Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AccessAdobe photoshopAlgoritmiAutocadBaze de dateCC sharp
CalculatoareCorel drawDot netExcelFox proFrontpageHardware
HtmlInternetJavaLinuxMatlabMs dosPascal
PhpPower pointRetele calculatoareSqlTutorialsWebdesignWindows
WordXml


DC++ Lista cu adrese de hub-uri si comenzi

retele calculatoare

+ Font mai mare | - Font mai micDC++

Va aratam ce trebuie sa faceti pentru a beneficia de toata puterea retelei Direct Connect
Atractia taramului virtual (reprezen­tat de retelele de file sharing) este foarte mare pentru orice utilizator care dispune de o conexiune bunicica la In­ternet. Si aceasta datorita convingerii ca poate gasi tot ceea ce isi doreste, de la muzi­ca, filme, imagini si pana la documente mai mult sau mai putin secrete sau carti extrem de rare. Si nu este departe de adevar, pentru ca exista o probabilitate mare ca un anumit fisier sa se gaseasca pe cel putin un calcu­lator din intreaga lume. Mai trebuie doar sa stim cum sa il aducem si sa il vizualizam. Una dintre cele mai accesibile solutii pentru download este reprezentata de reteaua Di­rect Connect, care la noi in tara a cunoscut o adevarata explozie.

DC++

Cel mai folosit client pentru conectarea la reteaua Direct Connect este DC++. Cu o interfata prietenoasa si un grad redus de ocupare a resurselor (hardware), DC++ poate sa devina instrumentul preferat cu ajutorul caruia sa schimbati fisiere folosind Inter-netul. Sa trecem deci la treaba si sa vedem cum se poate configura corect.

in primul rand, trebuie sa intrati in pose­sia lui - fie il instalati de pe CD-ul CHIP, fie accesati pagina https://dcplusplus.source-forge.net/ pentru a descarca cea mai recenta versiune (in momentul scrierii acestui ar­ticol, DC++ se afla la versiunea 0.261).

Porniti fisierul executabil in care se afla kit-ul lui DC++. Cititi cu atentie licenta GNU sub care se afla programul si, daca sunteti de acord, dati clic pe butonul l Agrec. Mai departe, bifati toate optiunile care va sunt prezentate si dati Next. Alegeti directorul unde se va face instalarea. Puteti sa lasati optiu­nile oferite de catre program. Prin apasarea butonului Install, DC++ se va instala.

La prima rulare

Acum este cazul sa pornim aplicatia, din meniul DC++ {Start- Programs). Se va des­chide o fereastra unde trebuie sa introdu­cem cateva date de identificare: numele sub care veti putea fi identificati in retea, tipul de conexiune, precum si directoarele pe care doriti sa le partajati.

Atunci cand va stabiliti nick-ul, ar fi bine sa stiti ca majoritatea hub-urilor Direct Connect specifica o regula clara. Numele trebuie sa aiba un format anume, compus din identificator de tara, identificator ISP si abia apoi numele. Spre exemplu, eu am specificat urmatoarele [RO] (de la Romania), [RDS] (ISP-ul fiind RDS) si IonutB. Nick-ul astfel format este [RO][RDS]IonutB. Ca­sutele de email si description le completati doar daca doriti sa oferiti celorlalti utiliza­tori mai multe informatii despre dumnea­voastra.

Daca stiti tipul de conexiune de care dis­puneti, o puteti alege din campul Connec-tion. De aceasta vor depinde limitele ma­xime de transfer. Avand o conexiune de fibra optica, eu am optat pentru LAN(T1).

Campul Connection Settings contine poate cea mai importanta setare pe care trebuie sa o faceti pentru buna functionare a lui DC++. Aici veti specifica daca sunteti sau nu in spatele unui firewall. in cazul in care nu va aflati in spatele unui firewall, optati pentru setarea Active, introduceti IP-ul calculatorului in campul /Psi lasati liber campul Port (DC++ va folosi aleato­riu porturi pentru crearea conexiunilor). Daca insa va aflati in spatele unui firewall, este imperios necesar sa alegeti optiunea Passive.

Utilizatorii care folosesc un proxy de tip SOCKS5 pot alege aceasta optiune si pot introduce adresa serverului, portul pe care se face conexiunea, numele contului si pa­rola.

