Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AccessAdobe photoshopAlgoritmiAutocadBaze de dateCC sharp
CalculatoareCorel drawDot netExcelFox proFrontpageHardware
HtmlInternetJavaLinuxMatlabMs dosPascal
PhpPower pointRetele calculatoareSqlTutorialsWebdesignWindows
WordXml


Echipament pentru crearea retelelor de calculatoare

retele calculatoare

+ Font mai mare | - Font mai micEchipament pentru crearea retelelor de calculatoare

Placa cu interfata de retea (Network Interface Card)

Articol principal: Placa de retea

O placa de retea, adapter de retea sau placa cu interfata de retea este piesa care a fost proiectata petru a permite calculatoarelor de a comunica printr-o retea de calculatoare. Ea pemite acces fizic la resursele retelei. Reteaua permite utilizatorilor de a crea conexiuni cu alti utilizatori pe doua cai prin cablu sau prin tehnologia fara fir(wireless).
Repeater

Imagine:Repeater.PNG

Un repeter cu tehnologia fara fir

Un radio repeater

Repeater-ul este un dispozitiv electronic care primeste semnale apoi le retransmite la un nivel mai inalt/sau la o putere mai mare, sau peste cealalta parte a unei obstructii, pentru ca semnalul sa poata acoperi zone mari fara degradarea semnalului.

Terminologia „repeater” cu provenienta din telegrafie si se refera ca un dispozitiv electromecanic folosit pentru a retransmite semnale telegrafice. Aceasta definitie a continuat in telefonie li si in sisteme de transport de date.

In telecomunicatii, definitia de repeater are urmatoarele sensuri standardizate:

  • Un dispozitiv analogic care amplifica semnalul de intrare indiferent de natura sa (ananlog sau digital)
  • Un dispozitiv numeric care amplifica, redimensioneaza sau produce o combinatie din aceste functiii la intrarea semnalului digital pentru retransmisie.

Ethernet Hub

Ethernet Hub

Un hub de retea este un dispozitiv pentru conectarea altor dispozitive fie prin cablu rasucit (twisted pair) sau fibra optica, legatura data permite care reteaua sa se comporte ca un singur segment de retea. Hub-urile functioneaza la nivelul unu (nivelul fizic) a sistemului de referinta OSI. Hub-ul este responsabil pentru a retransmite semnalul in caz de blocarea lui spre toate port-urile hub-ului. Hub-urile des vin cu connectoare BNC si/sau AUI pentru a permite conectarea la asa segmente de retele cum ar fi : 10BASE2 sau 10BASE5. Aparitia switch-urilor practic au scos de pe piata hub-urile dar ele totusi sunt intilnite in conexiuni mai vechi si in aplicatii mai specializate.Detalii Tehnice

O retea Ethernet unita prin hub-uri se comporta ca o retea partajata, fiindca la un moment numai un dispozitiv poate transmite cu succes datele, iar fiecare gazda este responsabila de coliziunea datelor si retransmiterea semnalului. In general hub-urile sint dispozitive de transmitere de date cu randament scazut. Hub-urile nu duc evidenta despre traficul care trece prin ele, orice pachet de date care inta prin unul din porturile disponibile este transmis spre celelalte porturi (diferit de cel prin care a intrat pachetul de date). Pentru ca fiecare pachet de date este transportat print celelalte porturi, are loc asa numitul proces de coliziune a datelor care impiedica la fluxul normal a traficului de date. Necesitatea gazdelor (host) pentru detectarea coliziunilor de date limiteaza numarul de hub-uri si marimea retelei. Pentru retele de 10Mbit/s, pina la 5 segmente (4 hub-uri) sunt permise intre doua statii de lucru finale. Pentru retele de 100Mbit/s, este redusa pina la 3 segmente (2hub-uri) intre doua terminale finale si acest lucru este permis daca rata de intirziere a semnalului este la un nivel scazut.

Multe hub-uri detecteaza probleme tipice, asa cum ar fi colisiuni excesive pe unele porturi. Desi retele Ethernet pe baza de hub-uri sunt in general mai robuste (rezistente) decit retele Ethernet pe baza de cablu coaxial, unde un dispozitiv cu malfunctiuni poate deactiva un segment intreg. Chiar daca nu este partitionat automat, depanarea hub-ului este o procedura mai usoara fiindca indicatorii de activitate situati pe dispoziutiv poate reflecta sursa problemei, sau in ultimul caz dispozitivele pot fi deconectate de la hub pe rind cite unul, mult mao usor decit cablul coaxial.

Aplicarea

Istoric, motivul principal pentru cumpararea de hub-uri, a fost pretul redus in comparatiei cu switch-urile . Dar situatia s-a schimbat cind peturile la switch-uri a scazut considerabil, dar in pofida acestui fapt hub-urile sunt utile in anumite situatii speciale:

Un analizator de protocoale conectat la un switch nu intotdeauna poate primi toate pachetele dorite fiindca switch-ul separa porturile in diferite segmente. Conectarea analizatorul de protocol la un hub permite de a vedea tot traficul de pe segment. (Switch-urile mai scumpe se poate de configurat pentru a permite un port pentru sa asculte traficul de la un alt port. Aceasta se numeste port mirroring. Cu toate acestea, aceasta configurare e mai costisitoare decit hub-ul.) Asa numitele Computer Clusters necesita ca fiecare membru de computer sa poata primi tot traficul care duce spre clustere. Un hub va face acest lucru natural; folosind un parametru de punere in aplicare necesita trucuri speciale. In cazul in care un parametru este accesibil pentru utilizatori finali de a face conexiuni, de exemplu, intr-o sala de conferinte, un utilizator fara exprerienta, neglijent(sau saboteur) poate deactiva reteaua prin conectarea la reteaua a doua porturi impreuna, determinand o bucla. Aceasta situatie poate fi prevenita prin utilizarea unui hub, in cazul dat bucla va deconecta alti utilizatori de la hub, dar nu restul retelei. (De asemenea, poate fi prevenita prin cumpararea de a unui switch care poate detecta si solutiona problemele cu buclele, de exemplu, prin punerea in aplicare a Spanning Tree protocol.)


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 911
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2022 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site