Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AccessAdobe photoshopAlgoritmiAutocadBaze de dateCC sharp
CalculatoareCorel drawDot netExcelFox proFrontpageHardware
HtmlInternetJavaLinuxMatlabMs dosPascal
PhpPower pointRetele calculatoareSqlTutorialsWebdesignWindows
WordXml


Lansarea in executie a editorului MS Word

word

+ Font mai mare | - Font mai micLansarea in executie a editorului MS Word

Se realizeaza folosind butonul Start / componenta Programs / Microsoft Word, sau pictograma corespunzatoare de pe Desktop.

Suprafata de lucru (Figura 4.1) respecta structura standard a unei ferestre Windows, avand urmatoarele elemente componente:
Bara de titlu (prima linie a ferestrei): in care este trecut numele programului care ruleaza (MS Word) si numele documentului curent, care este deschis pentru editare – daca nu a fost deschis un fisier creat anterior si textul introdus nu a fost inca salvat, numele generic al documentului deschis este „Document1” – pentru a se atrage atentia ca datele nu au fost inca salvate intr-un fisier.

Menu-ul superior: contine toate comenzile editorului de texte, organizate pe liste derulante de comenzi, cu urmatoarea structura:

File

Comenzi de manipulare a fisierelor in care se stocheaza continutul documentelor editate; comenzi de setare a tipului de pagina din documentul curent, de listare a continutului documentului curent si de vizualizare a acestuia in diferite moduri.

Edit

Comenzi de manipulare a textului editat (copiere, mutare in alte parti din documentul curent sau din alte documente), comenzi de cautare si inlocuire a unui sir de caractere in documentul curent.

View

Comenzi de vizualizare in diferite modalitati a documentului curent si a elementelor componente ale sale; comenzi de modificare a aspectului suprafetei de lucru generata de editor (bare de instrumente, etc.).

Insert

Comenzi pentru introducerea diferitor elemente noi in documentul curent – pe langa textul efectiv.

Format

Comenzi pentru formatarea documentului curent la diferite nivele.

Tools

Apelarea unor programe auxiliare de analiza a textului, de manipulare a documentului pe ansamblu; comenzi de modificare a aspectului suprafetei de lucru generata de editor.

TableComenzi pentru inserarea de tabele in documentul curent si pentru formatarea acestora.

Window

Comenzi pentru lucrul simultan cu mai multe documente, deschise in ferestre separate.

Help

Apelarea manualului de asistenta soft al editorului de texte.

Barele de instrumente (Toolbars): permit activarea mai rapida a unor comenzi;

Suprafata de lucru efectiva: de culoare alba, are exact aspectul foii de hartie pe care se va tipari documentul in final; uneori, sunt marcate pe ea, cu linii punctate, marginile curente ale paginii, intre care se face scrierea efectiva a textului; prezinta de asemeni si doua rigle de masura, care dau dimensiunile reale ale paginii si pozitia curenta a textului.

Bara de stare (pe ultima linie a ferestrei): prezinta o serie de informatii generale legate de starea documentului curent: cate pagini are, care este pagina curenta, care este linia si coloana curenta, care este valoarea marginilor paginii, etc.

Dupa lansarea in executie a editorului, se incepe introducerea efectiva a textului, folosind tastatura. Pentru formatarea documentului, exista doua modalitati de lucru distincte, care pot fi alese in functie de preferintele utilizatorului:

Formatarea poate fi facuta simultan cu introducerea efectiva a textului, prin stabilirea parametrilor care controleaza aspectul textului pe masura ce il introducem de la tastatura.

Formatarea poate fi facuta la sfarsit: mai intai se introduce textul brut, dupa care se formateaza diferitele sectiuni ale sale, selectandu-le cu mouse-ul si aplicand comenzile dorite. Acest mod de lucru prezinta o serie de avantaje, deoarece permite un control mai bun la nivelul intregului text – avem o imagine de ansamblu a acestuia, si astfel putem aprecia mai bine efectul modificarilor pe care dorim sa le realizam.

Selectarea unei portiuni de text din documentul curent se face plasand mouse-ul la inceputul acesteia, dupa care se apasa butonul din stanga al mouse-ului si se tine apasat, deplasand in acelasi timp mouse-ul pana la sfarsitul zonei pe care dorim sa o selectam. Daca selectia a fost facuta corect, zona selectata se coloreaza cu negru, si comenzile de formatare ulterioare se aplica exact pe aceasta zona. O alta modalitate de selectie este cu ajutorul tastaturii: plasam cursorul la inceputul zonei de text pe care dorim sa o selectam, dupa care deplasam cursorul cu ajutorul sagetilor pana la sfarsitul acesteia, tinand intre timp apasata tasta <SHIFT>. Anularea unei selectii existente se realizeaza foarte simplu, deplasand mouse-ul oriunde in alta parte in documentul curent, si apasand o data butonul din stanga al mouse-ului.


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 808
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2022 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site