Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AccessAdobe photoshopAlgoritmiAutocadBaze de dateCC sharp
CalculatoareCorel drawDot netExcelFox proFrontpageHardware
HtmlInternetJavaLinuxMatlabMs dosPascal
PhpPower pointRetele calculatoareSqlTutorialsWebdesignWindows
WordXml


Crearea diagramelor pentru imbunatatirea aspectului documentelor

word

+ Font mai mare | - Font mai micDOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
LISTE CU MARCATORI SI LISTE NUMEROTATE
Tehnoredactare. Tehnoredactare computerizata. Procesor de texte. Document
IMPRIMAREA FISIERELOR
SORTAREA LISTELOR SI A PARAGRAFELOR
Interfata programului Word
MODIFICAREA TIPURILOR DE CARACTERE
EDITORUL WORD - LABORATOR
Fonturi, chenare si umbre
PERSONALIZAREA BARELOR DE UNELTE
Tiparirea plicurilor si a etichetelor


Crearea diagramelor pentru imbunatatirea aspectului documentelor

Diagramele si graficele sunt instrumente de mare valoare in ilustrarea datelor.

Programul Word nu creeaza diagrame, ci utilizeaza un program numit Microsoft Graph, care se gaseste in pachetul MSOffice si este instalat in mod prestabilit.
Se gasesc mai multe metode de includere a unei diagrame intr-un document Word:

a)      Crearea diagramelor cu ajutorul Microsoft Graph – se plaseaza cursorul acolo unde doriti sa apara diagrama; se deschide meniul Insert si se selecteaza Object; in caseta de dialog Object se executa clic pe fisa Create New; din caseta Object Type se alege Microsoft Graph’9 Chart; se alege OK si va aparea o diagrama cu coloane si o fereastra Data Sheet, care contine date exemplu care se inlocuiesc pentru a crea propria diagrama. Butoanele si comenzile sunt schimbate acum, barele de instrumente ajutandu-ne la lucrul cu diagrame. Se poate alege tipul de diagrama mergand cu sageata in jos in dreptul butonului Chart Type de pe bara de instrumente standard. Se alege tipul dorit si se formeaza dupa bunul plac. Figura pag.291 – utilizarea MS

b)      Lipirea unei diagrame intr-un document Word – diagramele create in alte aplicatii pot fi lipite in Word, acest lucru se face astfel: se deschide programul si documentul in care este stocata diagrama si se selecteaza aceasta; se deschide meniul Edit si se selecteaza Copy; se trece in documentul Word si se plaseaza punctul de insertie unde se doreste aparitia diagramei; se deschide meniul Edit si se selecteaza Paste; diagrama este inserata si poate fi modificata si deplasata la fel ca o imagine; daca se doreste ca diagrama sa fie automat actualizata cand sunt modificate datele originale se deschide meniul Edit, se selecteaza Paste Special, iar din caseta de dialog se alege Paste Link si se executa clic pe OK.

c)      Inglobarea unei diagrame – este o alternativa la plasarea unei diagrame existente intr-un document; pentru succesul unei inglobari se urmaresc pasii:

Se plaseaza punctul de insertie acolo unde se doreste diagrama;

Se deschide meniul Insert si se selecteaza Object;

Se selecteaza din caseta de dialog Create From File;In caseta File Name se introduce numele fisierului sau se alege Browse pentru a-l selecta;

Dupa ce se elimina semnul de validare din dreptul optiunii Link to File, Word va ingloba fisierul in document;

Se alege OK.

Apoi diagrama poate fi modificata executand dublu clic in mijlocul diagramei obtinand barele de instrumente si comenzile din meniu pentru formatare.

Pentru a schimba culoarea barelor, a liniilor sau a zonelor se executa dublu clic pe un obiect si se deschide caseta de dialog Format Data Series.

Pentru a modifica formatul numeric al valorilor din diagrama se executa dublu clic pe axa valorilor (axa y) si se deschide caseta de dialog Format Axis de unde se alege fisa Number.

Pentru a preciza valorile minime si maxime se executa tot dublu clic pe axa valorilor si din caseta Format Axis alegeti fisa Scale.

Pentru a schimba aspectul sau pozitia legendei se executa dublu clic pe ea pentru a deschide caseta de dialog Format Legend.

In fisa Patterns se stabileste stilul bordurii si culoarea ei de fundal, iar in fisa Font se stabileste fontul, iar in Placement locul legendei in grafic.

Pentru a adauga titluri la axele valorilor si categoriilor se executa clic pe meniul Chart si din acesta se selecteaza Chart Options pentru a deschide caseta Chart Options. De aici se selecteaza fisa Titles si se introduce titlul in caseta Category Axis sau Value Axis. Pentru titlul diagramei se introduce textul in caseta Chart Title si se executa clic pe OK.


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 570
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2021 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site