Setari adiacente

inainte de a valida setarile, mai aveti putina rabdare. Intrati in tab-ul Downloads. Aici trebuie sa mai facem cateva modificari. Prima este stabilirea directorului unde vor fi depozitate fisierele descarcate. Am ales sa folosim directorul Download din Program FilesDC++. De asemenea, este posibil sa stabiliti si un director in care vor fi stocate download-urile partiale. Nu va recomand sa lasati liber acest camp, deoarece toate fisierele vor fi stocate in acelasi director si nu veti sti care este descarcat in totalitate si care nu.

Daca nu doriti ca DC++ sa ocupe in­treaga latime disponibila pentru download, este necesar sa specificati acest lucru. in campul Limits, introduceti valoarea 4 pen­tru Maximum simultaneous downloads.

Acum verificati daca in campul Public Hubs Hst URL se afla sau nu un link. Daca nu, atunci accesati site-ul www.hublist.org si procurati-va de acolo un link valabil (ast­fel, la fiecare pornire a lui DC++, va fi des­carcata cea mai recenta lista de hub-uri).

in tab-ul Sharing, veti introduce direc­toarele pe care doriti sa le partajati cu ceilalti utilizatori. Ar fi bine sa aveti un volum de cel putin 5 GB pentru a fi siguri ca puteti avea acces la aproape orice hub (unele hub-uri pun limita de acces in functie de cantitatea de informatie partajata). Aveti insa mare grija la ceea ce partajati. Nu introduceti in lista de directoare in care se afla documente private si locatia unde va tineti kit-urile pro­gramelor instalate. S-ar putea sa ajunga in mainile cui nu trebuie.

Mai avem de facut o singura setare. in campul Upload slots, introduceti valoarea 4 (veti permite patru download-uri simul­tane de pe calculatorul dumneavoastra). Ar trebui sa fie un minim necesar pentru func­tionarea corecta a lui DC++. Puteti sa confi­gurati mai amanuntit interfata si modul de rulare a lui DC++, dar cu setarile mentionate anterior il veti putea folosi fara probleme.

Prima conexiune

Dupa ce am configurat clientul DC++, este cazul sa facem prima conexiune. Pentru aceasta, avem nevoie de lista hub-urilor dis­ponibile. Apasand pe icon-ul cu un calcula­tor pe el, vom putea descarca o lista a hub-urilor publice. Observati ca ele sunt afisate in ordinea descrescatoare a numarului de utilizatori conectati. Pentru inceput, incer­cam sa ne conectam la hub-ul cu cel mai mare numar de utilizatori. Astfel vom avea acces la un numar mare de fisiere. Cu dublu clic pe numele unui hub ne vom conecta la acesta, bineinteles daca sunt disponibile slot-uri.

intr-o interfata asemanatoare cu cea a unui client IRC veti putea observa mesa­jele trimise de serverul ce joaca rolul de hub DC, dar si pe cele ale utilizatorilor.

Cititi cu atentie regulile fiecarui hub si conformati-va lor. Asa veti putea beneficia si alta data de o conexiune la el. in fereastra din dreapta ecranului sunt listati toti utili­zatorii conectati la acest hub, precum si ca­teva informatii suplimentare despre acestia.

Sa presupunem ca dorim sa cautam si sa descarcam cateva poze facute la cascada Niagara. Pentru aceasta, vom apela fereas­tra Search (apasati pe icon-ul cu o lupa sim­pla), in aceasta fereastra vom specifica cu­vantul Niagara ca string de cautare, apoi la File type selectam Picture si, cum dorim o imagine de calitate buna, vom specifica si acest lucru (dimensiune de cel putin 250 KB). Cu un clic pe butonul Searchvom. porni ca­utarea, in functie de latimea de banda dis­ponibila, timpul de afisare a rezultatelor cau­tarii va fi mai mare sau mai mic.

Daca vreunul dintre rezultate ne suge­reaza ca ar fi ceea ce cautam, il putem trece in lista de download cu un dublu clic.

Primul download

in partea de jos a ecranului, vor fi afisate in­formatii despre fisierul pe care tocmai l-am introdus in lista de download. in acest exemplu, DC++ ne comunica faptul ca uti­lizatorul de la care dorim sa descarcam fi­sierul cu o poza de la cascada Niagara nu are slot-uri disponibile pentru download. Putem sa asteptam pana cand se va elibera un slot sau putem incerca sa ne procuram unul. Nu este un lucru foarte civilizat, dar merita incercat in conditiile in care dorim foarte mult acel fisier si nu mai avem alta modalitate de a-1 procura. Prin clic dreapta pe utilizator, deschidem o fereastra de chat pm (Sendprivate message), prin care il pu­tem ruga sa ne mai deschida un slot. Daca dispunem de abilitati de comunicare si capa­citate de convingere, putem obtine un slot liber prin care sa facem download-ul. Toate fisierele pe care le-am selectat pentru down-load pot fi vazute in lista Downloadqueue. De aici puteti sa le stabiliti o prioritate mai mare pentru download sau chiar sa mai adau­gati cateva surse pentru a le creste viteza de download. Si, nu in ultimul rand, puteti sa le eliminati din lista daca nu mai doriti sa le descarcati.

