Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AccessAdobe photoshopAlgoritmiAutocadBaze de dateCC sharp
CalculatoareCorel drawDot netExcelFox proFrontpageHardware
HtmlInternetJavaLinuxMatlabMs dosPascal
PhpPower pointRetele calculatoareSqlTutorialsWebdesignWindows
WordXml


Punti aflate la distanta

retele calculatoare

+ Font mai mare | - Font mai micPunti aflate la distanta

Puntile sunt de cele mai multe ori folosite pentru conectarea a doua (sau mai multe) LAN-uri aflate la distanta unele de altele. De exemplu, o companie poate avea fabrici in mai multe orase, fiecare dintre acestea cu propriul sau LAN. Ideal ar fi ca toate aceste LAN-uri sa fie interconectate pentru ca sistemul in intregime sa functioneze ca un marc LAN.
Acest tel poate fi atins punand cate o punte fiecarui LAN si conectand puntile in perechi cu linii punct-la-punct (de exemplu linii inchiriate de la o companie de telefoane). Un sistem simplu, cu trei LAN-uri, este prezentat in fig. 4-45. Aici se aplica algoritmul de dirijare obisnuit. Cel mai simplu este sa sc priveasca cele trei linii punct-la-punct ca LAN-uri fara gazde. Adica, un sistem obisnuit de sase LAN-uri interconectate prin patru punti. Nimic din ce am studiat pana acum nu spune ca un LAN trebuie sa aiba gazde.

Pe liniile punct-la-punct pot fi folosite diverse protocoale. O posibilitate este alegerea unui pro­tocol de legatura de date punct-la-punct standard, cum ar fi PPP, punand cadre MAC complete in campul de informatie utila. Aceasta strategie functioneaza cel mai bine daca I-AN-urile sunt identice si singura problema este transmiterea cadrelor la LAN-ul care trebuie. Alta posibilitate este elimina­rea antetului si a incheierii cadrelor MAC la puntea sursa, punand ceea ce a mai ramas in campul de informatie utila al protocolului punct-la-punct. Un nou antet si o noua incheiere MAC pot fi apoi generate la puntea destinatie. Un dezavantaj al acestei abordari este ca suma de control care ajunge la puntea destinatie nu este cea calculata de gazda sursa, existand posibilitatea ca erori cauzate de biti eronati in memoria unei punti sa nu fie detectati.Punte

Fig. Punti aflate la distanta folosite pentru a interconecta LAN-uri indepartate.


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 487
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2022 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site