Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AccessAdobe photoshopAlgoritmiAutocadBaze de dateCC sharp
CalculatoareCorel drawDot netExcelFox proFrontpageHardware
HtmlInternetJavaLinuxMatlabMs dosPascal
PhpPower pointRetele calculatoareSqlTutorialsWebdesignWindows
WordXml


Elemente ale unei retele

retele calculatoare

+ Font mai mare | - Font mai micElemente ale unei retele

Topologia unei retele se refera la modul in care sunt legate calculatoarele sau echipamentele in retea. Topologia poate sa fie de tip magistrala, inel sau stea.
Topologia de tip magistrala presupune existenta unei linii de comunicatie centrale (numita magistrala) la care se conecteaza toate echipamentele.

Topologia de tip inel (prezentata) in figura de mai jos este folosita mai mult in retelele de tip Token Ring.

Topologia de tip stea presupune conectarea tuturor echipamentelor la un punct central din care conexiunile pornesc ca razele unei stele.

Protocolul de comunicatii stabileste setul de reguli pe care trebuie s ail indeplineasca comunicarea in cadrul retelei. In cadrul unei retele Ethernet protocolul folosit este TCP/IP, iar o retea de tip Token Ring foloseste protocolul IPX/SPXArhitectura unei retele poate sa fie de tip peer-peer (de la egal la egal) sau client-server. Cand toate nodurile sunt egale intre ele, iar resursele sunt partajate in mod egal, reteaua este de tip peer-to-peer. Cand in cadrul retelei exista un server care controleaza activitatea retelei si pastreaza programele si fisierele, atunci ea este de tip client-server.

Serverele in cadrul retelei au rolul de a pastra resurse, de a controla si coordona servicii care sunt partajate de restul echipamentelor din retea. Notiunea de server presupune o aplicatie software care gestioneaza resursele care trebuie partajate. Pe un calculator din retea poate fi un singur server (server dedicat) de exemplu server de baze de date, server de comunicatii, server de aplicatii, web server, sau pe acelasi calculator pot exista simultan mai multe servere.


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 621
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2021 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site