Cautari personalizate

De acum inainte, poarta catre lumea file sharing-ului este larg deschisa, modul ei de folosire depinzand de fiecare dintre dum­neavoastra.Anterior, am mentionat ca fiecare cau­tare efectuata cu DC++ poate fi personali­zata prin aplicarea unor filtre cu privire la tipul fisierelor si dimensiunea lor. Recoman­darea mea este sa le folositi ori de cate ori este posibil, pentru ca in acest fel veti reduce semnificativ numarul fisierelor fake (false) afisate si veti putea gasi mai usor ce cautati.

DC++ poate sorta rezultatele cautarii dupa extensia fisierelor, avand predefinite optiunile Audio (pentru fisiere audio), Com-pressed (pentru arhive), Document (docu­mente DOC, TXT, XLS etc), Executable (fisiere executabile), Video (fisiere video), Picture (imagini) si Directory (directoare). in functie de ceea ce doriti sa cautati, alegeti tipul fisierului.

Atentie la download!

Ati vazut cum se configureaza si cum se fo­loseste clientul DC++. De aici inainte, numai dumneavoastra decideti ce doriti sa faceti cu el si ce tip de fisiere veti partaja in Inter-net. Trebuie sa fiti constienti de faptul ca ocupa o latime considerabila de banda si, daca nu sunteti singurul beneficiar al unei conexiuni la Internet, ar fi bine sa folositi DC++ conform unui program prestabilit. Si, nu in ultimul rand, atentie la ce fisiere descarcati. Unele pot incalca legea dreptului de autor, iar altele pot fi infectate cu virusi. Deci, atentie mare si trafic cat mai rapid.

Lista cu adrese de hub-uri

Pentru a obtine maximum de viteza, ar fi bine sa va conectati la hub-uri romnesti. O lista a celor online, la care se co­necteaza utilizatori din Romania, pu­teti obtine de la www.hublist.org. Tot ce trebuie sa faceti este sa selectati Romania din lista si dati o cautare. Va vor fi afisate hub-urile online din Ro­mania, fiecare avand un rating format din cinci stelute. Cu cat numarul stelu­telor colorate este mai mare, cu atat hub-ul respectiv este mai apreciat. Acelasi efect il obtineti si daca in cam­pul Filter din fereastra Public Hubs a lui DC++ introduceti string-ul ,,.ro'. Vor fi afisate doar hub-urile din Romania. Saufolositi www.google.com. Dati ca string de cautare DC++ romanian hub'. O sa obtineti link-uri catre site-uri ce listeaza adresele unor hub-uri DC++ din Romania.

Indiferent de modalitatea aleasa pen­tru cautarea hub-urilor din Romania, va recomand sa le introduceti in zona Fa-vorites.in fereastra de conectare la hub, dati comanda /fav. in mod automat, hub-ul va fi introdus in lista Favorites si se va deschide o conexiune la acesta, la fiecare pornire a clientului.Comenzi

Care pot fi date manual din DC++

Pe langa optiunile de configurare din inter­fata grafica, DC++ mai poate fi setat si cu cateva comenzi date manual, in ferestrele PM (private message). Acestea sunt:

/grant-Deschide un slot pentru utilizatorul cu care discutati in fereastra PM. /close -inchide fereastra activa, /help -Afiseaza mesajele Help. /refresh - Lista cu fisierele partajate este re­improspatata

/away <message> - Specifica ce mesaj va fi trimis automat celor ce va interpeleaza intr-o fereastra PM, in cazul in care ati activat optiu­nea AWAY.

/back - Dezactiveaza starea AWAY. /slots <#> - Schimba numarul sloturilor des­chise la <#>.

/clear - Sterge toate mesajele din fereastra de chat.

/ts -Afisarea orei in dreptul fiecarui mesaj poate fi activata sau dezactivata, /showjoins - Afiseaza/ascunde mesajele joins/parts din hub-ul curent, /search <string> - Cauta dupa <string>. /join <hub> - Conectare la <hub>. /dc++ - Afiseaza informatii despre DC++ si adresa URL de unde poate fi descarcat, /fav /favorite - Adauga un hub in lista Fa-vorites.,


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 821
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2021 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site