Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  

AccessAdobe photoshopAlgoritmiAutocadBaze de dateCC sharp
CalculatoareCorel drawDot netExcelFox proFrontpageHardware
HtmlInternetJavaLinuxMatlabMs dosPascal
PhpPower pointRetele calculatoareSqlTutorialsWebdesignWindows
WordXml


PRINCIPALELE ACTIVITATI ALE APPLET-URILOR

java

+ Font mai mare | - Font mai mic
DOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
CICLURI FOR
VARIABILE SI TIPURI DE DATE
INCARCAREA SI FOLOSIREA IMAGINILOR
TRATAREA EVENIMENTELOR DE TASTATURA
TIPURI DE VARIABILE
SUPRASCRIEREA METODELOR
DISTRUGEREA CONTEXTELOR GRAPHICS
FOLOSIREA METODELOR PENTRU INDEPLINIREA SARCINILOR
CREAREA DE INTERFETE GRAFICE PENTRU APPLETURI
DESENAREA SI REIMPROSPATAREA DESENULUI


PRINCIPALELE ACTIVITATI ALE APPLET-URILOR

In locul metodei main(), applet-urile poseda metode care sunt apelate la aparitia anumitor evenimente pe parcursul rularii applet-ului.

Un exemplu de astfel de metoda este paint() care este apelata ori de cate ori fereastra applet-ului trebuie afisata sau redesenata.

In mod prestabilit aceste metode sunt nule – ele nu fac practic nimic. De exemplu metoda paint(), mostenita de la clasa Applet, este o metoda nula. Pentru a afisa ceva in fereastra applet-ului metoda paint() trebuie suprascrisa cu un comportament care sa permita afisarea de text, grafica sau alte elemente.
  1. Initializarea

Initializarea apare o data cu incarcarea applet-ului. Initializarea poate consta in crearea obiectelor de care are nevoie applet-ul, setarea starii initiale, incarcarea unor imagini sau fonturi sau setarea uno parametri. Pentru a defini codul de initializare al unui applet trebuie suprascrisa metoda ini():

public void init()

  1. Pornirea

Un applet este pornit dupa initializare. Pornirea poate aparea si daca applet-ul a fost anterior oprit. De exemplu un applet este oprit daca utilizatorul browser-ului urmeaza o legatura catre o alta pagina si este pornit din nou atunci cand utilizatorul revine in pagina care contine applet-ul. Pornirea poate aparea de mai multe ori pe parcursul ciclului de viata al unui applet, insa initializarea apare doar o data. Pentru a defini codul de pornire al unui applet trebuie suprascrisa metoda start():

public void start()

Codul metodei start() poate contine trimiterea anumitor mesaje obiectelor externe sau specificarea intr-un anumit mod a faptului ca applet-ul isi incepe rularea.

  1. Oprirea

Oprirea si pornirea merg una alaturi de cealalta. Oprirea apare atunci cand utilizatorul paraseste pagina care contine applet-ul curent sau atunci cand applet-ul se opreste singur apeland metoda stop(). In mod prestabilit orice fire de executie (threads) pe care applet-ul le-a lansat isi vor continua executia si dupa ce utilizatorul paraseste pagina. Prin suprascriere metodei stop() putem suspenda executia acestor fire si le putem reporni daca applet-ul este vizualizat din nou. In continuare se prezinta o forma a metodei stop():

public void stop()

  1. Distrugerea

Metoda destroy() permite applet-ului sa-si faca “curatenie” chiar inainte de a se elibera memoria alocata sau de a parasi browser-ul. Putem folosi aceasta metoda pentru a distruge orice fire de executie sau pentru a elibera orice alte obiecte care ruleaza. De obicei nu se suprascrie metoda destroy() decat daca exista anumite resurse care trebuie neaparat eliberate, cum ar fi fire de executie create de applet. Pentru a defini codul de distrugere al unui applet trebuie suprescrisa metoda destroy():public void destroy()

In cursurile anterioare a aparut un element inrudit cu destroy(): metoda finalize(). Diferenta intre aceste doua metode consta in faptul ca metoda destroy() se aplica doar applet-urilor iar finalize() este o metoda generica, ce permite unui obiect de orice tip sa-si elibereze resursele.

Java poseda un recuperator automat al resurselor utilizate (garbage collector), care administreaza memoria in locul nostru. Acesta recupereaza memoria ocupata de resurse dupa ce programul nu le mai foloseste, asa ca, in mod normal, nu trebuie sa folosim decat foarte rar metode ca destroy() sau finalize().

  1. Desenare

Desenarea este modul prin care un applet afiseaza ceva pe ecran: text, linii, imagini, etc.

Desenarea poate aparea de foarte multe ori pe parcursul ciclului de viata al unui applet: o data dupa initializarea applet-ului, alta data atunci cand fereastra browser-ului este adusa in prim plan, alta data atunci cand fereastra browser-ului este mutata si asa mai departe. Pentru a se putea afisa ceva, metoda paint() din subclasa noastra Applet, trebuie suprascrisa. Metoda paint() arata in felul urmator:

public void paint (Graphics g)

Trebuie sa observam ca, spre deosebire de celelalte metode descrise anterior, metoda paint() preia un argument: o instanta a clasei Graphics. Acest obiect este creat si transmis metodei paint() de catre browser, deci nu trebuie sa ne facem probleme legate de definirea sa. Totusi, nu trebuie sa uitam sa importam clasa Graphics din pachetul java.awt in codul applet-ului nostru:

import java.awt.Graphics;


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 586
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2021 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site