Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AccessAdobe photoshopAlgoritmiAutocadBaze de dateCC sharp
CalculatoareCorel drawDot netExcelFox proFrontpageHardware
HtmlInternetJavaLinuxMatlabMs dosPascal
PhpPower pointRetele calculatoareSqlTutorialsWebdesignWindows
WordXml


CE INSEAMNA OR - Original Release

retele calculatoare

+ Font mai mare | - Font mai micDOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
Direct Connect - StrongDC - Ghid pentru incepatori
CURS ADMINISTRATOR RETEA
Tipuri principale de retele
ALGORITMI DE ROUTARE - Routarea optionala
Scurta istorie a retelelor optice - Multiplexarea in lungime de unda
Codul de Networking
Virtual Private Network (VPN)
ROUTER BROADBAND
Reteaua FDDI si standardul ISO 9314
Modelul ISO-OSI


CE INSEAMNA OR

Acest asa-zis ghid incearca sa va salveze timpul indrumandu-va sa descoperiti calitatea atunci cand descarcati muzica , filme, programe etc., explica de ce unele albume de pe DC au nume ciudate,si de ce pun la share filme si imagini ISO compresate si facute arhive RAR impartite in 'bucati'.In acelasi timp, vreau sa va explic de ce e bine sa facem si noi la fel.Ma voi referi in special la albumele de muzica, pentru ca suntem pe un hub de rock, nu-i asa ?
Stiti ce este un OR ?

Un album OR (original release) este facut de un grup de releaseri care procura un CD original al unei trupe si il convertesc in fisiere mp3 de o calitate foarte buna sau in general peste medie.

Un album OR trebuie sa contina :

-fisierele mp3

-un fisier .m3u

-un fisier .nfo

-un fisier .sfv

Elemente de baza

*fisierul .nfo--practic este un fisier text.Cu alte cuvinte, puteti deschide fisierul cu notepad (sau in DC ++ sau FullDC right click view as text, pentru a vedea continutul).Cand cautati un album, un film sau un program, puteti citi acel mic .nfo pentru a fi sigur ca ati gasit ceea ce cautati.

*fisierul .SFV--Simple File Verification--este un fisier inclus in toate albumele OR si va garanteaza ca acel OR este in perfecta stare.Verificarea se face cu ajutorul unui mic program -hkSFV- care se gaseste liber pe net.

*fisierul .m3u--este folosit la playlist in winamp sau alte playere.

Original Release (OR) si grupuri de releaseri (RG)

Cum imi dau seama daca un album este un OR ? Sunt multe grupuri de releaseri(de ex. : amrc, qtxmp3, M4E etc) care fac ripping la muzica , filme si programe, unele doar pentru amorul artei, dar intre aceste grupuri este o competitie fara sfarsit.Aceste grupuri vor ca OR-ul lor sa fie perfect, deci chiar se pricep.Dar a gresi e omeneste. Ceea ce au in comun aceste grupuri este ca au un NFO si unul sau mai multe SFV incluse in OR-ul lor.

Original Music Releases

Dupa cum poate v-ati dat seama,un OR poate avea un nume de forma :

1. Devildriver-Devildriver-RETAIL-2003-ESC

2. Manegarm_-_Dodsfard-Promo-CD-2003-QTXMp3

3. Sepultura--Dante_XXI-PROMO-2006-UBE

In cazul 1. numele trupei este 'Devildriver' iar cuvantul 'RETAIL' este un mesaj in plus de la grupul de releaseri si care inseamna ca acest OR a fost facut dupa albumul care este in magazine, si nu este un promo.Albumul a aparut in 2003, iar ESC ne 'spune'numele grupului care a facut acest OR (Escape).In afara de fisierele mp3 acest release mai include urmatoarele fisiere :

00-Devildriver-Devildriver-RETAIL-2003-ESC.m3u (Playlist)

00-Devildriver-Devildriver-RETAIL-2003-ESC.nfo (Information file)

00-Devildriver-Devildriver-RETAIL-2003-ESC.sfv (Check-sum file)

In cazul 2. numele trupei este Manegarm iar albumul se numeste 'Dödsfärd'.De multe ori caracterele speciale sunt inlocuite. Niciodata nu trebuie ca noi sa inlocuim nici macar o litera din nume, pentru ca albumul nu va mai fi OR.

Iata, in imagini, avantajul folosirii OR :

Cum verificam un OR cu SFV

Cand uploadati fisiere pe internet, ele ar putea fi afectate, sau manipulate intr-un sens sau altul.Scopul fisierului .sfv este de a verifica daca celelalte fisiere au EXACT aceeasi marime ca si fisierele originale care au fost distribuite.Verificarea se face cu hkSFV, de exemplu.Daca la verificarea cu hkSFV apar fisiere rele, scoatem imediat albumul de la share !!(hkSFV schimba in mod automat numele fisierului mp3 in xxxx.mp3.bad)

Mai ales cand avem de-a face cu albume de muzica OR, e bine sa le scanam din cand in cand cu hkSFV, pentru ca e cunoscut faptul ca playere ca Winamp, Windows Media Player, iTunes si Foobar 2000 pot manipula fisierele fara avertisment !

OR cu greseli (Nuked)

Daca un OR are greseli nu inseamna ca le putem corecta singuri.Numai grupul de releaseri (RG) poate face asta.DAca , sa zicem, numele unei directoare e scris gresit, acel RG va lansa un DIRFIX daca ei cred ca e necesar.Un OR este un OR si nu-l putem repara noi, pentru nu ar mai fi OR !Putem cauta altul in schimb.

La final

Daca ficare ar folosi OR-urile in scopul pentru care au fost facute,am avea viteze de transfer mai mari si intotdeauna vom gasi mai multe locatii pentru a gasi acel OR.Pentru a va mari viteza in DC, fiti siguri ca ati setat corect sloturile de upload.DAca aveti o conexiune lenta, nu deschideti multe sloturi.Dar, din cand in cand verificati aspectul ratio (vezi Help/About DC++).DAca rata este sub 1.0, veti considerat 'leech'-lipitoare, si cine are nevoie de ele ?

Let's share and be fair !


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 644
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2021 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site