Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AccessAdobe photoshopAlgoritmiAutocadBaze de dateCC sharp
CalculatoareCorel drawDot netExcelFox proFrontpageHardware
HtmlInternetJavaLinuxMatlabMs dosPascal
PhpPower pointRetele calculatoareSqlTutorialsWebdesignWindows
WordXml


CREAREA REFERINTELOR INCRUCISATE

word

+ Font mai mare | - Font mai micCREAREA REFERINTELOR INCRUCISATE

Referintele incrucisate (cross reference) sunt siruri de text care fac trimitere la alte locuri in document. Ele sunt afisate de obicei cu caractere cursive sau intre paranteze, indicand o anumita locatie din document, cum ar fi un capitol sau un numar de pagina. In cazul in care structura documentului se modifica, Word-ul modifica automat referintele locatiilor.Iata pasii pe care trebuie sa-i parcurgi pentru a crea referinte incrucisate:

n           Plaseaza punctul de inserare in locul in care doresti inserarea referintei incrucisate. Tasteaza textul care face trimiterea, urmat de un spatiu (de exemplu „Vezi” sau „Vezi pagina”).

n           Din meniul Insert selecteaza optiunea Cross-reference (Referinta incrucisata). Se deschide caseta de dialog Cross-Reference.

n           Lista Reference type (Tip de referinta) cuprinde tipul de articol la care faci trimiterea. In exemplul dat este selectat Heading (titlu), iar in lista For which heading (Pentru care titlu) sunt prezentate toate titlurile cuprinse in document, astfel ca executand un clic pe un element al listei sa indici locul unde sa se faca saltul. Poti face trimitere spre semne de carte (bookmark), note de subsol (footnote), tabele (table), etc.

n           Lista Insert reference to (Inserare referinta la) iti da posibilitatea sa specifici ce informatie doresti sa fie afisata in referinta. Poti afisa o referinta la textul titlului (Heading text), la un numar de pagina (Page number), la numarul unui articol dintr-o lista, etc.n           Selecteaza caseta de validare Insert as hyperlink (Inserare ca hiperlegatura) pentru ca referinta sa fie inserata sub forma unei hiperlegaturi.

n           Selecteaza sau deselecteaza caseta de validare Include above/below (Adauga deasupra/dedesubt) pentru ca aceste cuvinte sa fie sau nu insearte, in functie de pozitia relativa a articolului la care se face referire.

n           Apasa butonul Insert pentru ca referinta sa fie inserata. Caseta de dialog ramane deschisa, dandu-ti posibilitatea sa inserezi si alte referinte.

n           Inchide caseta de dialog Cross-reference apasand butonul Cancel .

O referinta incrucisata este inregistrata de editorul Word ca un camp. Pentru a afisa numele campului selecteaza meniul Tools, apoi Options, eticheta View si bifeaza caseta de validare Field Codes (Coduri de camp).

Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1141
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2023 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site