Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AccessAdobe photoshopAlgoritmiAutocadBaze de dateCC sharp
CalculatoareCorel drawDot netExcelFox proFrontpageHardware
HtmlInternetJavaLinuxMatlabMs dosPascal
PhpPower pointRetele calculatoareSqlTutorialsWebdesignWindows
WordXml


FISIERE SI FOLDERE (DIRECTOARE) - GENERALITATI

windows

+ Font mai mare | - Font mai micDOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
FISIERE SI FOLDERE (DIRECTOARE) - GENERALITATI
Operatii care pot fi efectuate asupra fisierelor
Tutorial de instalare si configurare VMware pentru Windows
Configurare Internet Explorer
Instalarea unor noi elemente hardware si software
Instalarea unor noi fonturi in calculator – programul Fonts
Configurare Windows XP
GHID DE OPTIMIZARE WINDOWS XP
STARTUL
Alte comenzi din menu-ul superior


fisiere si foldere (directoare) - GENERALITATI
My Computer

Se lanseaza My Computer cu dublu clic pe icoana de pe desktop. Fereastra lui My Computer contine cate o icoana pentru fiecare driver de disc. Exista, de asemenea icoane, pentru Control Panel si pentru imprimanta.

Ce este My Computer ?

Pentru a vedea ce este stocat pe driver-ul C se da dublu clic pe icoana sa. Fereastra se va schimba si va prezenta continutul driver-ului C; ea contine doua tipuri de icoane, unul reprezinta fisierele, altul reprezinta fisierele grupate in foldere (directoare).

Folderele (directoarele)

Pe masura crearii a tot mai multe fisiere, este bine ca acestea sa fie grupate pentru a putea fi gasite (regasite) mai usor. Ele pot fi grupate in foldere. Un folder (director) continut in alt folder (director) se numeste subfolder (subdirector).

Deschiderea folderelor (directoarelor)

Pentru deschiderea unui folder se da dublu clic pe icoana lui. Inchiderea unui folder se face prin clic pe butonul Up One Level.

Deschiderea unui fisier

Se poate deschide un fisier din fereastra My Computer dand dublu clic pe icoana sa.

Windows Explorer

Acest program ofera un mod alternativ pentru vizualizarea informatiilor inmagazinate pe calculator. Acest program se lanseaza dand clic pe numele lui in “menu”-ul Programs.

Pentru ca icoanele sa incapa in fereastra Windows Explorer, se deschide “menu”-ul View si se selecteaza din acesta optiunea Small Icons.Fisiere FoldereArbori si ramificarea acestora

Fig.   Explorarea foldere-lor

Arborii si ramurile

Fereastra Windows Explorer este impartita in doua. In partea stanga sunt pozitionate icoanele pentru driver-ele de disc si unele articole de desktop (Control panel, Printers, Recycle Bin, My Briefcase, ), asezate intr-o structura ce seamana cu un arbore cu linii ca niste ramuri ce ies dintr-un trunchi. In partea dreapta a ferestrei Windows Explorer este prezentat continutul driver-ului sau al folder-ului evidentiat in stanga.

Explorarea

Pentru a deschide un anumit folder (director) in Windows Explorer se da clic pe numele acestuia in partea stanga a ferestrei. In acest moment icoana folder-ului / driver-ului ales se schimba intr-o icoana de folder/driver deschis, iar continutul sau este prezentat in sectiunea din dreapta a ferestrei.

Ramificarea

Un semn „+” in stanga unui folder arata ca acesta are subfoldere. Pentru a vedea subfolderele, dispuse ca si ramurile unui arbore, se da clic pe semnul „+”. Acesta se va schimba intr-un semn „–“ si apare un nou set de ramuri (subfoldere, fisiere). Pentru a inchide folderul se da clic pe semnul „–“. Daca un folder nu are semnul „+”, respectiv „–“ , inseamna ca nu contine subfoldere.

Deschiderea unui fisier

Pentru deschiderea unui fisier, din programul Windows Explorer, se da dublu clic pe icoana sa din partea dreapta a ferestrei.


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 878
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2021 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site