Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AccessAdobe photoshopAlgoritmiAutocadBaze de dateCC sharp
CalculatoareCorel drawDot netExcelFox proFrontpageHardware
HtmlInternetJavaLinuxMatlabMs dosPascal
PhpPower pointRetele calculatoareSqlTutorialsWebdesignWindows
WordXml


Microinstructiuni

word

+ Font mai mare | - Font mai micDOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
Configurarea unei pagini. Formatarea caracterelor, paragrafelor, documentelor .
Comenzile word accesate din meniuri
IMPRIMAREA FISIERELOR
Formatare la nivelul corpului de litera
EDITAREA TEXTELOR PROCESORUL DE TEXTE MICROSOFT WORD
Introducerea textului
PRESCURTARI INTRODUCERI AUTOMATE DE TEXT
DESENAREA
Word - ATESTAT PROFESIONAL
Moduri de afisare intr-un document


Microinstructiuni

O microinstructiune (macro) reprezinta un set de instructiuni pe care un program le executa la comanda. Aceste instructiuni pot reprezenta simple apasari de taste sau selectii complexe de meniu.

Atunci cand avem de indeplinit sarcini in mod sistematic, sarcini care implica parcurgerea acelorasi etape, crearea unui macro determina o economie de timp si efort.
Daca se creeaza documente pentru uzul altor persoane, adaugarea macro-urilor vor determina crearea unei interfete de document mult mai prietenoase cu utilizatorul.

a)      Inregistrarea unei macrocomenzi

Daca macro-ul poate fi folosit intotdeauna intr-un anumit document, se deschide documentul. Daca va fi folosit pentru modificarea sau formatarea unui text sau a unor numere selectate, se selecteaza textul inainte de a incepe inregistrarea macro-ului.

Astfel, se selecteaza din meniul Tools, se alege optiunea Macro si apoi se selecteaza Record New Macro din submeniu. Va aparea caseta de dialog Record Macro unde in sectiunea Macro Name se introduce numele macrocomenzii care se inregistreaza. Numele pot avea cel mult 255 de caractere si pot contine numere, litere si caractere de subliniere. In caseta Description se introduce o scurta descriere a macrocomenzii. Programul Word va introduce automat data si autorul inregistrarii. Din lista derulanta Store Macro In se selecteaza sablonul sau documentul in care se schiteaza macrocomanda. Optiune predefinita este All Documents (Normal.dot).

Pentru a atribui macrocomanda unei bare de instrumente sau a unui meniu se alege Toolbars din caseta Customize in fisa Commands, se selecteaza numele macrocomenzii inregistrate si se trage numele macrocomenzii in bara de instrumente sau in meniu si va aparea o linie neagra si groasa, care indica locul in care se va gasi atunci cand se elibereaza butonul mouce-ului.

Dupa ce se atribuie o macrocomanda unei bare de instrumente si se doreste crearea unei taste rapide se alege Keyboard din acseta Customize pentru a deschide caseta Customize Key. Apoi se alege Close pentru a reveni la caseta de dialog Customize.

Odata stabilite optiunile din caseta de dialog se efectueaza clic pe butonul OK pentru a incepe inregistrarea macro-ului.

La extremitatea stanga a barei de stare este afisat mesajul Recording (inregistrare) acre indica faptul ca inregistrarea unui macro este in plina desfasurare.

Se va deschide bara de instrumente Stop Recording (oprirea inregistrarii). Daca se doreste ca macro-ul sa introduca textul este momentul sa fie introdus. Se efectueaza selectiile de meniu, asa cum se procedeaza in mod normal pentru a le introduce in macro.

Dupa introducerea tuturor actiunilor intr-un macro, se efectueaza clic pe butonul Stop de pe bara de instrumente Stop Recording. Bara de instrumente se va inchide automat. Macrourile locale sunt salvate la salvarea documentului.

Word va solicita utilizatorului sa salveze modificarile in Normal.dot la inchiderea sesiunii de lucru Word daca este activata optiunea Prompt to Save Normal Template (solicitare de salvare a template-ului Normal), accesibila din optiunea Tools Options Save.b)      Deschiderea unui fisier cu macro-uri si rularea lor

Un virus de macro este un virus de calculator conceput sub forma unui macro. La deschiderea unui document care contine un virus, acesta se copiaza in template-ul Normal si din acel moment fiecare document salvat folosind template-ul Normal va fi infectat, ceea ce inseamna ca fiecare fisier transferat altei persoane pe o discheta sau pe Internet va fi afectat cu virusul respectiv.

Word, Excel, Outlook si Power Point specifica utilizatorului daca exista macro-uri in documentul ce urmeaza a fi deschis. Dezactivarea macro-urilor reprezinta o oportunitate de a vizualiza macro-urile folosind Visual Basic fara a periclita integritatea calculatorului.

Daca se stie ca documentul contine macro-uri inserate de diversi utilizatori se selecteaza optiunea Able (activare).

Daca documentul este receptionat fara a fi solicitat de la o persoana al carei nume de Internet este ciudat se recomanda dezactivarea macro-urilor sau nedeschiderea fisierului.

Rularea macro-urilor este recomandata salvarea tuturor documentelor deschise inainte de a rula un macro nou. Daca se comite o eroare in timpul inregistrarii, se poate inregistra macro-ul din nou folosind acelasi nume.

Utilizatorul trebuie sa efectueze clic pe Undo de mai multe ori pentru a anula problemele create de un macro defectuos.

Pentru a rula un macro se selecteaza optiunile: Tools Macro pentru a deschide caseta de dialog Macro.

Se selecteaza macro-ul dorit din Macro Name Reference(nume macrou referinta), dupa care se efectueaza clic pe butonul Run.

Macro-ul va fi executat pas cu pas. In timpul rularii unui macro nu se pot selecta optiuni de meniu si nu se poate introduce text.

Dupa terminarea executiei, aplicatia va inapoia controlul utilizatorului.


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 886
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2021 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site