Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AccessAdobe photoshopAlgoritmiAutocadBaze de dateCC sharp
CalculatoareCorel drawDot netExcelFox proFrontpageHardware
HtmlInternetJavaLinuxMatlabMs dosPascal
PhpPower pointRetele calculatoareSqlTutorialsWebdesignWindows
WordXml


Facilitati Word in raport cu Word Perfect

word

+ Font mai mare | - Font mai micDOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
Elemente de baza
Formatarea paragrafelor
Deschiderea unui document
Moduri de afisare intr-un document
Imbinarea corespondentei in Word 2003
Procesare texte/imagini
Examinarea inainte de tiparire si tiparirea documentelor
Alte utilitare ale MS Word
Copierea, stergerea si mutarea textului
Spelling and Grammar


Facilitati Word in raport cu Word Perfect

Un alt procesor de texte extem de puternic este procesorul Word Perfect din pachetul Corel Perfect Office.

Word Perfect este un procesor de texte foarte performant, dispunand de facilitati cu totul deosebite, dar relativ dificil de insusit. Acest procesor dispune de resurse puternice referitoare la editare, asezare in pagina, arhivare, imprimare si ofera posibilitati de sortare, fuzionare a documentelor, de gestionare a imprimantelor, de salvare automata pe disc la intervale de timp prestabilite.
La fel ca si Microsoft Word, Word Perfect prezinta o interfata directa cu utilizatorul prin intermediul meniurilor care afiseaza pe ecran optiunile dorite.

Voi prezenta in urmatorul tabel facilitatile acestor doua importante procesoare profesionale de texte: MS Word si Word Perfect.

MS Word

Word Perfect

Se observa la afisarea ferestrelor Word si Word Perfect aceleasi elemente constitutive ca si pentru celelalte aplicatii Windows ce cuprind: bara de titlu, bara de meniu, bara de unelte standard, bara de formatare, ruleta (optional), zona de lucru propriu-zisa, bara cu unelte de desenare.

Pentru varianta Word bara cu unelte de desenare se gaseste in partea de jos a ecranului.

Tot in Word se gaseste bara de programe Windows care afiseaza aplicatiile active si ora curenta fiind utila pentru comutarea intre diversele programe.

Word dispune in plus de o bara pentru crearea formularelor Web Web Tools.

La varianta Word Perfect uneltele de desenare se gasesc incluse in partea de sus, toate elementele fiind adunate pe trei bare.

Elementul de noutate este aparitia automata a unei bare de instrumente specifice la selectarea unui anumit obiect. De exemplu selectarea unei figuri va conduce la afisarea unei bare de instrumente Graphics.

O noutate importanta in varianta 2000 a procesorului Word este posibilitatea crearii paginilor Web, a hiperlegaturilor care ne trimit spre o alta locatie din acelasi document sau dintr-un alt fisier, a conferintelor on line. Cei carora le pace sa lucreze cu acest tip de pagini vor aprecia la maximum noile instrumente Web aflate si in Internet Explorer pentru a naviga prin Web.

Ambele programe dispun de utilizarea automata a parametrilor prestabiliti de asezare in pagina, de paginarea automata, facilitati de tiparire ai unui text cu minimum de comenzi, previzualizarea documentului de tiparit, dispun de un editor de ecuatii, de instrumente de creare a graficelor si desenelor; dispun de o lista fonturi substantiala care ne permit alegerea potrivita, contin un dictionar si un indreptar ortografic; posibilitatea inserarii in ambele programe a textelor si desenelor realizate cu alte pachete de programe.

Verificarea ortografica din Word este foarte performanta, putand verifica si corecta greseli mai mari pe masura ce le tastam, cum ar fi cnoduita. Dispunand si de facilitatea Auto Correct care semnaleaza automat greselile subliniindu-le si de dictionarul de sinonime si antonime destul de complex, putem fi siguri ca documentul nostru va fi de cea mai buna calitate. Verificarea ortografica din varianta 2000 invinge de departe Word Perfect.In Word Perfect greselile care sunt semnalate si corectate usor sunt cele simple cum ar fi hte in loc de the; celelalte greseli mai complexe trebuie corectate atent de utilizatori.

Tiparirea din Word este o experienta noua pe langa formatarea paginii in functie de formatul hartiei (presupunand un document format Letter ce trebuie tiparit pe A4).

Acum se pot tipari mai multe pagini ale documentelor pe aceeasi foaie de hartie pana la 16. Puteti fi siguri ca acum rezultatul este acelasi cu aspectul de pe ecran, adica daca avem 15 pagini de format Letter tot 15 vom avea si tiparite pe A4.

Crearea notelor de subsol, a antetelor, a tabelelor, a desenelor este posibila in ambele programe aproximativ asemanator, de asemenea scrierea in coloane e posibila in programul prezentat din meniul Format.

Word Perfect detine un instrument de editare a ecuatiilor gasindu-se aici comenzi si simboluri necesare scrierii formulei.

Ecuatia apare afisata direct in forma finala pe masura ce se editeaza.

O alta facilitate fata de procesorul adversar, ca sa-l numim asa pe Word Perfect, este existenta variantei in limba procesorului MS Word, ceea ce usureaza munca utilizatorilor care nu cunosc foarte bine limba engleza. Astfel se vor putea aprofunda cunostintele despre Word mult mai rapid si mai usor. 

Pentru Word Perfect exista doar o varianta in limba engleza, ceea ce necesita existenta unui vocabular de baza al limbii engleze pentru a ne putea descurca cu toate elementele programului Word Perfect (varianta 7,9).

O alta imbunatatire subtila din Word 2000 este ca acum pe bara de aplicatii Windows numele fisierului este afisat inaintea numelui aplicatiei. Acest fapt usureaza gasirea elementelor dorite pe o bara de aplicatii aglomerata.

Amandoua programele MS Word si Word Perfect sunt programe profesionale de tratare a textelor si chiar daca ani de-a randul piata mondiala a fost dominata de Word Perfect, iar acesta continua sa fie foarte performant; firma Microsoft a reusit sa iasa victorioasa din lupta ce dureaza de la inceputul firmei si sa se impuna fara doar si poate prin varianta 2000 a programului Word. Cei mai multi utilizatori utilizeaza varianta Word in special datorita facilitatilor prezentate in tabelul anterior, si bineinteles ca au ramas fidele si programului Word Perfect care continua sa-i faca concurenta preferatului meu.


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 773
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2021 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site