Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AccessAdobe photoshopAlgoritmiAutocadBaze de dateCC sharp
CalculatoareCorel drawDot netExcelFox proFrontpageHardware
HtmlInternetJavaLinuxMatlabMs dosPascal
PhpPower pointRetele calculatoareSqlTutorialsWebdesignWindows
WordXml


Definitia privind retele de calculatoare

retele calculatoare

+ Font mai mare | - Font mai micDefinitia privind retele de calculatoare

O retea de calculatoare este o colectie de calculatoare autonome si interconectate.
Prin calculatoare autonome intelegem calculatoare legate intre ele astfel incat se exclude relatia master/slave. Aceasta inseamna ca dintre doua calculatoare legate intre ele nici unul nu poate sa porneasca, sa opreasca sau sa controleze in mod fortat pe cel de al doilea.

Prin calculatoare interconectate intelegem doua sau mai multe calculatoare legate intre ele pentru a putea sa schimbe informatii intre ele. Conectarea se poate face prin: cablu torsadat, cablu coaxial, fibra optica, microunde sau sateliti de comunicatie.

Alaturi de notiunea de retea de calculatoare, informatica foloseste si notiunea de sistem distribuit.

Un sistem distribuit este o retea de calculatoare in care existenta mai multor calculatoare autonome nu este transparenta pentru utilizator. El nu vede mai multe procesoare; sistemul se prezinta ca un singur procesor virtual. Este sarcina sistemului de operare de a repartiza resursele pentru o aplicatie in executie. Aceasta inseamna ca sistemul de operare alege procesorul cel mai potrivit, sa transfere fisierele de intrare catre procesorul ales si sa depuna rezultatele in locul ales.Alocarea lucrarilor pe procesoare a fisierelor pe unitatile de discuri, transferul de fisiere si orice alta functie de sistem se face in mod automat intr-un sistem distribuit, pe cand intr-o retea de calculatoare utilizatorul se conecteaza explicit la un anumit calculator din retea (definit de adresa lui din retea), comanda explicit executia proceselor de calcul la distanta, transfera explicit fisierele, in general personalizeaza activitatea in retea. Intr-un sistem distribuit nu exista nimic explicit, totul este asigurat in mod automat fara cunostinta utilizatorului.

Un sistem distribuit este construit peste o retea de calculatoare cu scopul de a asigura acesteia un grad mai mare de coeziune. Diferenta majora intre un sistem distribuit si o retea de calculatoare este la nivelul sistemului de operare nu la nivelul echipamentelor.


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 794
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2021 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site