Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AccessAdobe photoshopAlgoritmiAutocadBaze de dateCC sharp
CalculatoareCorel drawDot netExcelFox proFrontpageHardware
HtmlInternetJavaLinuxMatlabMs dosPascal
PhpPower pointRetele calculatoareSqlTutorialsWebdesignWindows
WordXml


Inserarea imaginilor in documentul dumneavoastra

word

+ Font mai mare | - Font mai micDOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
Elemente de baza
Dati-i textului un nou aspect
CREAREA, APLICAREA SI EDITAREA MACROCOMENZILOR
Comenzile Word accesate din meniuri
Inserarea imaginilor in documentul dumneavoastra
Lucrul cu tabele in MS Word
Operare si utilizare
Fonturi, chenare si umbre
MS Word. Elemente de editare de texte si tehnoredactare
Scrisori de afaceri si particulare


Inserarea imaginilor in documentul dumneavoastra

Cu programul Word pentru Windows, puteti sa ilustrati ideile dumneavoastra folosind imagini create cu un program de grafica. Daca o imagine valoreaza cat o mie de cuvinte, imaginati-va cat timp puteti economisi prin folosirea imaginilor in locul cuvintelor Ilustrarea documentului dumneavoastra cu grafica poate face paginile mai atractive.
Imaginile pe care le inserati in documentele Word pentru Windows provin din diferite surse. Unele provin dintr-un program de grafica de sine statator, pe care il puteti utiliza pentru a crea ilustratii, incepand cu cele mai simple si terminand cu cele mai sofisticate. Unele inclusiv fotografiile provin din scanarea unor imagini artistice. Pachetul Office contine numeroase imagini ce pot fi folosite ca atare in subdosarul CLIPART.

1). Trecerea in revista a formatelor compatibile

Programul Word pentru Windows este compatibil cu multe dintre cele mai des folosite programe de grafica si formate de scanare. Puteti importa imagini create cu oricare dintre programele urmatoare sau in oricare dintre formatele enumerate:

Format program

Extensie fisier

PC Painbrush

PCX

Tagged Image Format

TIF

Windows Metafile

WMF

Encapsulated PostScript

EPS

Windows Paint

BMP

Windows Bitmap

BMP

Computer Graphics Metafile

CGM

HP Graphic Language

HGL, PLT

WordPerfect Graphics

WPG

Micrografx Designer

DRW

Micrografx Draw

DRW

Targa

TGA

AutoCAD Format 2-D

DXF

CorelDraw

CDR

Macintosh PICT

PCT

CompuServe GIF

GIF

Kodak PhotoCD

PCD

JPEG Filter

JPG

S-ar putea ca aceasta lista sa nu contina programele dumneavoastra favorite de grafica. Numeroase programe exporta cu usurinta imagini grafice (chiar si parti ale unei imagini) din formatul nativ intr-unul utilizat pe scara larga. Daca programul dumneavoastra nu este enumerat, puteti sa salvati imaginile grafice intr-unul dintre formatele din lista precedenta, astfel sa le puteti folosi in Word pentru Windows.

Puteti insera o imagine in textul documentului dumneavoastra, intr-un cadru sau intr-un tabel. Atunci cand lucrati cu bara de instrumente de desenare, puteti insera o imagine intr-o caseta de text sau intr-un container de imagini. Inserarea unei imagini direct in text reprezinta cea mai simpla cale de a plasa o imagine in documentul dumneavoastra. In schimb, celelalte tehnici prezinta o serie de avantaje. Inserarea unei imagini intr-un cadru va permite sa aliniati textul in jurul imaginii. Inserarea unei imagini intr-o celula a unui tabel va permite sa plasati imginea langa textul din celula alaturata. Inserarea unei imagini intr-o caseta de text va permite sa plasati imaginea pe un strat situat deasupra sau dedesubtul textului.

Puteti sa folositi una din urmatoarele trei metode pentru a include o imagine in documentul dumneavoastra:

n            Puteti sa inserati imagini alegand Insert, Picture. Aceasta comanda va cere sa localizati fisierul, dupa care insereaza imaginea de pe disc. Daca utilizati aceasta metoda, nu este necesar sa posedati programul utilizat pentru crearea imaginii.

n            Puteti sa deschideti programul utilizat la crearea imaginii si sa copiati imaginea in Windows Clipboard. In continuare, puteti lipi imaginea in documentul Word pentru Windows.

n            Puteti sa inserati obiecte imagine alegand Insert, Object pentru a deschide un program de grafica in interiorul programului Word pentru Windows. Puteti folosi aceasta comanda pentru a insera o imagine pe care o puteti crea ulterior, folosind programul care a creat-o.2). Inserarea imaginilor intr-un document

Puteti sa inserati o imagine in documentul dumneavoastra fara macar sa deschideti progamul folosit pentru crearea imaginii. Ca si in cazul deschiderii sau salvarii unui fisier Word pentru Windows, trebuie sa localizati fisierul inainte de a insera imaginea.

