Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AccessAdobe photoshopAlgoritmiAutocadBaze de dateCC sharp
CalculatoareCorel drawDot netExcelFox proFrontpageHardware
HtmlInternetJavaLinuxMatlabMs dosPascal
PhpPower pointRetele calculatoareSqlTutorialsWebdesignWindows
WordXml


Inserarea imaginilor

word

+ Font mai mare | - Font mai micDOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
Lucrul cu fisiere de tip text
EDITORUL WORD - LABORATOR
MODIFICAREA MODULUI DE VIZUALIZARE A DOCUMENTULUI
CREAREA DOCUMENTELOR COMPUSE (MAIL MERGE)
Procesorul de texte Microsoft Word
EFECTUAREA DE CALCULE IN INTERIORUL TABELELOR
SORTAREA LISTELOR SI A PARAGRAFELOR
Crearea unui document nou
Meniul rapid
ARANJAREA TEXTULUI RELATIV LA IMAGINI


Inserarea imaginilor

In orice program Office 2000 se incepe prin selectarea optiunii Insert Image din bara de meniuri. Daca tipul de media care urmeaza a fi inserat exista in meniul Insert, se selecteaza. Daca nu exista se selecteaza optiunea Object si se alege tipul de media din liata casetei de dialog Insert Object.
1. Adaugarea de clip-uri

Aplicatia Microsoft Clip Gallery, inclusa in pachetul Office 2000, dispune de o vasta colectie de clip-uri media.

Se deschide meniul Insert si se alege optiunea Image. Se deschide un submeniu in care se precizeaza sursa si tipul de imagine care va fi inserata. Chiar daca optiunea din meniul Insert indica Clip Art se poate insera (fig.pag.46) oricare dintre fisierele incluse in Microsoft Clip Gallery.

In Word este mai simplu sa se selecteze Insert Picture Clip Art pentru a deschide Microsoft Clip Gallery, dupa ce se pozitioneaza punctul de insertie acolo se doreste clip-ul.

Se efectueaza clic pe pagina cu tipul fisierului. Pentru clip-uri de sunet si imagini se efctueaza clic pe butonul Play pentru aprevizualiza fisierul.

Se efectueaza dublu clic pe sunet, frecvente video, elemente de clip art sau imagine pentru a le insera in document.

Importul clip-urilor din fereastra Microsoft Office Gallery se foloseste daca se utilizeaza des o anumita imagine, sunet sau secventa video, deoarece sunt stocate intr-o locatie usor accesibila.

Pentru a importa clip-uri din alte locatii se efectueaza clic pe butonul Import Clips pentru a deschide caseta de dialog Add Clip to Clip Gallery (fig. pag.47). se identifica fisierul care urmeaza a fi importat, dupa care se selecteaza una dintre cele trei optiuni de import. Se poate importa o copie a noii imagini clip art prin validare Copy into Clip Gallery (copiere in Microsoft Clip Gallery) sau se poate deplasa originalul prin validarea optiunii Move into Clip Gallery (mutare in Microsoft Clip Gallery).

Se selecteaza optiunea Let Clip Gallery Find This Clip In Its Current Folder Or Volume (permite aplicatiei Microsoft Clip Gallery sa gaseasca acest clip in folderul sau volumul sau curent) pentru a adauga o scurtatura la galerie, in loc de a copia sau deplasa fisierul in Microsoft Gallery. Se pot importa clip-uri noi direct din Web prin efectuarea unui clic pe butonul Clip Outline din caseta de dialog Insert Clip Art.Insertia altor imagini daca imaginea care se doreste a fi inserata nu se afla in Microsoft Clip Gallery se selecteaza optiunea Insert Picture From File din bara de meniuri pentru a deschide caseta de dialog Insert Picture. Se localizeaza si se selecteaza fisierul pentru a insera imaginea selectata in documentul activ.

Daca sistemul utilizatorului este conectat la un scanner compatibil Twain sau la o camera digitala, atunci este posibila scanarea imaginilor in Word, Excel, Power Point.

Se selecteaza Insert Picture From Scanner or Camera, dupa care se selecteaza optiunea Web Quality or Print Quality (calitate web sau hipergrafica). Se efectueaza clic pe butonul Insert si se executa clic pe butonul Custome Insert daca se foloseste o camera digitala, daca se doreste modificarea optiunilor de scanare sau daca butonul Insert este dezactivat deoarece scannerul folosit nu accepta scanarea automata.[6]

2. Deplasarea, redimensionarea si modificarea imaginilor

Se foloseste mouce-ul pentru a trage de un clip in vederea deplasarii acestuia. Se trage de butonul de manevrare a clip-ului pentru redimensionarea lui.

Dupa inserarea unui imagini dintr-un fisier sau din Microsoft Clip Gallery se poate modifica imaginea folosind bara de instrumente Picture. Se efectueaza clic pe butonul drept al mouce-ului pe imagine, se selecteaza optiunea Show Picture Toolbar (afiseaza bara de instrumente Picture din meniul rapid).Figura pag.50

Butoanele Crop Recolor si Set Transparent Color sunt utilizate pentru diferitele regiuni ale imaginii. Toate celelalte butoane afecteaza imaginea in totalitatea sa.


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 602
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2021 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site