Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AccessAdobe photoshopAlgoritmiAutocadBaze de dateCC sharp
CalculatoareCorel drawDot netExcelFox proFrontpageHardware
HtmlInternetJavaLinuxMatlabMs dosPascal
PhpPower pointRetele calculatoareSqlTutorialsWebdesignWindows
WordXml


CREAREA SI MODIFICAREA UNUI INDEX

word

+ Font mai mare | - Font mai micCREAREA SI MODIFICAREA UNUI INDEX

Atunci cand lucrezi cu documente lungi ai nevoie sa te deplasezi rapid in cadrul lor. Exista mai multe instrumente care iti usureaza navigarea prin document, cum ar fi tabela de materii (cuprinsul), un tabel de figuri, un index sau referintele incrucisate.

Editorul Word are incorporate facilitati care permit crearea relativ simpla a unor componente ajutatoare pentru navigare:
n           Tabela de materii (Table of Contents – TOC) prezinta o lista cu toate titlurile de diferite niveluri (ai invatat despre aceasta in Cursul III-RPB-041-03);

n           Tabelul de figuri (Table of Figures - TOF) prezinta o lista cu toate figurile din document;

n           Tabel de trimiteri (Table of Authorities – TOA) prezinta lista cu cazuri citate in documente juridice, autori sau titluri de carti citate, etc.;

n           Index – prezinta in ordine alfabetica intrari identificate, cu numerele de pagina respective.

n           Referintele incrucisate (Cross-Reference) – indruma cititorul spre anumite parti ale documentului, pentru a obtine mai multe informatii despre un anumit subiect.

Indexul este creat ca un camp de mari dimensiuni, colectand intrari pe care le-ai identificat folosind markere speciale pentru index sau cuvinte sau expresii din liste create separat.

CREAREA UNUI INDEX DIN TEXTE MARCATE

Cum creezi indexul? Parcurgand de sus pana jos un document, marcheaza fiecare cuvant care trebuie sa apara in index. Plaseaza apoi cursorul in locul in care doresti sa apara indexul (de obicei se plaseaza la sfarsitul documentului) si da comanda de inserare index. Sa luam pe rand fiecare pas si sa detaliem.

n           Selecteaza textul pe care doresti sa-l marchezi.

n           Selecteaza optiunea Index and Tables din meniul Insert. In caseta de dialog Index and Tables selecteaza eticheta Index si apasa butonul Mark Entry. Se deschide caseta de dialog Mark Index Entry (poti deschide direct aceasta caseta apasand combinatia de taste Alt+Shift+X).

n           Cuvantul selectat apare in campul Main entry: (Textul principal al intrarii). Efectueaza un clic pe butonul Mark All pentru a marca toate aparitiile cuvantului selectat in document sau butonul Mark pentru a marca doar aceasta aparitie a lui.

n           Caseta de dialog Mark Index Entry ramane deschisa dupa marcarea unei intrari, permitandu-ti sa continui marcarea altor cuvinte. Pentru aceasta vei naviga in document mai departe si vei apasa butonul Mark sau Mark All de cate ori intalnesti un cuvant pe care doresti sa-l inscrii in index sau pentru a-i inregistra toate aparitiile.

n           Efectueaza un clic pe butonul Cancel atunci cand ai terminat si doresti inchiderea ferestrei.

CASETA DE DIALOG MARK INDEX ENTRY

In caseta de dialog Main entry apare cuvantul pe care l-ai selectat. Ai posibilitatea sa selectezi si sa editezi acest text.

Atunci cand doresti sa inregistrezi sinonime pentru o intrare de index procedezi astfel:

n           Selectezi textul si il inregistrezi ca intrare de index apasand butonul Mark;

n           Editezi in caseta Main entry cuvantul sinonim si apesi butonul Mark;

In exemplul dat cuvantului „modificarile” iau fost inregistrate ca sinonime „schimbarile” si ”transformarile”, prin editarea in caseta Main entry;

n           Repeti daca doresti acest pas sau treci mai departe, localizand o alta intrare de index.

In caseta de dialog Subentry: inregistreaza intrarile secundare, adica acele intrari de index care sunt indentate sub o intrare principala, de ordin mai general.In exemplul urmator cuvantului „modificarile” din text i-au fost inregistrate ca intrari secundare cuvintele: „continutului”, „unui capitol” si „unui pragraf”. In index acestea sunt indentate sub cuvantul „modificarile”.

Iata cum realizezi acest lucru:

n           Selecteaza textul intrarii principale (in exemplul dat cuvantul „modificarile”);

n           Deschide caseta de dialog Mark Index Entry (poti apasa combinatia de taste Alt+Shift+X). Cuvantul selectat este afisat in caseta Main entry (intrarea principala);

n           Tasteaza textul intrarii secundare in caseta Subentry: (de exemplu „continutului”);

n           Efectueaza clic pe butonul Mark;

n           Daca vrei sa mai introduci un text secundar pentru aceeasi intrare principala („modificarile”), tasteaza textul in caseta Subentry: (de exemplu: „unui capitol”). Poti repeta acest pas de cate ori doresti, functie de cate intrari secundare mai doresti sa introduci in index.

Zona Options iti permite sa specifici locatia unde va fi afisata o intrare de index.

n           Cross-reference (referinta incrucisata) face trimiterea nu la un numar de pagina, ci la o alta intrare din index. Cuvantul See (vezi) apare deja in aceasta caseta, urmand ca tu sa specifici doar numele referintei incrucisate la care sa se faca trimiterea (in exemplul dat pentru intrarea principala „modificarilor” referinta se numeste „PRECIZARE”).

n           Current page (Pagina curenta) – este optiunea prestabilita. Cand ai localizat o intrare de index, editorul Word ii inregistreaza pagina pe care se situeaza ea. Folosind butonul Mark All automat se creeaza o lista cu toate paginile in care este localizat respectivul cuvant (respectiva intrare).

n           Page range Bookmark (Semn de carte pentru un domeniu de pagini) - iti permite sa specifici pentru o intrare de index un domeniu de pagini. Pentru aceasta:

Selecteaza domeniul de pagini din document;

Insereaza un semn de carte Insert => Bookmark

Deschide fereastra de dialog Mark Index Entry (pentru rapiditate foloseste combinatia de taste Alt+Shift+X) si selecteaza caseta Page range Bookmark.

In caseta Main entry indica textul intrarii principale pentru index (in exemplul dat „Tutea”).

Selecteaza Page range Bookmark si din lista derulanta selecteaza numele semnului de carte.

Apasa butonul Mark si apoi inchizi fereastra sau reiei pentru alt domeniu.

Cand va fi creat indexul, pentru aceasta intrare va fi indicat tot domeniul de pagini.

Page Number Format (Formatarea numarului de pagina) – iti permite sa formatezi intrarile de index folosind caractere aldine sau cursive pe masura ce le creezi.


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 987
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2022 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site