Programul Word va pune la dispozitie numeroase instrumente pentru a va ajuta sa gasiti un fisier. Puteti gasi un fisier cu un anumit nume, de un anumit tip, cu o anumita proprietate sau care au fost modificate recent.

Puteti sa inserati o imagine cu sau fara o legatura cu programul de grafica utilizat la crearea imaginii. Prin legarea cu programul de grafica puteti reduce dimensiunea documentului dumneaavoastra.

Pentru a insera o imagine, parcurgeti urmatoarele etape:

Plasati punctul de inserare in locul in care vreti sa inserati imaginea.

Alegeti Insert, Picture. Apare caseta de dialog Insert Picture.

Localizati fisierul care contine imaginea. Daca nu se afla in unitatea curenta sau in dosarul curent, selectati din lista Look In unitatea sau dosarul in care se gaseste fisierul dumneavoastra. Executati clic pe butonul Up One Level pentru a afisa fisierele sau dosarele din dosarul situat pe urmatorul nivel.

Din lista afisata, selectati fisierul cu imaginea pe care vreti sa o inserati.

Pentru a cauta fisiere care indeplinesc anumite criterii, selectati dintre urmatoarele optiuni, dupa care executati clic pe Find Now:

Pentru a gasi un fisier al carui nume contine anumite caractere, selectati File  Name si tastati caracterele pe care vreti sa le gasiti. Puteti sa tastati o parte a numelui sau intreg numele.

Puteti restrange lista fisierelor la un anumit tip de fisiere. In lista Files of Type, selectati pur si simplu tipul fisierelor pe care vreti sa le afisati.

Daca vreti sa gasiti fisierele modificate astazi, saptamana trecuta, luna trecuta sau oricand, selectati Last Modified si selectati din lista optiunea corespunzatoare.

Executati clic pe New Search pentru a elimina vechile criterii de cautare inainte de a incepe o noua cautare.

Daca vreti sa vedeti o imagine inainte de a o insera, selectati fisierul si executati clic pe butonul Preview. Este afisata o versiune in miniatura a imaginii.

Alegeti OK.

Atunci cand inserati o imagine intr-un document Word pentru Windows, ea este depusa in pozitia punctului de inserare. Daca adaugati sau eliminati text care preceda imaginea, aceasta se deplaseaza impreuna cu textul editat. In afara cazului in care incadrati si pozitionati imaginea, aceasta este solidara cu textul.

3). Inserarea obiectelor imagine intr-un document

Un obiect imagine este o imagine din documentul Word pentru Windows pe care o puteti edita. Puteti insera obiecte imagine noi sau existente. Daca inserati un nou obiect imagine, programul Word afiseaza programul de grafica ales si trebuie sa desenati imaginea.

Pentru a insera un obiect imagine nou, parcurgeti urmatoarele etape:

Plasati punctul de inserare in locul in care vreti sa inserati obiectul imagine.

Algeti Insert, Object. Apare caseta de dialog Object.

Selectati eticheta Create New.

Din lista Object Type, selectati tipul obiectului imagine pe care vreti sa-l inserati.

Selectati caseta de validare Display as Icon daca vreti sa afisati o pictograma in locul imaginii.

Alegeti OK. Este pornit programul pe care il utilizati pentru a crea imaginea.

Creati imaginea.

Reveniti in documentul Word. Modul in care realizati acest lucru difera de la un program la altul.

Pentru a insera un obiect imagine existent, parcurgeti urmatorele etape:

Plasati punctul de inserare in locul in care vreti sa inserati obiectul imagine.

Alegeti Insert, Object. Apare caseta de dialog Object.

Selectati eticheta Create from File.

In caseta Fil Name, tastati calea si numele imaginii pe care vreti sa o inserati. Daca este necesar, localizati fisierul selectand Browse.

Selectati Link to File daca vreti ca imaginea din documentul dumneavoastra Word sa fie actualizata atunci cand modificati imaginea originala.

Selectati Display as Icon daca vreti sa afisati o pictograma in locul imaginii.

Alegeti OK.

4). Inserarea imaginilor ClipArt intr-un document

Pogramul Word poseda doua surse de imagini ClipArt pregatite pentru a fi utilizate intr-n document Word. In subdosarul CLIPART din dosarul MSOFFICE gasiti o colectie de imagini pe care le puteti insera ca imagini. Alegeti Insert, Picture pentru a vedea si insera aceste imagini.


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 872
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2021 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site