Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AccessAdobe photoshopAlgoritmiAutocadBaze de dateCC sharp
CalculatoareCorel drawDot netExcelFox proFrontpageHardware
HtmlInternetJavaLinuxMatlabMs dosPascal
PhpPower pointRetele calculatoareSqlTutorialsWebdesignWindows
WordXml


RETELE PRIVATE VIRTUALE

retele calculatoare

+ Font mai mare | - Font mai micDOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
Avantajele oferite de comunicatia fara fir
Cursuri CISCO - Regulament de functionare
PROTOCOLUL DE CONTROL AL TRANSMISIEI (TCP)
CERINTELE DE PROIECTARE ALE NIVEČLULUI RETEA
GEMBIRD 10/100Mbps ports router User manual
UTTLIZARELE RETELELOR DE CALCULATOARE
LAN-uri virtuale
Descrierea Fluctuatiilor de Tensiune in Networking si Conseciintele Acestora
RETELE DE CALCULATOARE
CAI FIZICE. TOPOLOGII DE BAZA


RETELE PRIVATE VIRTUALE

1.1. NOTIUNI GENERALE

In fiecare zi prin Internet se schimba modul in care comunicam, ne informam si modul in care se realizeaza afacerile.
Succesul Internetului a schimbat definitiv modul in care firmele construiesc si utilizeaza retelele de mare suprafata bazate pe IP. Aceste retele au evoluat in intraneturi, extraneturi, chiar retele particulare virtuale. Semnificatia acestor retele nu se reduce la simpla schimbare de nume. Ele permit proceselor de afaceri sa evolueze. O companie care poate gestiona evolutia cu succes a proceselor sale de afaceri are potentialul pentru imbunatatiri substantiale in ceea ce priveste postura sa competitionala. Cheia acestui succes este intelegerea posibilitatilor si limitarilor fiecarei tehnologii. Aceasta cunoastere ar trebui sa asigure contextul pentru aplicarea fiecarei tehnologii de retea. In mod ideal, tehnologiile de lucru in retea pot fi utilizate pentru a crea noi oportunitati, fara a expune compania la riscuri inutile.

Pe termen lung, diferentele dintre Internet, intraneturi si extraneturi vor fi probabil aproape elimişnate prin avansul tehnologic. Imbunatatirile aduse autentificarii la nivel retea, certificarii si (intr-o mai mica masura) criptarii vor furniza probabil companiilor posibilitatea de a moderniza parafocurile si alte perimetre fizice de aparare din jurul WAN-urilor lor. In locul acestora vor fi intraneturi si extraneturi detaliate logic. Cand se va ajunge la acest lucru, ne vom intoarce de unde am plecat. Diversele retele vor fi reintegrate intr-o retea unica, omniprezenta, cu subdiviziuni logice nu fizice. Aceste structuri logice sunt cunoscute ca retele particulare virtuale (VPN - virtual private network).

Conectarea prin retea privata virtuala este o noua tehnica pentru retelele de mare suprafata. VPN constituie un nou tip de sistem de acces pentru utilizatorii care se conecteaza telefonic de la mare distanta. Sistemele tip VPN permit utilizatorilor aflati la distanta sa se conecteze la reteaua lor prin intermediul Internetului. Aceasta se face prin crearea unui circuit ,,virtual' de la calculator la reteaua firmei; adica legatura respectiva le apare privata celorlalti utilizatori, chiar daca trece prin sistemul public al Internetului. Toate datele si informatiile care circula prin conexiune sunt codificate - cifrate -,-astfel incat nimeni altcineva sa nu le poata citi.

1.2. TEHNOLOGII VPN

Retelele private virtuale folosesc Internetul pentru a conecta mai multe retele LAN intre ele, printr-o conexiune sigura. Conexiunile VPN realizeaza acest lucru cu doua tehnologii importante: crearea de tunele si criptarea. Mai intai, o retea VPN creeaza un circuit ,,virtual' intre cele doua puncte conectate, prin intermediul Internetului. Apoi, foloseste metoda crearii de tunele pentru a infasura datele in protocolul (limbajul) Internetului - TCP/IP - astfel incat sa poata fi transportate cu usurinta. Prin criptare se codifica informatia trimisa, astfel incat numai destinatarul careia i se adreseaza s-o poata decodifica si citi.Trecerea prin tunel (tunneling) este procesul prin care au loc comunicatiile in cadrul limitelor unei structuri logice stabilite de un alt protocol de comunicatii. Aceasta poate rezolva diferite probleme ale retelei, de la nevoia de asigurare a securitatii datelor in tranzit, la depasirea incompatibilitatilor cu oricare dintre protocoalele sau schemele de adresare externe. Indiferent ce protocol este utilizat sau care este rolul tunelului, tehnica de baza ramane relativ aceeasi. In mod obisnuit, este utilizat un protocol pentru stabilirea conectivitatii cu o destinatie aflata la distanta si altul pentru incapsularea datelor si instructiunilor pentru transmisia prin tunel.

Un exemplu de utilizare a unui tunel pentru depasirea incompatibilitatilor dintre protocoale dar si dintre schemele de adresare, se gaseste in suita de instrumente Simple Internet Transition (SIT), care acompaniaza versiunea IPv6. Un instrument furnizat de Internet Engineering Task Force (IETF) pentru a facilita migrarea de la versiunea Internet Protocol 4 (IPv4) la versiunea 6 (IPv6) este o tehnica de trecere prin tunel. Aceste versiuni sunt suficient de diferite pentru a face imposibila interoperabilitatea directa. Interoperabilitatea este simulata aplicand trecerea prin tunel a IPv4 prin IPv6 si invers.

De asemenea, trecerea prin tunel asigura securitatea datelor la traversarea domeniilor nesigure prin furnizarea unui invelis, sau ambalaj protector. Un protocol de trecere prin tunel proiectat exclusiv in acest scop este Point-to-Point Tunneling Protocol.


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 720
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2022 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site