul literalului pentru a indica (si forta) tipul float.

In cadrul programului apare in mai multe instructiuni sintagma System.out.println ; aceasta metoda este folosita in aplicatii pentru a afisa siruri si in general informatii pe dispozitivul standard de iesire in cele mai multe cazuri ecranul.

System.out.println() preia un singur argument (intre paranteze): un sir. Pentru a prezenta mai mult de o variabila sau un literal ca argument pentru println() se poate folosi operatorul +, pentru a concatena aceste elemente intr-un singur sir.loading...


Politica de confidentialitate

DISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 614
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2020 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site